Brev til mor

fra hinsides helvete

av (forfatter), Mélanie Delloye-Betancourt (forfatter), Lorenzo Delloye-Betancourt (forfatter) og Kjell Olaf Jensen (oversetter).

Arneberg 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ingrid Betancourt hadde vært holdt som gissel i den colombianske jungelen av FARC i over fem år da familien plutselig fikk et livstegn fra henne i form av et brev. Denne boka inneholder hennes brev som er rettet til mora Yolanda og de to barna hennes, Mélanie og Lorenzo. Den inneholder også de to barnas svar.

Omtale fra forlaget

I den borgerkrigen som har pågått i over 40 år mellom sentralmakten og Colombias væpnede revolusjonære styrker (FARC -- en marxistisk geriljabevegelse som omfatter 17 000 menn og kvinner), er tusenvis av personer blitt ofre for vold, tarvelige kidnappinger og frihetsberøvelse. Etter bortførelsen av Ingrid Betancourt i februar 2002 har hver dag vært stadig mer kritisk for de kidnappede. Enkelte av dem har vært holdt i lenker i jungelen i over ti år, og flere av dem er blitt drept. Da denne boken kom ut i Frankrike, var antallet politiske gisler 47, og Ingrid Betancourt er ett av dem. Forfatterne og utgiverne av boken krever, i likhet med de mange tusen som har latt seg mobilisere verden over, at det straks blir inngått humanitære avtaler for å utveksle disse 47 gislene i FARCs vold med 500 geriljasoldater som holdes i fengsel av regjeringen i Bogotá. "Jeg dediserer disse linjene til de skapningene som er oksygenet mitt, livet mitt. Til dem som holder hodet mitt over vannet, som ikke lar meg gå under i glemsel, intethet og fortvilelse. Det dere har utrettet for oss, utgjør hele forskjellen: Vi har følt oss som mennesker." Da Ingrid Betancourt hadde vært holdt fanget i Colombias jungel i fem år og ni måneder, ga hun plutselig livstegn fra seg. I et langt brev til moren Yolanda og resten av familien, et brev som er skrevet i ett uten pause, forsøker den kvinnen som er geriljasoldatenes gissel, å fortelle det vesentligste, helt tappet for krefter som hun er. Budskapet hennes, som her presenteres av Ingrid Betancourts barn, er både en dirrende kjærlighetserklæring og en brennende forsvarstale for friheten, fullt på høyde med historiens store tekster. Som svar sender datteren Mélanie, som har mobilisert både opinion og styrende myndigheter siden hun var 16, moren et både verdig og gripende svar, sammen med broren Lorenzo. Disse to brevene, som er skrevet hinsides helvete, går rett til hjertet. Alene sammenfatter de all menneskelig smerte og storhet.

Bokdetaljer

Forlag Arneberg

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788291614885

EAN 9788291614885

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Colombia

Omtalt person Ingrid Betancourt

Språk Bokmål

Sider 63

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

9 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Sommeren uten menn - en roman" av Siri Hustvedt
 • "En dåre fri - roman" av Beate Grimsrud
 • "Min kamp - femte bok" av Karl Ove Knausgård
 • "Meg eier ingen" av Åsa Linderborg
 • "Før jeg brenner ned - roman" av Gaute Heivoll
 • "På vegne av venner - essay" av Kristopher Schau
 • "Sangen om den røde rubin" av Agnar Mykle
 • "Min kamp - andre bok" av Karl Ove Knausgård
 • "Kabalmysteriet" av Jostein Gaarder
 • "Ronja Røverdatter" av Astrid Lindgren
 • "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry
 • "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Wiese
Alle bokanbefalinger for dette verket