Antígona González

av (forfatter) og Bendik Vada (oversetter).

H//O//F 2021 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Helt siden de meksikanske myndighetene erklærte krig mot narkotikabandene i 2006, har volden eskalert. Den 8. juli 2021 var det ifølge El País registrert rundt 90 000 forsvunnede i landet. Bak disse tallfestede grusomhetene skjuler det seg mennesker; pårørende med sine ansikter, sorger og ønsker om å få begrave sine kjære. Sara Uribes Antígona González vil gi disse et språklig rom.

Sara Uribe ble født i 1978 i Querétaro, men har i mesteparten av sitt liv vært bosatt i delstaten Tamaulipas i Nord-Mexico. Hun er en anerkjent og prisbelønt poet, dramatiker og litterat i hjemlandet. Antígona González, utgitt i 2012, er hennes mest kjente verk. Grunnfortellingen følger tittelkarakterens ufullendte sorg i letingen etter hennes savnede bror, Tadeo. Hun deler skjebne med andre stemmer som kretser rundt henne: Sofokles' Antigone, tekster av Judith Butler og Marguerite Yourcenar, men først og fremst en rekke vitnesbyrd fra samtidige meksikanske aviser og blogger.

Cristina Rivera Garza skriver i forordet at Uribe ikke ønsker «å 'gi en stemme' til noen, men [...] skape tekstlige strukturer som kan omfavne og forsterke mangfoldet av stemmer som finnes rundt oss fra før av.» Hun vet at vi ikke kan gjenskape den virkelige lidelsen til virkelige mennesker. Det er lettere å mytologisere den, slik som for eksempel Netflix de siste årene har gjort med serier som Narcos. Uribe vil ikke dette; isteden gjør hun også den mytiske lidelsen virkelig og til samtidas anliggende.

Med forord av Cristina Rivera Garza.

Bokdetaljer

Forlag H//O//F

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788284170183

EAN 9788284170183

Språk Bokmål

Sider 113

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket