Beatles vs. Stones

hva skjedde egentlig?

av (forfatter) og Arild Rønsen (oversetter).

Schibsted 2014 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

På 1960-tallet ble det utkjempet en tilsynelatende bitter kamp mellom de pene guttene i The Beatles og den mer rufsete gjengen i The Rolling Stones.

Begge bandene hevdet imidlertid at de egentlig ikke var rivaler, men at dette bare var noe mediene fant på. Ingen så imidlertid ut til å tro på dem, og fansen var tilbøyelig til å ta parti for det ene eller det andre bandet.

John McMillan viser i denne boken hva som er sannheten bak denne rivaliseringen. Forfatteren avslører hvordan knivingen mellom Beatles og Stones ble blåst opp av folk innenfor musikkbransjen som bare hadde én ting for øye: å tjene penger.

Boken tegner et interessant portrett av en generasjon som ble dratt inn i den ideologiske kampen mellom den flagrende flower powerbevegelsen og den mer politiske og militante venstresiden.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2014

Format E-bok

ISBN13 9788251685146

EAN 9788251685146

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Storbritannia

Omtalt person The Beatles Rolling Stones

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Jeg har lest skremmende mange bøker om både The Beatles og The Rolling Stones, og dette er ikke blant de beste. Utgangspunktet er, som tittelen antyder, den mest forslitte debatten i rockens historie: Hvem var best? Var Stones de tøffe gutta mens The Beatles var snille flinkiser? Var de venner eller rivaler? Slike diskusjoner passer bedre på pub enn i bokform. Til og med de som bare har et overflatisk forhold til de to orkestrene vil ikke finne spesielt mye ny og banebrytende informasjon her.

Begge bands historie blir kjapt gjennomgått med mer eller mindre vellykkede forsøk på å finne felles referanser. Der er det ingenting nytt å hente. De som er interessert i skikkelige gjennomganger av disse historiene bør heller lese selvbiografiene til Keith Richards og Paul McCartney, samt Bill Wymans "Stone Alone".

De eneste passasjene som egentlig er spennende er omtalen av forholdet de to bandene hadde til den beryktede manageren Allen Klein. Beskrivelsene av Klein stiller en del spennende spørsmål ved Mick Jaggers rolle da manageren forsøkte å overta The Beatles.

Og hvorfor sammenligner man egentlig disse to bandene? The Beatles var jo verdens største og beste band helt fram til oppløsningen. Stones, og alle andre halset etter. The Rolling Stones fant seg selv først fra slutten av 1968 da The Beatles var langt inne i avviklingsfasen. Til gjengjeld var de da også legendariske både kunstnerisk og kommersielt fram til 1973. (Det bør nevnes at forfatterens saftige oppgjør med det umusikalske sirkuset The Stones utviklet seg til å bli fra Steel Wheels-turnéen på 80-tallet og fram til i dag er ganske festlig lesning).

Dette er en grei bok for de som ønsker seg en kjapp oversikt over historiene til to av verdens største musikalske fenomener. Obligatorisk lesestoff for fansen er det imidlertid ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

8 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Et Guds barn" av Cormac McCarthy
 • "Usynlige hender - roman" av Stig Sæterbakken
 • "I den skogen" av Harlan Coben
 • "Dager i stillhetens historie" av Merethe Lindstrøm
 • "To søstre" av Åsne Seierstad
 • "Jeg nekter" av Per Petterson
 • "Stoner" av John Williams
 • "Jeg forbanner tidens elv - roman" av Per Petterson
 • "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen
 • "Kafka på stranden" av Haruki Murakami
 • "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson
 • "Hodejegerne - roman" av Jo Nesbø
Alle bokanbefalinger for dette verket