Den som brenner får svi : to røverhistorier ; Gale hunder får revet skinn

av (forfatter).

Gyldendal 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den som brenner får svi: Daniel og Karl, to litt slitne snekkere havner i politiets søkelys etter en dårlig timet ildspåsettelse og et svært uforutsett likfunn. Fra nå av gjelder det å manøvrere seg unna systemet og ikke gi etter for paranoiaen. Det dreier seg om hvem som kan tøye systemets logikk lengst. Gale hunder får revet skinn: Karl tar utdannelse ved BI og blir aksjespekulant, og det fører litt av hvert med seg. Mens Daniel sitter inne selger han kameratens leilighet og bruker pengene på forretninger som han ikke helt vet hva går ut på. Han tenker at hvis investeringene går bra har han gjort Daniel en kjempetjeneste.

Omtale fra forlaget

Brynjulv Raaens to romaner Den som brenner får svi og Gale hunder får revet skinn i én pocket. I Den som brenner får svi følger vi Daniel og Karl, to litt slitne snekkere som sammen driver et rufsete taktekkerfirma. Karl har rotet seg borti den skruppelløse og lyssky boligspekulanten Birke. Moroa starter når Daniel som hevn setter fyr på Birkes hus . og politiet under opprydningen finner liket av spekulanten i en fryseboks på branntomta. Disse figurene følger vi videre i Gale hunder får revet skinn. Begge romanene er fornøyelige røverhistorier fra Grünerløkka og omegn, fulle av sleivete intelligens, særegne observasjoner og skeiv humor. Terningkast 5. «Boken har skikkelig driv . »Morten Abrahamsen om Den som brenner får svi i VG«. en smålåtent underholdende bok, vel verd å lese.»Terje Stemland om Den som brenner får svi i Aftenposten«Artig røverhistorie.»Sindre Hovdenakk om Gale hunder får revet skinn i VG«Dette er reinspikka underholdning i bruneste stil fra Grünerløkka. Jeg gir boken mine mest skummende anbefalinger.»Anne Viken om Gale hunder får revet skinn i Universitas

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205335547

EAN 9788205335547

Serie Gyldendal pocket

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 517

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Fugledansen" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket