Brennpunkt egroN

etterkrigstidens moralske dilemma

av (forfatter).

Falkenberg 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er historien om Geth, et NS-barn som hele livet har betalt for foreldrenes synd. I boken blir det satt kritisk lys på landssvikoppgjøret og etterkrigstidens syn på krigens vinnere og tapere. Her forteller forfatteren om årsaker og sammenhenger som ellers har vært preget av kollektiv taushet, intrigespill og tyveri blant dem vi omtaler som "gode nordmenn" og svik fra statsmakten.

Omtale fra forlaget

Dette er "nazistungens" historie, Geths historie. En fortelling om umenneskelig behandling; om årsaker og sammenhenger som i hele etterkrigstiden har vært tabubelagt. Samtidig avsløres intrigespillet fram til Rettsoppgjøret og "Folkedommen mot NS". Et politisk renkespill som belønnet opplysninger om statsmaktens eget svik med nye fengselsstraffer - for de som hadde manns mot og mening. Brennpunkt egroN - etterkrigstidens moralske dilemma er et veldokumentert og kraftig oppgjør med fortiden. Boken viser hvorfor Geth, 60 år etter landssvikdommen mot foreldrene, har all verdens rett til å kritisere norgeshistoriens største storvask. Fremdeles eksisterer hatet mot de uskyldige NS-barna. For mange av dem er tanken om å overkomme fortiden en utopisk drøm. Boken viser hvordan hatet begynte, hvorfor det fikk lov å utvikle seg og - ikke minst - hvordan myndighetene i hele etterkrigstiden har forfalsket historien. Med solid dokumentasjon gjennom viser forfatteren Roar Henriksen den egentlige årsaken til hvorfor Rettsoppgjøret var nødvendig og hvordan statsmakten har gjort lite, og ingenting, for å hindre tragediene i det som for tusenvis av barn ble opplevd som "den rå freden".

Bokdetaljer

Forlag Falkenberg

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788291321028

EAN 9788291321028

Omtalt tid 1945-1999 1939-1945

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 336

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket