Alltid tilgivelse

av (forfatter) og Anders T. Andersen (oppleser).

Lydbokforlaget 2016 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.53 (188 terningkast.)

382 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Tre år er gått siden Torunn reiste fra Neshov og søkte tilflukt hos Christer i skogen utenfor Oslo. Erlend og Krumme er blitt travle småbarnsfedre med nye, strålende utsikter til det gode liv i København. Skjønt livet - det kan ingen ta for gitt. Margido har funnet tilbake til sin Gud, men må samtidig ta konsekvensen av at det er nye tider også i gravferdsbransjen. Torunn har fylt førti og begynner å innse at hun ikke har noen fremtid hos den notorisk utro hundekjøreren. Men hva skal hun gjøre med livet sitt videre? Fins det tilgivelse for at hun sviktet Neshov-familien den gangen?

«Alltid tilgivelse» er fjerde bok i serien som startet med «Berlinerpoplene» og fortsatte med «Eremittkrepsene» og «Ligge i grønne enger».

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2016

Format CD

ISBN13 9788242172464

EAN 9788242172464

Serie Familien Neshov (4)

Omtalt sted København Sør-Trøndelag

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 87 65 18 0 1

Bokomtaler

Lest de tre foregående på nytt før jeg begynte på denne. Da var jeg langt inne i historien om familien, og har strikosa meg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Et stort sett hyggelig gjensyn med Torunn og familien Neshov, tre år siden Torunn reiste fra odelsgården og ble samboer med den notoriske utro hundekjøreren og aksjespekulanten Christer i skogen i Maridalen. Forholdet deres knirker og knaker - og Torunn kommer til et veiskille.
I København er det stor lykke hos Erlend og Krumme, med de tre barna Ellen, Nora og Leon, som de har sammen med Jytte og LIzzi.
Noen ganger underveis følte jeg at jeg burde ta fram de tre foregående bøkene for å lese i dem på nytt. Men klarte meg uten. Husker jo handlingen i de tre bøkene i store trekk.
At det kunne bli litt vel detaljerte rydde- og vaskehandlinger mot slutten er så sin sak. Men jeg liker dårligere alle røykepausene til Torunn ... (Ja, jeg vet at Anne B. Ragde selv visstnok er en uforbederlig storrøyker, og at det derfor blir sannsynlig å gjøre en av sine hovedpersoner til storrøyker også. Hun, Torunn altså, står i tillegg midt oppi store forandringer og nye avgjørelser i livet sitt, og er nærmest i en krisesituasjon. Hva skal hun gjøre resten av livet?)
Mot slutten skjønte jeg hvor det bar.
Og jeg fikk rett.
:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ragde kan skrive godt og ho kan vere middelmådig. Denne gongen er ho det. Homseparet i Køben blir ein parodi og livet i Trøndelag er i sirup. Det blei meir gjesp enn driv framover, men eg ser at ho legg opp til ei fortsetjing i fleire bøker. Og eg las heile boka for eg har jo blitt glad i desse folka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lest de tre foregående bøkene som i sin tid utkom som en trilogi. Og det slik skulle det nok også ha forblitt. Etter å ha skummet meg igjennom, de første tretti siders fyllstoff av intetsigende dialog i småbarnsfamilien i København, og en matpakkes oppbygning og fortærelse i Norge, så begynte historiens innhold å få noe substans. Periodevis viste bokens historie en tendens til å bygge seg opp mot noe som kunne bli engasjerende, men like fort ramlet den sammen i detaljerte dialogiske scener uten mål og mening for bokens historie i særdeleshet. Dette ble vel heller en bok for de med interesse av småbarns oppvekst i luksustilværelse, eller for de som ønsker et dypdykk i dagliglivet til en gravferdskonsulent. Har gitt den en firer fordi jeg liker Anne B. Ragdes språklige formidling, men nå kan historien om menneskene fra Neshov få lov til å være avrundet med denne boken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lettlest og koselig, men alt for mye detaljer om vasking og interiør spesielt mot slutten. Litt for mye heseblesende perfeksjonisme hos Erlend og Krumme. Jeg kjedet meg gjennom deler av boken og savnet rett og slett mer handling.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Livet hans var blitt så smått, det var en sorg som hadde satt seg i kroppen, en sorg han ikke forstod seg på.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Overalt rundt ham, rundt denne ene lille stubben i den svære skogen, gikk døden hånd i hånd med livet, døden stod på skuldrene til livet og kunne hvert øyeblikk tvinge det i kne. Her var det sammenheng, balanse, harmoni.
Regnestykket gikk opp.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Små barn har melketenner, det er fordi de skal drikke melk. Ingen har noensinne hørt om juicetenner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så lukker vi deg i vårt hjerte inn og gjemmer deg innerst inne. Der skal du fredfullt få bo i vårt sinn, som et kjært og dyrebart minne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

De 11 mest populære bøkene for voksne på Tysvær folkebibliotek 2017


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest/hørt i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene har jeg lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Liebhaberne - roman" av Anne B. Ragde
 • "Datteren - roman" av Anne B. Ragde
 • "Hjerteknuseren - roman" av Anne B. Ragde
 • "Kobrahjerte - roman" av Toril Brekke
 • "Jeg har et teppe i tusen farger - roman" av Anne B. Ragde
 • "Mitt menneske - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Marmor" av Toril Brekke
 • "Aldri tilgi - en Kajsa Coren-krim" av Trude Teige
 • "Morfar pustet med havet - roman" av Trude Teige
 • "Spor i støvet" av Katherine Webb
 • "Alle elsket moren din - roman" av Toril Brekke
 • "Den som ser - roman" av Herbjørg Wassmo
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver