Afrodites basseng

roman

av (forfatter).

Juritzen forlag 2014 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (275 terningkast.)

898 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Jonar Snefang har sammen med sønnen Erlan trukket seg tilbake til en avsidesliggende seterdal i Norge, her får de fred fra en borgerkrig i full storm, voldsomme demonstrasjoner og teknologiske sammenbrudd.

Jonar drømmer om den vakre kvinnen Ooni som vandrer i ørkenen. Så en dag får Jonar tildelt en kiste med et mystisk innhold, et kart over Sahara og en gammel bok med en gåte, samtidig kommer det en faretruende og forunderlig lukt sivende.

Afrodites basseng er siste bok i Mino-trilogien og ble mottatt med strålende kritikker.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2014

Format E-bok

ISBN13 9788282057943

EAN 9788282057943

Serie Mino (3)

Genre Dystopier

Språk Bokmål

Sider 448

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

67 138 56 11 2 1

Bokomtaler

En verdig avslutning av trilogien Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og denne. Den fortsetter hvor den forrige slapp og toucher så vidt innom et par kjente personer som Mino og Prost Gotwin (fra en annen bok: Prost Gotwins geometri). Spennende men utgangen var litt for logisk. Men satt i samenheng med de andre, var den som sagt en verdig avslutning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tredje bok i Mino-serien fra Gert Nygårdshaug. Boka spinner videre med naturens økologi som et tydelig bakteppe. Jonar Snefang og sønnen Erlan har havnet på ei seter inne i Rydalen, et oppdiktet dalføre i Østerdalen, på grunn av borgerkriger og teknologisk sammenbrudd. Vi skjønner at boka spinner rundt i tidsperioden rett etter boka "Himmelblomsttreet", og vi får noen drypp som henviser til at dette er videreføring av historien fra Himmelblomsttreet. Vi følger far og sønn i det som etter hvert blir dramatiske dager. Nygårdshaug sender nye stikk mot menneskeheten og vår måte å leve på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Afrodites basseng", Gert Nygårdshaug. 21.11.12
Det er utrolig hva folk kan finne på å gjøre for å prøve få seg et ligg med noen man tror man er avstandsforelsket i. Det er sikkert. Sikkert er det også at dette med avstandsforelskelse og kommunikasjonsmåter med dem man er det med, behøver nødvendigvis ikke å være chat på FB.
Vi møter først Oomi i Afrika, så følger vi Jonar og hans gutt Erlan i Norge. Boka veksler mellom Oomis vandring i Afrika, og et enkelt liv oppe i en dal i Norge. En spektakulær naturkatastrofe rammer Norge, og livet blir komplisert - og vel så det. Når man føler seg alene i verden, er det bare en måte å finne ut om man virkelig er det på - og det er å søke etter andre.
En litt merkelig bok, med for meg en litt kjedelig og ubegripelig start. Jeg liker ikke, og leser ikke science fiction, så jeg vet ikke helt om den grenser opp mot det, men det kan ikke være så langt unna. Men etter hvert så satt jeg i limet til forfatteren, og det ble svært så spennende de siste 2/3. Å lese Gert krever litt, da han legger inn mye informasjon og mange tråder. Spennede bok, som gjør at man føler seg litt klokere etter å ha lest den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Første møte med Gert Nygårdshaug. Fornøyelig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mino-trilogien bok 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

[...] Han har nemlig fått forståelsen av at mange boklesere av i dag elsker den minimalistiske stilen, De tar gjerne med seg en god bok på en minimalistisk kafe, der de drikker eksotiske kaffetyper fra minimalistiske kopper. Eller de ligger på sin minimalistiske sofa i sin minimalistisk inredede stue og forsøker å tenke konstruktive, minimalistiske tanker om tilværelsen. Han har stor respekt for slike lesere, som stadig fanger opp signaler i tiden. Det var derfor han hadde planer om å gi dem en skikkelig godbit: En minimalistisk roman.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Geometrien kjenner ingen grenser, og anvendt på en ny og dristig måte, vil den gi svar på mye vi ennå ikke fatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

898 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Legger inn bøker jeg vil lese og føle jeg burde å lese. Enten har tenkt å låne dem, kjøpe dem eller har den i hyllen ulest. Gi gjerne tips om du har noen gode bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2011, oppdateres fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kronologisk oversikt over hva jeg har lest i 2014 eller ønsker å lese.
Målet er 30 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Søthjerte" av Gert Nygårdshaug
  • "Alkymisten" av Gert Nygårdshaug
  • "Dverghesten" av Gert Nygårdshaug
  • "Zoo Europa - roman" av Gert Nygårdshaug
  • "Fortellernes marked - historien om Gotvin Solengs oppdagelser" av Gert Nygårdshaug
  • "Himmelblomsttreet - roman" av Gert Nygårdshaug
  • "Nullpluss" av Gert Nygårdshaug
  • "Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug
  • "Prost Gotvins geometri" av Gert Nygårdshaug
  • "Det niende prinsipp" av Gert Nygårdshaug
  • "Den balsamerte ulven" av Gert Nygårdshaug
  • "Chimera - øko-thriller" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver