Boy Nobody

av (forfatter).

2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (6 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

The explosive new thriller for fans of Jason Bourne, Robert Muchamore and Michael Grant. Boy Nobody is the perennial new kid in school, the one few notice and nobody thinks much about. He shows up in a new high school, in a new town, under a new name, makes few friends and doesn't stay long. Just long enough for someone in his new friend's family to die -- of "natural causes." Mission accomplished, Boy Nobody disappears, and moves on to the next target. When Boy Nobody was just eleven, he discovered his own parents had died of not-so-natural causes. He soon found himself under the control of The Program, a shadowy government organization that uses brainwashed kids as counter-espionage operatives. But somewhere, deep inside Boy Nobody, is somebody: the boy he once was, the boy who wants normal things (like a real home, his parents back), a boy who wants out. And he just might want those things badly enough to sabotage The Program's next mission.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9781408327609

EAN 9781408327609

Serie Boy nobody (1)

Genre Thrillere

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 2 0 0

Bokomtaler

"Jack's dad stumbles, and I catch him, place him on the floor by the kitchen table. I don't let him fall because I don't want Jack running downstairs to see what caused the noise. I don't want anyone else rushing in. Not yet. I need fifteen seconds. Six seconds to lay him down, arranging the body, limbs splayed as if from a fall. [...] Five seconds to put away my pen and notebook, zip the backpack where it hangs from the back of a chair. Four more seconds to play out the chain, let the chemical reaction in Mr. Wu's body take him beyond the point of resuscitation. Fifteen seconds. Done." Boy Nobody

En foreldreløs gutt blir rekruttert av en etterretningsorganisasjon, trent til å drepe og sendes på hemmelige og kritiske oppdrag hvor hans unge alder er en ressurs og ikke en ulempe. Dette er ikke bare premisset for Anthony Horowitzs suksessfulle Alex Rider-bøker, det er også premisset for Allen Zadoffs «The Unknown Assassin-serien». «Boy Nobody» er den første boken i denne serien.

Jeg plukket opp boka av to forskjellige grunner; for det første ville jeg se hva en annen forfatter, en «Hollywood-orientert» forfatter (Zadoff har en fot i underholdningsbransjen gjennom arbeidet sitt som teaterregissør og sin manusutdannelse) kunne få til med premisset; for det andre ønsket jeg å være oppdatert på sub-sjangeren av actionmettede bøker orientert mot gutter; og for det tredje ville jeg bare lese noe som ikke kostet meg noe som helst.

De to siste ønskene ble tilfredsstilt. Dessverre kan jeg ikke si det samme om boka. Men det skal jeg komme tilbake til.

Begynnelsen av boka er både forrykende og moralsk grå. Der introduseres vi for helten vår og vennen hans, Jack Wu; en gutt han har kjent i fjorten uker. Hensikten med vennskapet har vært å komme tett inn på Jacks far, en velhavende sjef for et høyteknologifirma, og drepe ham uten at noen fatter mistanke om at han har blitt tatt av dage.

Oppdraget lykkes uten store vansker, og sjefene til helten vår er såpass tilfredse med hans hensynsløshet og fryktløshet at de gir ham et annet og mer prestisjefylt oppdrag; å åle seg nært inn på borgermesteren i New York og avvente endelige ordre.

Vanligvis er dette ikke et problem. Etter fire år i programmet er han vant til å være rotløs, ressurssterk, målbevisst og uten tilknytning til noen eller samvittighet som kan tvinge ham til å stille spørsmål ved det han gjør, det Mor og Far, føreragentene som styrer ham, har lært ham opp til.

Men nesten med en gang han kommer i kontakt med borgermesterens datter, Sam, og senere borgermesteren selv, er det noe som begynner å boble i ham. Noe som både kan befri ham og ødelegge ham.

Det beste som kan sies om «Boy Nobody» er at den ikke kaster bort tiden. Den kommer kjapt i gang, gir leseren nok karakterskisser til å holde plottet i gang og en og annen interessant som overbeviser en om at Zadoff kan utbrodere spenningen. Ellers er det dessverre ingenting i denne spenningsboka som er originalt nok eller minneverdig nok til å få en til å se frem til neste bok i serien. At jeg likevel vil gjøre det handler mer om mitt ønske om å fullføre serien enn noe annet.

Knapt gjennomsnittlig, men jeg skal være litt generøs og gi den en svak treer.

Styr unn hvis du kan. Les om du må.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

dette er en ungdomsbok og det må jeg ikke glemme når jeg leser den, men alikevel synes jeg det ble i overkant klisje og enkelt- nå vet jeg det kommer flere bøker så det er nok naturlig at en del tråder henger i løse luften så jeg skal gi neste bok en sjanse også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

18 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Oppdraget" av Allen Zadoff
  • "Game" av Barry Lyga
  • "Midt i svevet" av Arne Svingen
  • "I Aldriverdens vake" av Marisha Pessl
  • "Bare la meg være i fred" av Bergljot K. Nordal
  • "Anynom" av Vera Voss
  • "Døderommet - thriller" av Susanne Staun
  • "Øya" av Torborg Igland
  • "Pyro" av Lynn S. Hightower
  • "Spring så fort du kan" av Sofia Nordin
  • "Dropout" av Annette Münch
  • "Med eld i hjartet" av Asbjørn Rydland
Alle bokanbefalinger for dette verket