A dance with dragons

part 2 After the feast

book five of A song of ice and fire

av (forfatter).

HarperCollins 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.10 (151 terningkast.)

548 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

HBO's hit series A GAME OF THRONES is based on George R.R. Martin's internationally bestselling series A SONG OF ICE AND FIRE, the greatest fantasy epic of the modern age.Beyond the Wall, Jon Snow's Night's Watch is riven by treachery, enemies both mortal and supernatural are massing, while in the North the combatants at Winterfell are engulfed by the worst winter snows ever seen. In King's Landing Cersei Lannister finds herself abandoned by everyone she trusts. Her brother Tyrion, having fled a death sentence, is making his way ever east towards Meereen, where Daenerys Targaryen struggles to rule a city full of death.The rise of Daenerys is known to many in Westeros now. From the Iron Islands and Dorne, Oldtown and the Free Cities, emissaries are converging to join her cause or to use her, and her dragons, for their own ends.The future of the Seven Kingdoms hangs in the balance. The great dance is beginning...

Bokdetaljer

Forlag HarperCollins

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9780008122348

EAN 9780008122348

Serie A song of ice and fire

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

49 71 28 3 0 0

Bokomtaler

Ble litt lei sånn ut mot cd 28, men du store, som det tok seg opp! Og nå hater jeg George RR Martin...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var jeg ferdig med den siste publiserte boka i George R. R. Martins A Song of Ice and Fire-serie. Hva skal jeg gjøre nå? Det er ikke flere bøker å lese; de to siste har ikke kommet ut enda. Kanskje jeg endelig får tid til å lese alle de andre bøkene jeg har... Vel, uansett, jeg gleder meg utrolig til neste bok, The Winds of Winter, kommer ut. Kan ikke vente på å få vite hva som skjer videre!

A Dance with Dragons foregår parallelt med A Feast for Crows. Eller i hvert fall første del av boka. Den tar for seg karakterene som ikke var med i A Feast for Crows, og de store favorittene er med i denne boka. Her får vi høre om Jon Snow, Tyrion Lannister og Daenerys Targaryen. Selv liker jeg best Tyrion av de tre. I tillegg får vi høre mer om min nåværende favoritt, Theon Greyjoy, og vi får også møte søsteren hans, Asha Greyjoy (for serieseere heter hun Yara). Det er også mange andre karakterer, og av og til kan det nesten bli litt mange, men det gikk fint for meg å skille dem fra hverandre. Hvis det blir for forvirrende, er det en oppslagliste bakerst i boka.

Theon, min nåværende favoritt, har ikke vært med i bøkene på lenge. Det var gøy å se ham igjen, selv om kapitlene hans var utrolig triste. Det er så forferdelig det som har skjedd ham, og jeg synes absolutt ikke han fortjener det. Ja, han har gjort ting som ikke er helt greit, men han fortjener ikke den skjebnen han har fått. Stakkars Theon.

Det var utrolig gøy å høre om the Children of the Forrest. De er så utrolig interessante, og hele Brans historie er utrolig kul. Jeg gleder meg utrolig mye til å se hvilken vei den tar i den neste boka.

Tyrion på tur er så gøy å lese om. Det er visst en av historiene hvor det er størst forskjeller mellom serien og boka. Det er så forvirrende å diskutere Tyrion med folk som bare har sett serien. Jeg vet aldri hva de vet, og greier store deler av tiden å spoile noe for dem. Ehe... Sorry...

Melisandre har et kapittel cirka midt i boka. Jeg liker ikke Melisandre, og jeg tror om mulig jeg liker henne enda mindre nå. Ugh! Hun skal alltid rote til ett eller annet. Kan ikke Melisandre bare gå og dø i et hull? Hun gjør i hvert fall ikke noe nyttig.

Jeg ble stadig vekk overrasket av hva som skjedde i A Dance with Dragons. Det er rett å slett umulig å gjette seg til, og det er så intenst. Du vet aldri hvem som dør, og det gjør leseopplevelsen ganske nervepirrende. Hva skjer nå? Hvem er den neste som dør? Og dør gjør de. Det er ikke en A Song of Ice and Fire-bok uten at store deler av persongalleriet dør. Her er det også store forskjeller mellom boka og serien. Det er folk som er i livet i boka som er døde i serien...

Som jeg har sagt i alle de andre anmeldelsene mine av denne serien er dette en serie alle burde lese. Men helst ikke hvis du er under femten.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk engelsk lydbokversjon, levendegjort av Roy Dotrice.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

“A reader lives a thousand lives before he dies,” said Jojen. “The man who never reads lives only one."

Godt sagt! (12) Varsle Svar

The past remains the past. We can learn from it, but we cannot change it.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Cunt again? It was odd how men like Suggs used that word to demean women when it was the only part of a woman they valued.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"A servant must be humble and obedient."

"I obey. I can be humbler than anyone."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"No man has ever died form bending his knee," her father had once told her. "He who kneels may rise agian, blade in hand. He who will not kneel stays dead, stiff legs and all."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

548 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Etter 2 semester med alt for mange fag, og alt for lite kosleg litteratur, ser eg no frem til nokre deilige veke med strandhyggje og sommarlitteratur, og for å kome meg så langt unna pensumet som mogleg, vert det fantastisk (fantasy) litteratur som står på prioriteringslista.

Eg gler meg =)

Vert glad for kommentarar og fleire forslag ;)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg skal lese på grunn av Day zero prosjektet mitt -
Start 01.november 2016 til 30.juli 2019
.
https://litteraturverden.wordpress.com/2016/11/01/day-zero-project/

  • Lese 15 bøker fra BBC sin liste over 100 bøker du bør lese
  • Alle bøkene til Haruki Murakami
  • De 6 bøkene i Min Kamp av Knausgård
  • Lese 3 bøker fra Afrika
  • Lese 5 bøker utgitt før 1900
  • Lese noe skrevet av Platon
  • Lese alle Game of Thrones-bøkene
  • Lese en bok av Stephen Hawking
  • Lese en selvhjelpsbok
  • Lese 45 bøker i året

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ei alt for lang liste med bøker jeg har lysst å lese. Nå har jeg tatt meg ei ukes ferie i september, da jeg skal være helt alene på hytta på fjellet. Satser på å få pløyd meg gjennom en del av disse bøkene da :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et kjapt dykk i nerdebøkene mine; de jeg har lest, de jeg skal lese, og de jeg har gitt opp å komme gjennom :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest så utrolig lite den siste tiden, men nå legger jeg planer som bare det. Denne listen er mest en påminnelse for meg selv, men tenkte jeg skulle dele den med flere :) Disse bøkene skal jeg lese i nærmeste fremtid!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "A Feast for Crows (A Song of Ice and Fire, Book 4)" av George R.R. Martin
  • "Kråkenes gilde" av George R.R. Martin
  • "A storm of swords - steel and snow" av George R.R. Martin
  • "A storm of swords - blood and gold" av George R.R. Martin
  • "A Clash of Kings (A Song of Ice and Fire, Book 2)" av George R.R. Martin
  • "Kongenes kamp" av George R.R. Martin
  • "Kampen om jerntronen" av George R.R. Martin
  • "A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire, Book 1)" av George R.R. Martin
  • "The blade itself" av Joe Abercrombie
  • "The gathering storm - book twelve of The wheel of time" av Robert Jordan
  • "The Dragon Reborn - Book Three of 'The Wheel of Time'" av Robert Jordan
  • "Drømmenes kniv - tidshjulet ellevte bok" av Robert Jordan
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver