Der Agnes bor

av (forfatter) og Jenny Løvlie (illustratør).

Cappelen Damm 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (16 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788202618131

EAN 9788202618131

Språk Bokmål

Sider 41

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 6 4 1 0 0

Bokomtaler

Nydelig billedbok om det å bo et sted og kjenne alle rundt seg. Men en dag flytter Anna inn og Agnes vet ikke helt hvordan hun skal bli kjent med Anna selv om hun prøver og prøver... Vakre bilder og en nydelig historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med Der Agnes bor debuterer låtskriver og artist Marit Larsen som barnebokforfatter.

5-årige Agnes bor i en stor by, i en stor bygård der hun er eneste barn.
Hun pusler for det meste alene og hun har full oversikt over hva som foregår i bygården. Av og til besøker hun en gammel dame, eller hun leker ute på lekeplassen i en nesten «perfekt» sølepytt.

Så skjer det – en liten jente på samme alder som Agnes flytter inn i bygården! Kanskje de kan bli venner? Det er først nå, når Agens øyner håp om å få en lekekamerat at hun oppdager at det var noe som manglet i hennes verden.

Det viser seg imidlertid at det ikke er så lett å bli kjent med Anna, som jenta heter. En dag støter de to jentene på hverandre og det er da det skjer. De ser på hverandre, mønstrer hverandre fra topp til tå, de ser på den andres lue og genser og oppdager at de egentlig er litt like, «de kunne være strikket av samme garnnøste». For en start på et vennskap!

Marit Larsen og illustratør Jenny Løvlie har komponert en fortelling som treffer barn og voksne på ulik vis med sin spennende blanding av magi og realisme. Illustrasjonene ikke bare utfyller teksten, den tilføyer det lille magiske ekstra som gjør denne boken til en fryd å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjendisene har begynt å skrive bøker. De skriver enten biografi, alene eller sammen med noen, mens andre skriver barnebøker.

Fra artist til forfatter
Marit Larsen er en kjent artist. Hun slo gjennom i jenteduoen M2M sammen med Marion Ravn. For en god del år siden gikk de hvert til sitt, og jobbet med sin egen musikk, begge to. Marion Ravn ville satse i USA, mens Marit Larsen ble populær i Norge, spesielt etter låta: Don't Save Me.

I fjor kom hun med boka Der Agnes bor som hun har laget sammen med Jenny Løvlie, som er illustratør. Den er om i livet i en bygård, og om forandringer som oppstår. Blant annet flytter det inn en ny jente, som Agnes gjerne vil bli kjent med, og hun inviterer henne til å leke. Hun lager en kreativ invitasjon, men den nye jenta dukker ikke opp. Hvorfor vil hun ikke lege sammen med Agnes, og heller vil leke alene? Kommer de to til å finne tonen sammen?

Å bo tett på hverandre
Å bo i en bygård kan by på noen utfordringer siden man bor så tett på, og folk kommer og går. Noen blir der i flere år, mens andre er der på gjennomreise. Selv om man bor tett på hverandre, trenger det ikke å bety at man har god kontakt med naboene sine, eller vet hvem hverandre er. Noen holder for seg selv, mens andre er sosiale. Gjennom de fine og sjarmerende illustrasjonene av Jenny Løvlie får vi et innblikk i hva forskjellige mennesker gjør i leilighetene sine.

Dette blir en kort anmeldelse siden boka er kort, og man vil jo ikke avsløre noe. Litt lettvint barnebok, kanskje også for de minste som er i ferd med å lese, men en sjarmerende og mystisk bok om vennskap, å bo tett på andre, og våge å bli kjent med fremmede.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Ellinor Vest får vinger" av Gudrun Skretting
 • "Grøt i hodet" av Jan Chr. Næss
 • "Hvor er det blitt av Gulliksen?" av Eli Hovdenak
 • "Leo er en hund" av Arne Svingen
 • "Sykehushunden" av Julia Donaldson
 • "Hvor kommer tanker fra" av Constance Ørbeck-Nilssen
 • "Lille Lykke blir sint" av Heidi Osa Syvertsen
 • "En dag drar mamma" av Kaia Dahle Nyhus
 • "Vi må rekke barnehagen!" av Silje Bekeng-Flemmen
 • "Rett hjem fra skolen" av Emma Gullberg
 • "Hjertets hemmeligheter" av Béka
 • "Ninus nasker" av Julian Gough
Alle bokanbefalinger for dette verket