Den siste kabbalisten i Lisboa

av (forfatter) og John Erik Frydenlund (gjendikter).

Kagge 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (9 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kong Manuel av Portugal motsetter seg kravet om å utvise alle jødene i landet. I 1496 bestemmer han at de er så verdifulle og lærde borgere at de i stedet skal omvendes til kristendommen. Noen av dem konverterer under tvang, men flere beholder sin gamle tro i hemmelighet ved å be på hebraisk og ved å feire Sabbaten. En av dem er Abraham Zarco, en kjent og respektert kabbalist. I 1506 syder Lisboas gater av skrekk og mistanke når Zarco blir funnet død med en naken pike ved sin side. Abrahams nevø, Berekiah, forsøker å løse dette gåtefulle drapet.

Omtale fra forlaget

"En mørk, tett konstruert historisk thriller som både er underholdende og lærerik." The New York Times Dette er en forunderlig mysteriefortelling og en annerledes thriller som også introduserer leserne for de lukkede tradisjonene i kabbalismen. I 1506 syder Lisboas gater av skrekk og mistanke når den respekterte kabbalisten Abraham Zarco blir funnet død med en naken pike ved sin side. Historiens forteller er Abrahams nevø, Berekiah, som forsøker å løse dette gåtefulle drapet. Boka er skrevet med bemerkelsesverdig innsyn og klokskap. Den fanger dagliglivet til Lisboas hemmelige jøder, og vekker til live deres redsel og grusomme opplevelser i den mørke inkvisisjonstiden. Boka har vært en internasjonal bestselger.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788248906414

EAN 9788248906414

Genre Thriller

Omtalt tid 1500-tallet 1400-tallet

Omtalt sted Portugal

Språk Bokmål

Sider 442

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 4 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hva er det som lever i århundrer, men som likevel kan dø før det blir født? En bok, skjønner jeg nå. Den blir født på ny i hver og en av oss som leser den. Og den kan dø i inkvisisjonens flammer, like sikkert som at noen av oss kan gjøre det samme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Man kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker jeg har lyst til å lese i 2011.


Godt sagt! (0) Varsle Svar