Skyldig

kriminalroman

av (forfatter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (15 terningkast.)

35 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Bjørn Bakkens eksemplar av Skyldig - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Helene Waaler slipper ut av fengsel etter å ha sonet 18 år for drapene på moren og stefaren. Hun har aldri innrømmet skyld.

Førstebetjent Harinder Singh er sykemeldt og sliter med å fylle dagene med innhold. Da han blir overtalt til å se på den gamle drapssaken, finner han raskt svakheter i det store etterforskningsmaterialet. Er det mulig at Helene ble feilaktig dømt?

Veien fører tilbake til deres felles hjemsted Elvestad i Østerdalen. Et sted hvor ingen liker å rippe opp i fortiden.

Jakten på sannheten bak det som skjedde for 18 år siden, blir raskt farlig for flere enn Harinder.

«Den egenrådige og halvt indiske etterforskeren med den sterke rettferdighetssansen har trekk som minner om Jo Nesbøs Harry Hole. Næss står heller ikke tilbake for den norske krimkongen når det gjelder skrivetalent. I 'Skyldig' finnes ingen dødtid. (...) holder leseren i ånde helt til siste side.» Elin Brend Bjørhei, VG (Terningkast 5)

«Enda en innertier! 'Skyldig' er krim av skyhøy kvalitet, solid plottet, med fart og driv, og en sterk penn som det gnistrer av.» Geir Tangen, Bokbloggeir (Terningkast 6)

«Spør du meg er Næss en av de bedre krimforfatterne som er utgitt etter 2000.» Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203369063

EAN 9788203369063

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål

Sider 297

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 4 1 0 0

Bokomtaler

I januar leste jeg Skjebnesteinen og ble ikke altfor imponert dessverre, men liker å gi forfattere flere sjanser. Er fremdeles ikke i ekstase, har dog fått litt mer sansen for forfatterskapet hans.

En mann med mange baller i lufta
Skyldig er tredje bok om førstebetjent Harinder Singh. Han har datteren Savi og moren hennes er sammen med en annen mann og skal bli mamma igjen. Savi pendler litt frem og tilbake når det gjelder bosted. Singh selv er for tiden sykmeldt, og imellomtiden får han et oppdrag. Et forespørsel av noen om han er interessert i å ta en kikk på noen gamle beviser som gjelder en sak som skjedde for mange år siden. En såkalt cold case. Helene Waaler har sonet mange år i fengsel etter drapet på hennes mor og stefar, men har aldri innrømmet noe som helst. Hun skal ha dratt hjem etter en konsert med metalbandet sitt. Etter konserten skal hun ha kommet hjem på gården og drept moren og stefaren sin. På veien hjem skal det også ha oppstått en heftig krangel mellom henne og bandmedlemmene. Nå som hun er satt fri, og vanker i sitt kjente miljø, er det ikke alle som er like begeistret for det. Ikke alle tror hun er uskyldig og mange er usikre på henne og har sine meninger. Ting blir ikke bedre da et lik dukker opp ikke lenge etter hun har nytt friheten i kort tid. Vil hun noen gang få være i fred, og gidder Singh å grave i fortiden hennes?

Personlig syntes jeg at Skyldig hadde en bedre og en mer engasjerende sak enn det Skjebnesteienen. Skjebnesteinen for meg ble noe komedieaktig og for lett mot slutten. Det var ikke vanskelig å gjette seg frem i denne boka heller, men syntes den hadde en bedre og mer engasjerende sak. Det var lettere å leve seg inn i denne boka enn den forrige. Synes også at Singh har vokst som karakter og liker forholdet mellom ham og datteren Savi. Det er komplisert, men det er ikke typisk full opprør mellom datter og en far som jobber med krimsaker.

Endelig litt metal i krimverdenen
Liker også Helene Waaler en smule, for har alltid likt karakterer i bøker og filmer, som aldri påstår om de er skyldige eller ikke. Nesten som de leker katt og mus med både systemet og alle rundt seg. De har en uhygge ved seg som man aldri blir helt klok på. Det Næss også skal ha pluss for er at det endelig er skrevet en krimbok med metalband som bakgrunnsteppe. Norge er jo kjent for sin metalband historie, men det skrives altfor lite om det. En musikksjanger som er min favoritt og det hadde vært spennnende om det dukket opp i flere krimbøker med litt metal. Metalbandet har ikke stor fokus i boka. Det er mest småsnakk om Helene Waaler og bandet hun spilte i for mange år siden, så det er ingen historiske fakta eller metalband som eksisterer, så ikke forvent det. Men håper at noen følger etter å skriver inn litt mer metal i krimbøker, samme om det er virkelige band eller oppdiktet. Det hadde gledet meg.

Skyldig er ikke spesielt kreativ eller nyskapende, og det skal godt gjøres i krimsjangeren, men byr på realistisk krim, hvis man foretrekker det. Selv foretrekker jeg noe mørkere.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Skyldig av Sven Petter Næss. Leseeksemplar fra Aschehoug

Helene har sonet ferdig en dom i Bredtveit fengsel. I 18 år har hun sittet der, siktet for å ha drept moren og stefaren. Helene har hele tiden hevdet å være uskyldig, men ingen trodde på henne. Hun drar hjem til den lille bygda Elvestad, hvor de fleste har vendt henne ryggen. Helenes advokat kontakter kriposetterforsker Harinder Singh, og får han til å se litt nærmere på saken. Kan det være noe som har glippet i etterforskningen?

Anbefalt bok hvor handling og språk flyter fint, og helt uten dødpunkter. Ser at den allerede i dag er i salg som ebok hos Aschehoug, så last ned og les :)

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig lettlest krim. Ikke den helt store spenningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Serier jeg leser og ønsker å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Andre åndedrag" av Sofie Sarenbrant
 • "Hvil i fred" av Sofie Sarenbrant
 • "Matadorens siste dans" av Øistein Borge
 • "Petra Pettersens perfekte plan - åtte uker til jul" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Knokkelstøv" av Anders Moe
 • "Ekte tigre" av Mick Herron
 • "Mord på Kilen - Olivia 6" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Et lite, etisk feiltrinn - thriller" av Julie S. Werenskiold
 • "Skjebnesteinen - kriminalroman" av Sven Petter Næss
 • "Heksejakt" av Max Seeck
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
 • "Naboens sønn - politietterforsker Avi Avrahams første sak" av Dror Mishani
Alle bokanbefalinger for dette verket