Blodsporet til Santa Fe

av (forfatter).

Aller 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.52 (21 terningkast.)

94 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Året er 1872. Den foreldreløse Morgan Kane er bare 16 år gammel, men allerede en erfaren oksedriver på Santa Fe-veien. Når Kane og mennene han rir med møter den hensynsløse Walsh, er scenen satt for en tragedie som for alltid skal komme til å forfølge Kane. Boka inneholder også novellen Jornada de Diablo, en tekst om Kanes første revolver av Øyvind Flatnes og Eventyret om Morgan Kane del 1 av Finn Arnesen.

Omtale fra forlaget

Året er 1872. Den foreldreløse Morgan Kane er bare 16 år gammel, men allerede en erfaren oksedriver på den beryktede Santa Fe-veien. Det er harde tider, banditter herjer langs sporet og gjør livet utrygt for fraktere og nybyggere. Når Kane og mennene han rir med møter den hensynsløse Walsh, er scenen satt for en tragedie som for alltid skal komme til å forfølge Kane. Et uklart ekko fra den skjebnesvangre dagen da han mistet foreldrene, vokser til et iskaldt rop om hevn i ungguttens sinn. «På Santa Fe-veien ble Morgan Kane formet i en esse som var hetere enn noe helvete, kaldere enn noen grav ...» Bøkene om Morgan Kane er skrevet av Kjell Hallbing under pseudonymet Louis Masterson og er blant norsk underholdningslitteraturs største suksesser. Nå utgis serien på nytt med reviderte tekster og fyldig bonusmateriale. Boken inkluderer novellen Jornada de Diablo - om hvordan Morgan Kanes foreldre møtte døden på Santa Fe-veien.

Bokdetaljer

Forlag Aller

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788281567764

EAN 9788281567764

Serie Morgan Kane

Genre Western

Omtalt tid 1850-1899

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 11 7 2 0 0

Bokomtaler

Leste denne første gangen da jeg var 15-16? Husket det som en bra serie, og var litt skeptisk til å lese den på nytt igjen - ungdomssvermeri kan lett få et helt annet skjær i voksen alder. Men dette er bra! Morgan Kane er en kompleks - og menneskelig - romanfigur, som løfter historiene. Nå som bøkene er gitt ut på nytt er de gitt ut kronologisk i forhold til Kane sitt liv. Mye bra tillegsmatrialet. Rart å tenke på at revolvere har vært frontladet en gang i tiden. Måtte le høyt av den unge Kane som satt med en gammel revolver, sammen med de med alt mulig fancy jern - var jo nesten som å se en 16 årig unggutt sitte med den gamle mobilen sin, sammen med en gjeng med splitter nye smarttelefoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han syntes hun var stygg og tåpelig, men hun hadde pupper.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Døden var en gammel kjenning på Santa Fe-sporet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøker i utfordringen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Vest for Rio Grande" av Louis Masterson
  • "Morgan Kane og smuglerne" av Louis Masterson
  • "Revolver til salgs" av Louis Masterson
  • "To desperados" av Louis Masterson
  • "Den siste Cheyenne" av Louis Masterson
  • "Comanche!" av Louis Masterson
  • "En colt til señora" av Louis Masterson
  • "For en neve pesos" av Louis Masterson
  • "Menneskejeger ; Kanes kvinner" av Louis Masterson
  • "Bøffelkrigen" av Louis Masterson
  • "Texas Ranger" av Louis Masterson
Alle bokanbefalinger for dette verket