Begrav meg i Bergen, eller Vaskerelvens rose vender tilbake

en bykomedie i to avdelinger

av (forfatter) og Roger Johnsen (illustratør).

Bodoni 2007 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Stykkets handling begynner åtte år etter at handlinga i skuespillet Vaskerelvens rose slutter. Handlinga er lagt til Bergen på 1920-tallet, og på Hotell Havgløtt møter Diana og Hahnegal en gammel fiende, herr direktør Mulken. I sentrum for stykkets intriger står kjærlighet og penger.

Omtale fra forlaget

I 1986-87 hadde Den Nationale Scene stor suksess med Gunnar Staalesens bykomedie Vaskerelvens rose. I komedien møtte vi den forføreriske Diana og hennes venn og medarbeider, storsvindleren og forkledningskunstneren Hahnegal. Stykket endte med at de begge ble sendt i ufrivillig eksil til Amerika. Nå er de på vei tilbake. Gunnar Staalesens nyskrevne komedie Begrav meg i Bergen gir oss et gjensyn med Diana og Hahnegal åtte år senere. Stykket starter i Chicago men forflytter seg raskt til Bergen på slutten av 1920-tallet. På Hotell Havgløtt på Strandkaien møter de en gammel fiende, herr direktør Mulken, nettopp sluppet ut fra fengselet - eller tilbake fra Sotra, som han selv foretrekker å si det. Komediens intriger omfatter planene om et jernbanenett på kryss og tvers av Norge, et fergeselskap til Sotra (eller burde det kanskje bygges bro?), en kontroversiell statue i skipsleden, Wilhelm Reichs orgonskap med liflig virkning, spesielt på forestillingens kvinner, en Italiensk uke med spesielle ingredienser og et omfattende høk-over-høk-spill mellom flere av stykkets sentrale karakterer. I sentrum for det hele står alle tiders evige konfliktskapere: Kjærlighet og penger.

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788271284510

EAN 9788271284510

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjøpt mandag 25. mars 2013. De hadde to bord med fulle med bøker. De legger ut nye bøker når noen har kjøpt bøker og det er plass til flere nye. Da jeg pakke godt fikk jeg 34 bøker ned i denne standard plastposten fra Deichmanske bibliotek for 50 kr (det blir ca. kr 1,47 pr. bok): http://www.deichmanske-bibliotek.oslo.kommune.no/avdelinger_apningstider/stovner/


Godt sagt! (2) Varsle Svar