Alta

kraftkampen som utfordret statens makt

av (forfatter).

Gyldendal akademisk og Skaff 2013 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kampen om utbyggingen av Alta-Kautokeino-vassdraget førte til en utstrakt bruk av sivil ulydighet, og ble en av de mest langvarige politiske konfliktene i Norge etter krigen. Den utviklet seg også til å bli en etnisk konflikt, som førte til en omlegging av norsk samepolitikk. Forfatteren har intervjuet sentrale aktører i striden, i tillegg til å benytte seg av tidligere gradert kildemateriale. Han prøver her å belyse hvilke krefter og mekanismer det var som gjorde at denne konflikten ble så fastlåst. En kronologisk tidslinje bak i boken følger samenes historie, samt konflikten omkring utbyggingen.

Omtale fra forlaget

Hva fikk ungdommer til å lenke seg fast i polarkulda, og til og med snakke om å sitte der til de frøs i hjel, for å stoppe en omstridt kraftutbygging i Alta for 25 år siden? Hvorfor sendte regjeringen flere hundre politifolk til den lille bygdebyen Alta? Hva fikk regjeringen til å vurdere bruk av soldater for å hamle opp med aksjonistene?I denne boka trekkes striden om Alta fram i lyset igjen, ikke for å tørke støv av en gammel historie, men for bedre å forstå hvilke krefter og mekanismer som gjorde denne konflikten så bitter og fastlåst. Det er en historie om maktarroganse, en arroganse som medvirket til at maktapparatet malte seg opp i et hjørne og måtte ty til virkemidler ingen egentlig ønsket.Kampen om utbyggingen av Alta-Kautokeino vassdraget var en av de mest langvarige og bitre politiske konfliktene i Norge i etterkrigstida. Aldri tidligere er sivil ulydighet blitt brukt i et slikt omfang og over så lang tid. Striden om Alta ble også en etnisk konflikt, et oppgjør om norsk samepolitikk og et vannskille i samisk historie.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk Skaff

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788213030069

EAN 9788213030069

Omtalt sted Alta

Språk Bokmål

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket