Aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper

av (forfatter).

M.H. Andenæs 2006 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler reglene om aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper med lovene av 1997 som grunnlag. Blant emnene i boken er lovenes anvendelsesområde, alminnelige regler om selskapets rettsstilling, reglene om aksjeovergang, selskapsforholdets opphør med mer. Bak i boken er det et lovspeil basert på paragrafrekkefølgen i loven av 1976. Har litteraturliste og doms- og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Forfatteren behandler rettsreglene om aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper på grunnlag av lovene av 1997. Fremstillingen omfatter blant annet lovenes anvendelsesområde, selskapets rettsevne og identifikasjon av selskap og aksjonær, vedtekter, aksjonæravtaler, selskapets stiftelse, aksjer og aksjonærer, selskapets organisasjon, selskapets formuesforhold, endringer av selskapet, selskapets opphør, erstatningsansvar, samt et utvalg av spesielle emner. Bak i boken er det inntatt lovspeil basert på paragrafrekkefølgen i loven av 1976, samt doms-, litteratur- og stikkordregister. Boken er en vesentlig omarbeidet og utvidet versjon av forfatterens tidligere utgitte Aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper, Oslo 1998. Forfatteren er professor ved Institutt for privatrett ved Det juridiske fakultet i Oslo, og arbeider med formuerettslige fag. Tidligere bokutgivelser: - Sameier og selskaper (1978) - Aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper (1998) - Kontraktsvilkår (1989) - Konkurs (1999) - Rettskildelære (1997)

Bokdetaljer

Forlag M.H. Andenæs

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299743907

EAN 9788299743907

Språk Bokmål

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket