Dead man's grip

av (forfatter).

2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (15 terningkast.)

32 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den sjuende romanen om Roy Grace.

Omtale fra forlaget

Detective Superintendent Roy Grace returns...I want them to suffer, and I want them dead...Carly Chase is traumatised ten days after being in a fatal traffic accident which kills a teenage student from Brighton University. Then she receives news that turns her entire world into a living nightmare. The drivers of the other two vehicles involved have been found tortured and murdered. Now Detective Superintendant Roy Grace of the Sussex Police force issues a stark and urgent warning to Carly: She could be next. The student had deadly connections. Connections that stretch across the Atlantic. Someone has sworn revenge and won't rest until the final person involved in that fatal accident is dead. The police advise Carly her only option is to go into hiding and change identity. The terrified woman disagrees - she knows these people have ways of hunting you down anywhere. If the police are unable to stop them, she has to find a way to do it herself. But already the killer is one step ahead of her, watching, waiting, and ready...

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9780230747241

EAN 9780230747241

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted England

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 7 3 2 0 0

Bokomtaler

Krimforfatteren Peter James og hans bøker var ukjent for meg før jeg fikk tilbud om å lese Død manns grep av forlaget Vigmostad & Bjørke som har utgitt romanen på norsk i 2016. Romanen ble utgitt på engelsk i 2011 med tittelen Dead Man’s Grip. En god leseopplevelse var denne boken for meg.

Peter James er ingen ukjent forfatter, og det norske forlaget beskriver han slik her:

«Peter James (født 1948) har hatt stor suksess i nærmere 40 land med bøkene om politimannen Roy Grace. Forfatteren skapte seg et navn som filmprodusent i USA før han flyttet tilbake til England og slo gjennom som spenningsforfatter. «

Jeg leser ikke mange krimbøker i løpet av et år. Men når jeg først leser krim, foretrekker jeg bøker av engelske forfattere. Jeg hadde derfor forventninger til boken, og den skuffet ikke. Jeg forventer at krim skal være spennende, og jeg forventer at boken ikke skal være full av bestialiteter. Død manns grep er spennende helt til siste slutt. Drap er en grusom handling, og det kommer man ikke unna her heller. Men forfatteren har heldigvis tonet bestialitene ned.

Handlingen foregår i Brighton og starter med at en amerikansk student blir påkjørt og drept. De som er involvert i påkjørselen er føreren av en semitrailer og føreren av en privatbil. Privatbilen er kjørt av advokaten Carly Chase, og hun blir arrestert for å ha kjørt med promille. Føreren av semitraileren blir tatt for å ha brutt kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Føreren av den tredje bilen, en hvit varebil, stikker av fra stedet.

Politiets oppgave er først og fremst å finne føreren av varebilen. Den som leder etterforskningen er Roy Grace. Studenten som ble påkjørt og drept er medlem av en voldelig amerikansk mafia-familie. Når moren til den drepte utlover en dusør for de som kan identifisere føreren av varebilen, er dramaet i gang. I tillegg er det et drama i livet til Roy Grace som ikke avsluttes i denne romanen.

Jeg skal ikke avsløre mer av handlingen. Men liker man god tradisjonell engelsk krim, som jeg gjør, er dette en bok som jeg kan anbefale. Jeg leser gjerne flere bøker av Peter James. Samboeren min, som fikk lov til å lese den før meg, likte den også veldig godt.

Omtalen er kopi av et innlegg på bokbloggen min her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Roy Grace, Brighton

Godt sagt! (0) Varsle Svar

spennende- intrikat , kommer det en oppfølger Hvordan går det med Shila?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over bøker jeg har lest i 2016. Bøkene legges kronologisk inn etter lesedato.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Skjebnens ironi" av R.J. Ellory
 • "Død manns tid" av Peter James
 • "Elsker deg død" av Peter James
 • "Ønsker deg død" av Peter James
 • "Ikke død ennå" av Peter James
 • "Blodroser" av Margie Orford
 • "Festningen" av Rune Angell-Jacobsen
 • "Jernrosen" av Peter Temple
 • "Du er død" av Peter James
 • "Dans med djevelen" av Torkill Wiik
 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Singapore sling" av Vibecke Groth
Alle bokanbefalinger for dette verket