Barndommens gåte

av (forfatter) og Marie Lexow (oversetter).

Montessoriforlaget 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken gir forfatteren en beskrivelse av de grunnleggende og universelle montessoriprinsippene. Hun forklarer lærerens rolle i montessorimiljøet og redegjør for barnets sensitive perioder og dets streben etter indre og ytre harmoni.

Omtale fra forlaget

I «Barndommens gåte» beskriver Maria Montessori de grunnleggende og universelle montessoriprinsippene, forklarer lærerens rolle i montessorimiljøet og gir en utførlig beskrivelse av barnets sensitive perioder. Videre skriver hun om Freud og psykoanalysen og at den kan hjelpe oss til å forstå barnets sjelsliv, selv om den ikke, ifølge Montessori, har gitt noen løsning på livets praktiske problemer. Hun påpeker at en av psykoanalysens viktigste oppdagelser var at en nevrose kan ha sin opprinnelse i den tidligste barndommens opplevelser.

Montessoripedagogikken gjennomsyres av innsikten om og respekten for at barn vil prøve seg fram, lære seg på egen hånd og i sin egen takt, selvsagt med den voksnes veiledning, men uten mer inngripen enn nødvendig. «Barndommens gåte» inneholder mange verdifulle ideer for pedagoger, førskolelærere, lærere, foreldre og alle andre som vil forstå barns utviklingsfaser og behov på et dypere plan.

Den italienske legen og reformpedagogen Maria Montessori (1870-1952) var gjennom hele sitt liv en forkjemper for små barns levekår og for oppretting av barnehager. Gjennom sitt sensasjonelle pedagogiske eksperiment i Barnas hus (Casa dei Bambini) i Roma viste Montessori at små barn ved egen hjelp kunne lære seg ferdigheter og skape orden i sin tilværelse om de fikk frihet i et tilrettelagt miljø med pedagogisk materiale. Montessorimetoden og montessorimateriellet er i dag kjent over hele verden.

Bokdetaljer

Forlag Montessoriforlaget

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788299693547

EAN 9788299693547

Språk Bokmål

Sider 147

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

De voksne skaper omgivelsene, men barnet skaper seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket