Alvorlige atferdsproblemer og lovende tiltak i skolen

en forskningsbasert kunnskapsstatus

av (forfatter).

Praxis forl. 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken beskriver de internasjonalt mest lovende tiltaksmodellene som er prøvd ut i normalskolen for å forebygge eller moderere antisosial atferd. Den gir eksempler både på elevsentrerte, skole- og klassesentrerte og multisentrerte tiltak med påviste effekter. Det gis også en sammenfatning av dagens kunnskap om barn og unge med alvorlige atferdsproblemer; herunder om problemenes omfang, kjennetegn, risikofaktorer og utviklingsmønstre. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

Mari-Anne Sørlie BARN OG UNGE MED ALVORLIGE ATFERDSPROBLEMERutgjør en særdeles utfordrende gruppe både for foreldrene, skolen, hjelpeapparatet, kriminalomsorgen og samfunnet generelt. 1-2% av barn og unge i Norge antas å være i høy risiko og 3-5% i moderat risiko for å utvikle slike problemer. De fleste tiltak for å forebygge antisosial atferd, vold, kriminalitet og rusmisbruk har hatt liten effekt. I løpet av de siste 10-15 årene har man imidlertid funnet fram til familie- og skolebaserte tiltaksmodeller som har gitt lovende resultater.På grunnlag av en bred gjennomgang av nyere norsk og internasjonal forskning beskriver boka de internasjonalt mest lovende tiltaksmodellene som er prøvd ut i normalskolen for å forebygge eller moderere antisosial atferd. Det gis eksempler både på elevsentrerte, skole- og klassesentrerte og multisentrerte tiltak med påviste effekter. I boka gis også en sammenfatning av dagens kunnskap om barn og unge med alvorlige atferdsproblemer; herunder om problemets omfang, kjennetegn, risikofaktorer og ulike utviklingsmønstre.Dersom mer virksomme tiltak skal kunne utvikles, kan man ikke lenger ignorere skolens betydning og muligheter. Tiltaksutvikling med en klar forankring i forskningsbasert kunnskap er også nødvendig. Gjennom avgrensingen til tiltak med dokumenterte effekter og nyere forskning har forfatteren ønsket å gi en oppdatert kunnskapsoversikt som kan være til nytte i planlegging av nye tiltak og strategier for å forebygge atferdsproblemer blant barn og unge.

Bokdetaljer

Forlag Praxis forl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788290830514

EAN 9788290830514

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket