De utålmodige

av (forfatter) og Agnete Øye (oversetter).

Press 2025 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Unge Ramla blir tvunget til å gi opp sin elskede for i stedet å gifte seg med sin fars eldre forretningspartner. Samme dag skal hennes jevngamle halvsøster Hindou giftes bort til deres voldelige fetter. For Safira, som er gift med Ramlas kommende ektemann, blir også hele verden snudd opp ned denne dagen. Ingen av kvinnene kan motsette seg sin skjebne, og det finnes ingen vei ut.

Munyal – vær tålmodig! er den insisterende oppfordringen som møter kvinnene i et miljø der tradisjoner, familiebånd og økonomiske forhold gjør kvinners selvbestemmelse til en umulighet.

Kamerunske Djaïli Amadou Amals prisbelønte roman er en rystende beretning om det universelle og alltid grufullt aktuelle temaet vold mot kvinner.

Forlag Press

Utgivelsesår 2025

Språk Norsk bokmål

Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

En sterk roman om tre Fulanikvinner hvorav to havner i ekteskap mot sin vilje og en får en medhustru hun helst skulle vært foruten. Man får et innblikk i en kultur hvor tålmodighet er den største dyden og kjærlighet definitivt ikke kommer i første rekke. Boken er satt sammen av tre deler, hvor hver del tar for seg historien til hver enkelt kvinne.

Til tross for ganske så sterkt (og trist) innhold, så er boken svært lettlest, og jeg likte den personlig veldig godt. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle

Kan en mann virkelig dele hjertet sitt mellom to kvinner?

Godt sagt! (0) Varsle