Blåskjellstranden

av (forfatter) og Aud Greiff (oversetter).

Cappelen Damm 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (12 terningkast.)

41 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

For 24 år siden skulle Ulrika tilbringe hele ferien hos familien Gattman og venninnen Anne-Marie. Familien hadde adpotert den gåtefulle Maja fra India. Hun var fire år, men kunne ikke snakke og avviste all fysisk kontakt. Den dagen ungdommene skulle feire St. Hans ute på en øy, trasset hun seg til å være med. Neste morgen var hun vekk. Sammen med Anne-Maries bror forsøker Ulrika å rekonstruere hva som skjedde den fatale sommeren. Romanen kobler myter og folkeeventyr til autisme, og både mystifiserer og avmystifiserer overtro og moderne psykologi.

Omtale fra forlaget

På årets lyseste natt i den svenske skjærgården trasser lille Maja seg til å være med ungdommene på overnattingstur. Morgenen etter er hun vekk! Seks uker senere dukker hun opp igjen på et utilgjengelig sted. Uskadd. Uendret. Hvordan er dette mulig? Ulrika står på tå og kikker inn i familien Gattmans sommerhus i den bohuslänske skjærgården. Det er nøyaktig slik hun husker det. Alt kommer tilbake: Nabofamilien med sine radikale ideer og sin gjestfrihet, datteren, den smarte Anne-Marie som ble Ulrikas eneste ordentlige venninne, og de merkelige hendelsene den siste sommeren de var sammen. 24 år tidligere skulle Ulrika tilbringe hele ferien i Gattman-huset, som nå talte fem barn. Det kjente forfatterparet hadde adoptert gåtefulle Maja fra India, som med sine fire år ennå ikke kunne snakke og som avviste all fysisk kontakt. Men en sterk vilje hadde hun, den dagen ungdommene skulle feire St. Hans ute på en øy, trasset hun seg til å være med. Neste morgen var hun vekk. Ulrika tar med seg de to sønnene til Blåskjellstranden, stedet som for bestandig vil være knyttet til Majas forsvinning. Der gjør sønnene en oppdagelse som kan bidra til å løse mysteriet fra så langt tilbake. Ulrika møter også Anne-Maries bror, Jens, og sammen tilbringer de en på mange måter berikende helg, klargjørende for så vel fortid som fremtid. Bak det hele lurer en mystisk skikkelse, en ung kvinne som har tatt skrittet ut av samfunnet for å leve i fullkommen pakt med naturen. Ved å koble myter og folkeeventyr til autisme, evner Marie Hermanson både å mystifisere og avmystifisere overtro og moderne psykologi.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788202301279

EAN 9788202301279

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 8 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

41 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Må innrømme at jeg har en forkjærlighet for svenske forfattere, og her er en del utgivelser som jeg ønsker at flere kommer til å lese. Kanskje ingen litterære klassikere, men mye her som er bra! (Bøkene er ikke rangert, bare tilfeldig lagt inn.)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Opprydning i bokhylla, alle bøkene er innbundet med omslag om ikke annet er nevnt. Prisen er 50,- pr bok. Ved sending betaler kjøper frakt i henhold til postens satser.
Kan også ta bøker i bytte, kom med forslag eller sjekk ønskelista mi.
Jeg er ikke her inne regelmessig slik at det kan lønne seg å kontakte med via her:
http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=46560537


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Elskerinnen" av Joanna Trollope
  • "Valmuekvinnen" av Noëlle Châtelet
  • "Timeglasset" av Julie Parsons
  • "Nære venner" av Joanna Trollope
  • "Den røde fangen" av Leena Lander
  • "Stø kurs - kriminalroman" av Kjetil Try
  • "Margretesirkelen - historisk roman" av Ingeborg Askeland
  • "Familien på Gidske - en slektshistorie fra Vestfold" av Karin Bang
  • "Når man skyter arbeidere" av Kerstin Thorvall
  • "Den irske presten" av Knud H. Thomsen
  • "Hinsides svart" av Hilary Mantel
  • "Aldri redd for mørkets makt - historia (s)om eit brotsverk" av Jørgen Norheim
Alle bokanbefalinger for dette verket