Mer enn hjerne

av (forfatter).

Transit 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

[ Slettet bruker ]s eksemplar av Mer enn hjerne

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder en samling portretteintervjuer av kjente nordmenn, blant annet Leif Ove Andsnes, Jon Bing, Jan Egeland, Finn Graff, Marie Simonsen og Helene Uri. De fleste av portrettene er tidligere publisert i tidsskriftet Kapital.

Omtale fra forlaget

Landets mest beryktede og berømte portrettintervjuer gir seg ikke! Møt Sigurd Allern, Leiv Ove Andsnes, Trond Berg Eriksen, Jon Bing, Jan Egeland, Jon Elster, Carl August FleischerPer Fugelli, Berge Furre, Johan Galtung, Finn Graff, Per Egil Hegge, Eva Joly, Per Edgar Kokkvold, Finn E. Kydland, Geir Lundestad, Henning Mankell, Janne Haaland Matlary, Kjell A. Norström, Victor Norman, Arne Næss, Marie Simonsen, Inger Sitter, Finn Skårderud, Kjetil Trædal Thorsen, Odd Karsten Tveit, Helene Uri, Unni Wikan, Nina Witoszek. "Ryktene om at Geelmuyden er blitt snillere med årene, kan dementeres." - Georg Apenes "Du har tatt meg på kornet og nå kan jeg ha det så godt," - Eva Joly "Her er språklig snert og eleganse på hver eneste side." Guri Hjeltnes, VG "God kunst hevdes å springe ut av 90 prosent hardt arbeid og 10 prosent talent. I all ydmykhet gjetter jeg at Geelmuydens begavelse kan være en blanding av vilje til å underholde leseren, en inntrykksvarhet og et kunstnerisk temperament som siler inntrykkene slik at det vi får lese blir en sann svir av person-tegning, latter, gjenkjennelse og overraskelser". Arnhild Skre, Aftenposten "Han er velforberedt, vittig, meget velskrivende og god til å assosiere. Han har sans for den talende detalj og en betydelig evne til å komme med rammende karakteristikker. Når han er på sitt beste, har han lenge vært enestående i Norge." Kåre Bulie, Dagbladet.

Bokdetaljer

Forlag Transit

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788275960939

EAN 9788275960939

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Få er utstyrt med en skarpere penn enn Niels Chr. Geelmuyden, og boka ”Mer enn hjerne” er slett ikke den første av hans bøker som har funnet veien til min boksamling. Med vidd, fandenivoldskhet og av og til ikke rent lite godmodig ondskap (om noe slikt finnes) går han løs på landets elite – ja, de som har turt å stille opp for å la seg portrettintervjue av selveste Geelmuyden. Etter hvert som hans ry som landets desidert beste portrettintervjuer har økt, er det vel knapt noen som tør å si nei lenger.

Det er ingen tvil om at det ligger hardt arbeid i forkant av hvert intervju. Uten meget inngående kunnskaper om dem han intervjuer, ville han heller ikke maktet å ta intervjuobjektene så til de grader på kornet som han gjør. Dessuten er han uredd når han går i gang med å beskrive de ulike personlighetene. Har intervjuobjektet en kroppslig skavank, unngår dette ikke Geelmuydens skarpe penn. Likevel blir det ikke plattheter ut av den grunn. Dette kombinert med hans sans for ordspill og bitende ironi, gjør at jeg knegger av latter gjennom bøkene hans.

Når Geelmuyden går løs på virkelig store personligheter og mindre, men mer kjente personligheter, er det fest! Geelmuyden detroniserer de fleste uansett. Boka rommer 30 portrettintervjuer med jussprofessor Carl August Fleischer, tidligere arbeids- og administrasjonsminister Victor Normann, AKP-ML´eren Sigurd Allern, pianisten Leiv Ove Andsnes, korrupsjonsjeger Eva Joly, filosofen Arne Næss og idéhistorikeren Trond Berg Eriksen, bare for å nevne noen. Hvert av intervjuene har allerede stått på trykk i tidsskrifter (tidligere i Kapital, men nå er jeg ikke sikker på hvor man finner dem lenger).

Dersom du tidligere ikke har vært borti Geelmuydens bøker, håper jeg du ble litt fristet neste gang du skulle komme over en av hans bøker. Hans bøker fortjener absolutt en større leserskare enn hva han har i dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Intervju med idéhistorikeren Trond Berg Eriksen:

Det er i alle fall ikke så mange annerledes tenkende mennesker igjen her i landet. Altfor mange tenker de riktige tankene. Jeg synes det råder en grell meningsterror. Alt i Norge er enten selvsagt eller utenkelig. Resten bryr man seg ikke om. Selv i Morgenbladet virker kontroversene bestilt og moteriktige. Det som er inn og det som er ut blir tydelig markert. Henrik Ibsen anslo i sin tid at det til sammen fantes færre enn femogtyve selvstendig tenkende individer her i landet. Jeg tror han var altfor generøs i anslaget. Uansett kan det råde liten tvil om at antallet er gått betraktelig ned siden den gang."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Intervju med idéhistorikeren Trond Berg Eriksen:

Universitetet trenger en grundig modernisering, men det er vanskelig å få universitetsfolk til å forandre seg. Det er nesten som å reformere en kirkegård. Man kan ikke regne med noe særlig bistand fra dem som allerede er der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Intervju med Victor Norman, mens han var arbeids- og administrasjonsminister i den andre Bondevik-regjeringen:

Jeg har aldri planlagt å drive med politikk. Samtidig er jeg motstander av langtidsplanlegging på alle livets områder. Egentlig har jeg stor sympati med min kone. Da vi ble gift, sa hun at det med ekteskap er noe ordentlig tull. Man burde inngå ti års tidscerteparti, eventuelt med opsjon for fornyelse. Den viktigste forskjellen er at jeg tidligere jobbet med substans. Her handler alt om prosess. Vi som kommer fra fagverdenen har lett for å betrakte politikerne som noen håpløse amatører. I forhold til fag er de det. Men i forhold til den arena de skal utfolde seg på, er de proffe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Intervju med korrupsjonsjegeren Eva Joly:

Kokett løfter hun glasset til leppene og svelger begjærlig, før hun begynner å skjelle ut Kapital og Hegnar. Så er vel dette kanskje typisk for Eva Joly, tenkte jeg. Å si rett ut hva hun mener, uavhengig av konsekvensene. Har man levet med livvakter omkring seg i fem år, bak skuddsikre vinduer, med postkassen full av tilsendte små likkister, blir man ikke automatisk skånsom i sine beskrivelser av virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Ordskjelv - norske forfatterportretter" av Niels Christian Geelmuyden
  • "Hvordan helbrede en fanatiker" av Amos Oz
  • "Livets lyse sider - hvordan den hemningsløse dyrkelsen av positiv tenkning har underminert Amerika" av Barbara Ehrenreich
  • "Brev til ein ung diktar" av Rainer Maria Rilke
  • "London" av Tor Åge Bringsværd
  • "Harun og historienes hav" av Salman Rushdie
  • "Hvordan snakke om bøker du ikke har lest?" av Pierre Bayard
  • "Ut og stjæle lesere - håndbok i fortellekunst" av Henrik H. Langeland
  • "Drømmen om Asia" av Torbjørn Færøvik
  • "En sommer med Montaigne" av Antoine Compagnon
  • "Sannheten på bordet - det du ikke får vite om maten din" av Niels Christian Geelmuyden
  • "Korstogene sett fra arabernes side" av Amin Maalouf
Alle bokanbefalinger for dette verket