Apple tree yard

av (forfatter).

Faber & Faber 2017 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.89 (9 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Yvonne Carmichael has worked hard to achieve the life she always wanted: a high-flying career in genetics, a beautiful home, a good relationship with her husband and their two grown-up children. Then one day she meets a stranger at the Houses of Parliament and, on impulse, begins a passionate affair with him - a decision that will put everything she values at risk. At first she believes she can keep the relationship separate from the rest of her life, but she can't control what happens next. All of her careful plans spiral into greater deceit and, eventually, a life-changing act of violence. Apple Tree Yard is a psychological thriller about one woman's adultery and an insightful examination of the values we live by and the choices we make, from an acclaimed writer at the height of her powers.

Bokdetaljer

Forlag Faber & Faber

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9780571334018

EAN 9780571334018

Genre Spenning

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 3 1 2 0

Bokomtaler

Har du noen gang angret på noe? ...

Denne leste jeg tidligere i sommer, og tittelen er på engelsk, men innholdet er oversatt. Dette er en psykologisk thriller om en mor, Yvonne som er i begynnelsen av femtiårene, er gift, har en respekterende jobb og har to voksne barn, som blir kjent med en ny side av seg selv. Hun møter en fyr hun ikke kjenner fra før og det ene fører til det andre, og samtidig kan hun ikke tro at hun er med på det fordi hun egentlig ikke er sånn. Hun er veldig opptatt av rykte. Dessuten har hun en viktig jobb og familie å tenke på ... Men det er noe med den fyren hun ikke klarer å motstå, men vil det vare uten at hun får alvorlige konsekvenser av det?

Jeg har alltid hatt sansen for psykologiske thrillere, men i det siste har det kommet mange dårlige og oppskrytte bøker fra den sjangeren slik som; Gone girl (Flink pike) av Gillian Flynn, Piken på toget av Paula Hawkins, Alex av Pierre Lemaitre, bare for å nevne noen, og de har vært så hysteriske og banale, på grensen til latterlig at man på en måte mister håpet for denne sjangeren. Men likevel så gir jeg meg ikke og håper at en psykologisk thriller får meg til å grøsse og hjemsøke meg lenge etterpå istedet for at man sitter der i vantro og ikke vet om man skal le eller gråte. For mange av de psykologiske thrillerne jeg har lest i år har vært så banale at de har vært mer komiske enn spennende, for å være helt ærlig.

Apple Tree Yard er en av disse "komiske" psykologiske thrillerne som man ikke helt klarer å ta på alvor. For det første er det nesten som å lese en av disse såpenovellene som man finner i ukeblader som Hjemmet. Tonen blir for kvinnelig, for såpeaktig og man skjønner med en gang hva som kommer til å skje og hvordan det vil ende. Ingen overraskelser der i gården, noe som er meget viktig når det gjelder psykologiske thrillere. Når jeg leser en psykologisk thriller forventer jeg å bli overrasket, sjokkert og at boka vil sitte lenge i leseren etter at boka er lest ferdig. Men i denne boka fikk jeg ikke noen av delene. Innholdet føltes etter hvert langtekkelig og lite engasjerende. Jeg følte heller ingen stor sympati for personene i boka. Yvonne, hovedpersonen, kan bare takke seg selv for at hun rotet seg bort i denne skandalen. Det er hennes egen skyld og hendelsene er så forutsigbare at det er nesten pinlig vondt ...

Hadde heller ikke helt sansen for fortellermåten. Forfatteren veksler mellom jeg og du perspektiv. Jeg perspektiv er jeg er vant til, men har ikke helt sansen for du perspektiv fordi da føler man seg som en passiv leser istedet for å få sjansen til å leve seg inn i boka. Man blir på en måte stående utenfor og observere istedet for å leve seg inn i boka som leser.

Et eksempel på du perspektiv fra boka:

Du kommer for sent. Du virker åndsfraværende da du kommer inn, som om du fortsatt har noe du tenker på, og du sukker og smiler til meg, sier idet du setter deg: "Et øyeblikk bare, jeg er straks tilbake." Så tar du fram tre telefoner og sjekker hver av dem, før du en for en putter dem i lommene igjen. Jeg har aldri kjent noen som har så mange elektroniskie duppeditter som du ser ut til å ha. Hva er det du driver med, egentlig, og hvorfor er du så unnvikende?

Apple Tree Yard er en bok som virket spennende i begynnelsen, men som fort ble for såpeaktig og komisk istedet for skrekkelig spennende, som jeg hadde håpet den ville bli. Språket ble for damete og handlingen i boka for usympatisk og stort sett kjedelig. Alt i alt var denne boka en real skuffelse ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Yvonne er 52 år, gift, har utflyttede, voksne barn, og er en ettertraktet forsker og eksaminator.
En dag møter hun en mystisk mann, som hun innleder et forhold til. Han påstår at han jobber i staten, men Yvonne aner ugler i mosen. Han vil aldri gå nærmere inn på hva han gjør, og han er alltid på vakt, og forsvinner ofte uten forklaring.
I starten klarer Yvonne å balansere det nye forholdet, men så eskalerer alt, og hun mister kontrollen totalt, og fatalt...

Leser denne som januarutfordring fra biblioteket. Tema: en bok som har blitt TV-serie.

Spennende, psykologisk og tankevekkende. Mulig den er enda bedre som TV-serie?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

17 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Knokkelgraven" av Simon Kernick
  • "Vokteren" av Fiona Cummins
  • "Den 13. engelen" av Sylvelin Vatle
  • "Medici-speilet" av Melissa Bailey
  • "Ikke min familie" av C.L. Taylor
  • "Ekteskapspakten" av Michelle Richmond
  • "Gothams guder" av Lyndsay Faye
  • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
  • "Dødelig taushet" av A.S.A Harrison
  • "Djeveldansen" av Tore Aurstad
  • "Mannen fra Primrose Lane" av James Renner
  • "Muldvarpen - krim" av Jesper Stein
Alle bokanbefalinger for dette verket