Amarone og vinene fra Valpolicella

av (forfatter), Réne Steenberg Riis (illustratør) og Arne Ronold (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en guide til vinene fra Veneto i det nordlige Italia. Den beskriver blant annet Valpolicella-området mellom Verona og Gardasjøen og vintypene som finnes der, og gir en oversikt over Amarones historie, druesortene, og vinens spesielle fremstillingsmetode. Med litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Den kraftige, fyldige og unike Amarone er en av Italias mest berømte og ettertraktede viner, men også dens søsken Valpolicella, Ripasso og Recioto della Valpolicella er særdeles verdsatte. Denne boken er den ultimate guide til de smakfulle vinene fra Veneto i det nordlige Italia. Bli med til Valpolicella-området mellom Verona og Gardasjøen og få en beskrivelse av det vakre områdets ulike underområder og vintyper. Få oversikt over den sagnomsuste Amarones historie, lær om de lokale druesortene og få et nærmere innblikk i vinens spesielle fremstillingsmetode. Thomas Ilkjær beskriver inngående de beste og viktigste produsentene, og han omtaler også en lang rekke andre vinhus. Fra de store kooperativer til de små familiebruk og fra de tradisjonsfokuserte purister til de fremsynte modernister. Hvordan smaker vinene? Hvilken amaronestil bekjenner de seg til? Les de første sidene av boka her Om forfatteren: Thomas Ilkjær er skribent i flere vinblader i Skandinavia, og han er initiativtager til og daglig leder av det danske Vinakademiets vinkelnerutdannelse. Thomas Ilkjær er dessuten medforfatter på boken Italiensk vin og har i tillegg vært redaktør for flere vinbøker på Politikens Forlag i Danmark. Dansk presse om boken: «Kjøp boken eller ønsk deg den ... En uforbeholden oppfordring fra meg om å skaffe seg boken og min fulle respekt for et sublimt stykke arbeid.» Vinhulen.dk «Boken er grundig, innsiktsfull og ærlig skrevet, i et behagelig og lett tilgjengelig språk.» Dagbladenes Bureau

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788241907609

EAN 9788241907609

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 257

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket