Der hjemme

roman

av (forfatter) og Sverre Dahl (oversetter).

Pelikanen 2021 Innbundet

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I Der hjemme forteller Judith Hermann om et brudd: En gammel verden går tapt, og en ny oppstår. Datteren er stadig ute på reise, alltid langt hjemmefra, mens hun selv skriver små brev til eksmannen der hun forteller hvordan det går, i det nye livet, ved havet i nord. Hun installerer seg alene i et tomt hus, etablerer noen famlende vennskap, innleder et forhold, spør seg om hun kan bli en innfødt. Om man er nødt til ha røtter. Judith Hermann forteller om en kvinne som legger mye bak seg, som utvikler motstandskraft og som i det krevende landskapet i nord blir en annen. Hun forteller om minner. Og om øyeblikkene når livet tar nye veier, der veier skilles i gammelt og nytt. Og som alltid i Hermanns stilsikre, stille prosa, er det mye som ikke fortelles. Judith Hermann (1970) har tidligere gitt ut fire novellesamlinger, deriblant Alice (2013) som ble nominert til Independent Foreign Fiction Prize. All kjærlighets begynnelse (2015) markerte hennes debut som romanforfatter, mens hun igjen var tilbake til novelleformen med Lettiparken i 2017. Hennes nye roman Der hjemme (2021) har allerede mottatt mange lovord og er nominert til Preis der Leipziger Buchmesse.

Omtale fra forlaget

I Der hjemme forteller Judith Hermann om et brudd: En gammel verden går tapt, og en ny oppstår.

Datteren er stadig ute på reise, alltid langt hjemmefra, mens hun selv skriver små brev til eksmannen der hun forteller hvordan det går, i det nye livet, ved havet i nord. Hun installerer seg alene i et tomt hus, etablerer noen famlende vennskap, innleder et forhold, spør seg om hun kan bli en innfødt. Om man er nødt til ha røtter.

Judith Hermann forteller om en kvinne som legger mye bak seg, som utvikler motstandskraft og som i det krevende landskapet i nord blir en annen. Hun forteller om minner. Og om øyeblikkene når livet tar nye veier, der veier skilles i gammelt og nytt. Og som alltid i Hermanns stilsikre, stille prosa, er det mye som ikke fortelles.

Judith Hermann (1970) har tidligere gitt ut fire novellesamlinger, deriblant Alice (2013) som ble nominert til Independent Foreign Fiction Prize. All kjærlighets begynnelse (2015) markerte hennes debut som romanforfatter, mens hun igjen var tilbake til novelleformen med Lettiparken i 2017. Hennes nye roman Der hjemme (2021) har allerede mottatt mange lovord og er nominert til Preis der Leipziger Buchmesse.

"Med Daheim har Judith Hermann skrevet historien om et brudd - og på nytt funnet seg selv som forfatter. [...] For en nydelig, i seg selv sammenfiltret roman!" Die Tageszeitung

"En bokstavelig talt fortryllende roman om å starte livet på nytt" SWR2

"Uanstrengt fanger Judith Hermann inn noe vesentlig ved vår tid: den eiendommelige tilstanden av å befinne seg i mellom" Deutschlandfunk kultur

"Judith Hermann er utvilsomt en av Tysklands største samtidsforfattere" Berlingske

Bokdetaljer

Forlag Pelikanen

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788283830934

EAN 9788283830934

Språk Bokmål

Sider 186

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "All kjærlighets begynnelse - roman" av Judith Hermann
 • "Alice" av Judith Hermann
 • "Mødre og døtre" av Tiril Broch Aakre
 • "Mine venner - roman" av Monica Isakstuen
 • "Penelope er syk - roman" av Ole Robert Sunde
 • "Hjemsøkelse - roman" av Jenny Erpenbeck
 • "Jente, kvinne, annet" av Bernardine Evaristo
 • "Min mor sier" av Stine Pilgaard
 • "En av oss sover" av Josefine Klougart
 • "Leksikon om lengsel - roman" av Hilde Østby
 • "Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født - roman" av Mona Høvring
 • "Går, gikk, har gått - roman" av Jenny Erpenbeck
Alle bokanbefalinger for dette verket