Bringsværds beste

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Pinocchio-papirene: Folkloristen Jonas Rafn er i Ungarn på leting etter sin forsvunne venn og kollega Varga. Vargas siste manuskript, en broket samling tekster som går under navnet Pinocchio-papirene, synes å være knyttet til forsvinningen. Rafn bistår major Szluka fra kriminalpolitiet i saken, men blir etter hvert involvert selv. Minotaurus: Boken er basert på myten om Minotaurus, halvt menneske og halvt okse, som holdes fanget i en labyrint på Kreta. I denne romanen får Minotaurus selv en av fortellerstemmene. Gobi : Barndommens måne: Året er 1212. I Europa samles en hær av barn som sendes på korstog for å gjenerobre det tapte Jerusalem. Dette er den første boken i serien om Gobi. Det eventyrlige: Et essay om realistisk versus fantastisk litteratur, om eventyr og lignelser og om fantasi og kreativitet i språk og fortelling.

Omtale fra forlaget

Tor Åge Bringsværd debuterte som forfatter i 1967. Ut over 1970-tallet markerte han seg med en nyskapende, fabulerende prosa, og sammen med Jon Bing introduserte han science fiction som seriøs sjanger i Norge. Bringsværd leker seg imidlertid ofte med flere sjangre. Ikke minst i Pinocchio-papirene (1978), som i en kombinasjon av fabel, krimfortelling, brev-, notat- og dagbokteknikker tar opp etiske dilemmaer ved naturvitenskapen. Boken var utløsende faktor for tildelingen av Aschehoug-prisen året etter. Religion, eventyr og myter er en annen rød tråd i Bringsværds forfatterskap. I den vesle, nydelige romanen Minotauros (1980) er ordet gitt til uhyret kjent fra gresk mytologi, mens de fem bøkene i Gobi-serien omhandler korstogene og Djengis Khans ekspansjon på 1200-tallet. Første bind, Gobi. Barndommens måne, ble tildelt Kritikerprisen i 1985.Forfatterens fabuleringskraft og vilje til å ta opp samfunnsrelaterte spørsmål slår også ut i full blomst i Det eventyrlige (1991). Bringsværds beste inneholder dessuten ekstratekster i det korte formatet; noveller, ytringer og en barnebok (!). Tor Åge Bringsværd er født i Skien i 1939. Han har fått mange priser for sin omfattende produksjon både som forfatter og dramatiker, og han har vært nominert til Nordisk Råds litteraturpris to ganger. Bøkene hans er oversatt til 23 språk, og teaterstykkene er oppført i 11 land. Bringsværd har også vært redaktør for mer enn femti antologier, og skriver like gjerne for barn som for voksne. Etter mange år i Oslo har han nå slått seg ned i Hølen (den lille hemmelige landsbyen i Akershus).For mer informasjon se forfatterens hjemmeside «The New Brite Site of Life»:http://www.gyldendal.no/toraage/

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205348936

EAN 9788205348936

Serie Forfatternes beste

Genre Fantastisk litteratur Science fiction

Språk Bokmål

Sider 622

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Kritikerprisen. Voksen 1985

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det eventyrlige" av Tor Åge Bringsværd
 • "De hellige tre narrer" av Tor Åge Bringsværd
 • "Sf - samlede fortellinger" av Tor Åge Bringsværd
 • "Tvilstilfeller" av Jon Bing
 • "Pustehull - 1. råk" av Tor Åge Bringsværd
 • "Samtaler med svart hund" av Tor Åge Bringsværd
 • "Bazar" av Tor Åge Bringsværd
 • "Jesus elsker ikke griser - kulturkritiske samtaler med Nasse Nøff" av Tor Åge Bringsværd
 • "Jørgen Moes vei nr. 13" av Tor Åge Bringsværd
 • "Karavane" av Tor Åge Bringsværd
 • "Bløtkakemannen" av Tor Åge Bringsværd
 • "London" av Tor Åge Bringsværd
Alle bokanbefalinger for dette verket