Den andre mannen

av (forfatter) og Christian Rugstad (oversetter).

Cappelen 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.06 (17 terningkast.)

68 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En kveld ser Tertuliano Máximo Afonso filmen Den som leter, finner. En skuespiller i filmen er prikk lik han selv. Han finner frem til fyren, gode og men også perfide krefter utløses. Hvem kom først, hvem er originalen og hvem er kopien?

Omtale fra forlaget

I sin tiende roman kaster nobelprisvinneren José Saramago (f. 1922) seg ut i en tilsynelatende vilter harselas, men henter seg inn med stort alvor. Latteren som bølger gjennom historien kan plutselig komme til å sitte fast i halsen.

Tertuliano Máximo Afonso er historielærer, ?han bor alene og kjeder seg, eller for å si det med den kliniske presisjon som kreves i våre dager, han lider av denne midlertidige sjelelige forstemthet som vanligvis går under navnet depresjon". Han holder venninnen Maria da Paz noenlunde varm, uten å forplikte seg, og er egentlig mer lidenskapelig engasjert i film enn i henne. En alenekveld i leiligheten ser han på den ganske ukjente ?Den som leter, finner". Fem ganger dukker det opp en resepsjonist i filmen - og til historielærerens bestyrtelse er denne statistskuespilleren på en prikk lik ham selv. En dobbeltgjenger, et duplikat, en i alle henseender tro kopi! Ad finurlige veier finner han frem til fyren - i en skakende konfrontasjon som snart eksploderer i en klassisk forviklingskomedie der ikke engang bruk av løsskjegg og hornbriller er for nedrig. Gode og dessverre også rendyrket perfide krefter utløses. Lærer Tertuliano og b-skuespiller António Claro utfordrer hverandre på de vesentligste spørsmål: hvem kom først, hvem er originalen og hvem er kopien?


Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788202254186

EAN 9788202254186

Serie Cappelens utvalgte billigbøker

Omtalt sted Portugal

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 12 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Å lese er sannsynligvis også en måte å være et sted på.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Man skulle tro du er lei av jobben, Kanskje det, vi drysser det samme gamle krydderet på den samme gamle retten, ingenting forandrer seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han vendte tilbake til værelset, satte seg på sengen med hodet i hendene og lot tanken drive som en liten barkbåt nedover bekken, og som nå og da, når den støter på en stein, skifter retning et kort sekund.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle vet at hver dag som fødes, er den første for noen og den siste for andre, og at den bare er nok en dag for de aller fleste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når det gjelder faren, lar han seg bare besøke på kirkegården, for sånn er nå engang vårt bedritne liv, det tar slutt en dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Murakami er en unik forfatter, og det er vanskelig å finne bøker som ligner helt presist.

Bøkene på lista er plukket ut av forskjellige grunner. Noen ligner i skrivestil og tone, og noen har elementer av magisk realisme.

Til lesere av Murakami som liker den japanske bakgrunnsrammen, er det tatt med et utvalg markante japanske forfattere.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Andre utgaver