Da tiden tok slutt

av (forfatter) og Erik Krogstad (oversetter).

Pax 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i denne romanen foregår i Sverige på femtitallet. Gutten på seks vil følge i farens fotspor og bli predikant. En dag er mor og far plutselig borte. Har de blitt sugd opp til det store Luftmøtet? Er Trengselens tid inne? For å forstå hva som har skjedd, griper gutten til profetienes språk. Da tar Viola hånd om ham. Hun har selv sine fantasier, hun er oppslukt av Dag Hammarskjöld.

Omtale fra forlaget

Vi er i Sverige midt på femtitallet. Gutten på seks år vil følge i farens fotspor og bli predikant med mørke klær og kraftfulle ord om Harmageddon og frelste og ufrelste. Moren vil han skal være et vanlig barn i moderne Texas-bukser som leker indianer og cowboy ute blant jevnaldrende. Men farens krets av religiøse venner har større tiltrekningskraft, og da gutten en kveld får slippe til på talerstolen hos dem, tordner han løs i full henrykkelse. En dag er mor og far plutselig borte. Har de blitt sugd opp til det store Luftmøtet? Er Trengselens tid inne? For å forstå hva som har skjedd, griper gutten til profetienes språk og de fargerike plansjene over Guds plan gjennom tidsaldrene. Da er det den unge kvinnen Viola tar hånd om ham. Hun har selv sine fantasier, som alle knytter seg til Sveriges store mann Dag Hammarskjöld. Og da Viola får høre at helten skal til sitt feriested i Skåne, setter også hun og gutten kursen dit.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788253031088

EAN 9788253031088

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Alle puster lettet ut når et spedbarn tar sitt første åndedrag og begynner å skrike. Til og med Gud trekker et lettelsens sukk i slike stunder."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun knadde gårdagens samvær til en smidig deig, hevet den til dobbelt størrelse og kjørte det hele inn i det overopphetede hjertet sitt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Brooklynsk dårskap" av Paul Auster
Alle bokanbefalinger for dette verket