Hva skal vi med frihet?

fortellinger fra Moldova før, under og etter Sovjetunionen

av (forfatter).

Abstrakt 2009 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

[ Slettet bruker ]s eksemplar av Hva skal vi med frihet? - fortellinger fra Moldova før, under og etter Sovjetunionen

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fire generasjoner kvinner i én familie i Moldovas hovedstad Chisinau danner hovedstrukturen i disse fortellingene om livshistorier, hverdagsliv og samfunnsforhold i endring. Fortellingene gir blant annet innblikk i et postsovjetisk samfunn som feiret uavhengigheten av Sovjetunionen, men som raskt råket opp i språk- og etnisitetskonflikter og økonomisk krise.

Omtale fra forlaget

Fire generasjoner kvinner i én familie i Moldovas hovedstad Chisinau - Maria, Nadja, Lila og Anna - danner hovedstrukturen i disse fortellingene om livshistorier, hverdagsliv og samfunnsforhold i endring. Familien har jødisk, russisk, ukrainsk og moldovsk bakgrunn og representerer den russisktalende delen av befolkningen i Moldova. Befolkningen ellers er rumensktalende. Marias fortelling går tilbake til begynnelsen av forrige århundre, da landet som den gang het Bessarabia, var del av det tsarrussiske riket. Da dette kollapset under den bolsjevikiske revolusjon og landet ble rumensk, startet de fire generasjonenes transnasjonale migrasjon - til Frankrike, tilbake til Moldova, og endelig til Norge. Fortellingene gir også innblikk i et postsovjetisk samfunn som feiret uavhengigheten av Sovjetunionen, men som raskt råket opp i språk-/etnisitetskonflikter og økonomisk krise. En konsekvens har vært stor strid rundt historiefortellingene og virkelighetsfortolkningene. Befolkningen rives mellom prorumensk og prorussisk identitet og orientering. Elisabeth L'orange Fürst er dr.polit. i sosiologi og professor ved Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Abstrakt

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788279352730

EAN 9788279352730

Omtalt sted Sovjetunionen Moldova

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket