All kjærlighets begynnelse

roman

av (forfatter) og Sverre Dahl (oversetter).

Pelikanen 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (9 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Judith Hermann har med "All kjærlighets begynnelse" skrevet en roman om kjærlighetens krav og grunnvilkår. Om livets utsatthet og ensomheten både i og utenfor andres selskap. Og ikke minst om hvordan et behov om nærhet kan anta skremmende former.

Stella og Jason, et ekteskap, en datter, et enkelt og fint hus i utkanten av byen, en liten hage, et rolig og hverdagslig liv, mest uten Jason som jobber mye. Men en dag står det en mann foran dette huset, en fremmed Stella aldri har sett før. Han sier han gjerne vil snakke med henne. Stella avslår, men han kommer igjen neste dag, og dagen etter. Han vil ikke la henne i fred, og sakte men sikkert eskalerer dette til et terroriserende mareritt som tar over Stellas liv.

I et glassklart, brutalt enkelt språk og nærmest irriterende vakre bilder, skildrer Judith Hermann frykten i kjærligheten og det plutselige sammenbruddet i et liv der tryggheten forsvinner.

Boken er oversatt av Sverre Dahl

Judith Hermann regnes som en av Tysklands beste og mest stilsikre forfattere. Hun ble født i Berlin i 1970, der hun fremdeles bor og skriver. Hermann har tidligere gitt ut tre novellesamlinger, deriblant Alice (Pelikanen 2013) som ble nominert til Independent Foreign Fiction Prize. All kjærlighets begynnelse marker hennes debut som romanforfatter.

Bokdetaljer

Forlag Pelikanen

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788293237341

EAN 9788293237341

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 3 0 0 0

Bokomtaler

Har lenge gledet meg til denne utgivelsen, Judith Hermanns første roman. Den har novellepreget hengende over seg, og er en god psykologisk skildring av en sympatisk, litt ensom sykepleier som blir stalka. Traff meg ikke like dypt som Alice, men jeg liker så godt det usentimentale, direkte språket hennes. Absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg forventet meg ingen skrekkhistorie. Romanen er ikke kategorisert som en spenningsroman.Men ble ikke så grepet av historien som jeg hadde forventet. Mulig det kommer at jeg har lest romanen i rykk og napp. Link til et blogginnlegg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jason Spør og snakker best når han kjører bil. En samtale med ham ved et bord, der de sitter overfor hverandre og muligens spiser og drikker, er nesten umulig. Når han kjører bil kan han se på veien, han har noe å gjøre, da er det enklere for ham, veien er den røde tråden gjennom det ulendte, det tilsynelatende minelagte området som en samtale er.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men først må han legge seg nedpå igjen, muligens sovner han en gang til, og når han våkner for tredje gang, står det plutselig en vekkerklokke på gulvet ved sengen, det er allerede ettermiddag, på høy tid, vekkerklokken tikker øredøvende, hvert sekund en detonasjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene jeg har lest 2022. Del 1.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kruso" av Lutz Seiler
 • "Gutter og mordere og andre fortellinger" av Hermann Ungar
 • "Et kor av minoriteter" av Chigozie Obioma
 • "Svartfugl - roman" av Gunnar Gunnarsson
 • "Tjuvgods og andre noveller" av Nadine Gordimer
 • "Mellom nord og natt - en roman" av Gøhril Gabrielsen
 • "Mars-salongen" av Rachel Kushner
 • "Klassen" av Hermann Ungar
 • "Karakterer - etter La Bruyère" av Thomas Lundbo
 • "Er du her ennå?" av James Salter
 • "Nora - roman" av Merete Pryds Helle
 • "Flammekasterne" av Rachel Kushner
Alle bokanbefalinger for dette verket