Den nye biologien

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2002 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I det kommende århundre vil bioteknologi og genteknologi prege våre liv. Forfatteren viser hvilke enorme muligheter dette forskningsområdet åpner for, på godt og vondt. Har bibliografi.

Omtale fra forlaget

Forskningsjournalist Tore Oksholen belyser i denne boken den nye biologiens utfordringer. I det kommende århundret vil bioteknologi og genteknologi prege våre liv i minst like stor grad som datateknologien gjorde mot slutten av det forrige. Forfatteren viser hvilke enorme muligheter dette forskningsområdet åpner for - på godt og vondt. Innenfor medisinsk forskning kan bioteknologien bidra til å forlenge og forbedre våre liv radikalt. Den såkalte gen-maten vil kunne effektivisere jord- og havbruk, slik at en kan forsyne en økende verdensbefolkning med mat. Det økonomiske potensialet innenfor bioteknologien er enormt. Men de etiske problemstillingene rundt den nye biologien står i kø, og foreløpig vet forskerne lite om de langsiktige konsekvensene av slike inngrep i naturen, som for eksempel kloning av mennesker. Oksholen ser på historiske, etiske og teknologiske aspekter ved den nye biologien, og vurderer mulige framtidsscenarier. .128-sider om. er en ny populærvitenskapelig bokserie som er ment å favne et bredt spekter av interessante emner i tiden. Formålet er å gi leseren en enkel og rask innføring i et tema, og det er lagt vekt på at bøkene skal være lettfattelige og inneholde gode forklaringer.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788251917650

EAN 9788251917650

Serie 128 sider om (1)

Språk Bokmål

Sider 128

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket