Blod vil ha blod

av (forfatter), Karen Vad Bruun (forfatter) og Morten Harry Olsen (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (8 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Da beinrester fra et menneske blir funnet i Danmark får rettsantropolog og politietterforsker Linnea Kirkegaard jobben med å rekonstruere den døde for å identifisere liket. Etterforskningen går i ulike retninger, og Danmarks deltakelse i Afghanistan og Irak blir pekt ut som et mulig spor. Men så skjer et nytt drap.

Omtale fra forlaget

Benrester fra et menneske blir funnet ved en fjord i Danmark. Linnea Kirkegaard arbeider som rettsantropolog i politiet og blir koblet på saken. Hun skal forsøke å rekonstruere den døde slik at liket kan identifiseres. Etterforskningen peker i mange retninger, Danmarks engasjement i krigene i Afghanistan og Irak peker seg ut som et spor. Så skjer et nytt drap. Linnea Kirkegaard er ikke bare en ny og original hovedperson i skandinavisk krim. Som politietterforsker gir hun også leseren et fascinerende møte med både menneskelig svakhet og moderne etterforskningsmetoder. Blod vil ha blod er en spenningsroman som både serverer et spennende persongalleri og en handling som skaper ettertanke. Oversatt av Morten Harry Olsen Dansk presse om Blod vil ha blod: «Infamt spennende» - Information «... begavet og dyktig konstruert. Man lukker boken med tilfredshet og får lyst til å lese mer om Linnea Kirkegaard ...» - Politiken «Bødker & Bruun har skapt en formidabel mainstream thriller, en skikkelig kioskvelter.» - Berlingske Tidende Om forfatterne: Bødker & Bruun er det nye radarparet i dansk krim. Deres debut har solgt i store opplag i Danmark og er solgt til flere land.Karen Vad Bruun og Benni Bødker debuterer med spenningsromanen Blod vil ha blod. Bruun arbeider til daglig som litterær agent i København. Bødker er i Danmark kjent som en populær forfatter av barne- og ungdomsbøker. De skriver nå på neste bok i serien om Linnea Kirkegaard.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788241907500

EAN 9788241907500

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 361

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 3 0 0

Bokomtaler

Jeg liker veldig godt krimbøker der hovedpersonen er noe annet enn en ordinær detektiv eller politi, og rettsantroprologer, rettsmedisinere og andre likesinnede er en spennende innfallsvinkel! Dette gjorde at jeg hadde store forventninger til denne boka, og sammenlignet den på forhånd med Corpus delicti av Elias Palm. Forventningene ble ikke innfridd på samme måten som Palms bok, da denne ble mer langtekkelig. Lite intensitet som gjorde at jeg ofte la fra meg boka, og ikke gadd å lese noen sider ekstra. Samtidig liker jeg hovedpersonen Linnea godt, hun virker som et sympatisk og fint menneske, og hun vil finne ut av ting!

Alt i alt en god krim, som jeg er glad jeg leste, men som allikevel skuffet meg litt. Jeg er nok litt bortskjemt etter akkurat å ha lest Hvit panter av Wiik, Et offer til Molok av Åsa Larsson, de to første til Thomas Enger, Stormen av Frode Granhus, de tre bøkene til Christina Olsson, En god sak av Mehlum og Død i hver dråpe av Anny Koksæther. Det er så mye god krim og spenning, og da blir lista veldig høy for meg når det gjelder forventningene til nye forfattere. Det har nok dessverre påvirket meg veldig i bedømmelsen av denne boka til Bødker og Bruun.

Anbefales allikevel til alle elskere av god krim!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en grei krimbok, som det begynner å bli mange av. Her et moteriktige dansk samarbeidsprosjekt med rettsantropologen Linnea Kirkegaard som hovedperson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Før døden lukker mine øyne" av Benni Bødker
 • "Lysten til det onde - kriminalroman" av Bjørnar Pedersen
 • "Birthdays for the dead" av Stuart MacBride
 • "Når de døde våkner" av Steffen Jacobsen
 • "Skrik under vann" av Jeanette Øbro Gerlow
 • "Hodet ved døra - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
 • "Døden gir tilbake - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
 • "Ett skritt fra døden - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
 • "Blant slaver og sjørøvere - en bergensskippers forunderlige skjebne" av Tore L. Nilsen
 • "Tulipanviruset" av Daniëlle Hermans
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Oppdraget" av Allen Zadoff
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver