Den franske løytnants kvinne

av (forfatter) og Axel Amlie (oversetter).

Aschehoug 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (29 terningkast.)

168 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det er en blek marsdag i 1867. Ytterst på moloen i landsbyen Lyme Regis står en vakker sortkledt kvinne og ser utover sjøen.Et elegant antrukket par får øye på henne. Hun vender seg mot dem, og hennes åpne blikk, fylt av tragedie, gjør et dypt inntrykk på den unge mannen. Det blir et skjebnesvangert møte. Sarah Woodruff er en tragisk og standsløs person, merket av landsbysladder. Charles Smithson er forlovet med den rike og vakre, men kalde Ernestina, og har en arvelig barontittel i sikte. En kjærlighetshistorie om to menneskers forsøk på å unnslippe Victoriatidens tyranniske hykleri.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788203210945

EAN 9788203210945

Serie Must

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 439

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 15 7 4 1 0

Bokomtaler

Denne boken gir en grundig innføring i victoriatidens England, både gjennom fortellingens historie og forfatterens bemerkninger underveis. Jeg ble inspirert til å gjenlese den da jeg nettopp gjenleste Besettelse, - de kan på mange måter minne om hverandre. Begge er skrevet av nåtidige kunnskapsrike litterater og forfattere og omhandler kjærlighetshistorier rundt 1860, - og begge er krydret med datidens lyrikk.

Her har John Fowles hatt en fascinerende og grensesprengende skrivestil. Han har benyttet seg av en forfatterstemme som forklarer personenes tanker og handlinger utifra tiden de levde i. Men han nøyde seg ikke med det, - noen ganger lot han forfatteren selv dukke opp i fortellingen, og han moret seg også med å la historien ende på tre forskjellige måter! Underveis får vi imidlertid fine menneske-, kultur- og naturskildringer og en spennende kjærlighetshistorie som det er en fryd å lese, og som forflytter leseren til en annen tid og et annet sted.

Selv har jeg sett filmen med Meryl Streep og Jeremy Irons mange ganger, og jeg frydet meg ved å merke hvor tett den ligger opp til boken, selv om dobbeltheten i historien der ble formidlet på en annen, men også fiks måte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men selv om man greier å holde ulvene på avstand, kan man ikke hindre dem i å ule der ute i natten.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Som jeg før har sagt,er vi alle poeter, selv om forholdsvis få av oss skriver dikt. På samme måte er vi alle romanforfattere, forsåvidt som vi alle skriver fremtidsfantasier for oss selv, selv om vi i dag har en tendens til å se oss som filmhelter, snarere enn som romanfigurer. På vårt indre lerret viser vi hvordan vi kanskje ville oppføre oss hvis det eller det hendte oss, og disse roman-filmatiske hypotesene er, i langt høyere grad enn vi i alminnelighet innrømmer, med på å bestemme hvordan vi i virkeligheten oppfører oss når fremtiden forvandler seg til nåtid.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

...Det nye testamentes myte om Fristelsene i ørkenen. Alle som har skaffet seg en utdannelse og innsikt , får automatisk sin egen ørken å vandre i, og der møter de før eller siden Fristeren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og vær ikke forarget på Dem selv fordi De falt for dette pikebarnet. Jeg tror jeg vet hvorfor den franske sjømannen rømte sin vei. Han visste at hun hadde øyne som en mann kan drukne i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men er jeg ikke forfatter? Kan jeg ikke følge henne hvor jeg vil? Jeg kan, men å kunne er ikke det samme som å ha lov.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En engel i mitt hus" av Hillary Waugh
 • "Kongen - mannen fra utskjæret" av Kåre Holt
 • "Anna Svärd" av Selma Lagerlöf
 • "Edderkoppkvinnens kyss" av Manuel Puig
 • "Narrenes skip 2" av Katherine Anne Porter
 • "Creme fraiche - en føljetong" av Suzanne Brøgger
 • "Hemmelig pilegrim" av John Le Carré
 • "Narrenes skip 1" av Katherine Anne Porter
 • "Samleren" av John Fowles
 • "Det aller helligste" av William Faulkner
 • "Sofies valg 2" av William Styron
 • "Bitter medisin" av Sara Paretsky
Alle bokanbefalinger for dette verket