Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

De kommer i rekke og rad i perfekt linje. Mora had sikkert bra kaktus på den eller hva man kaller det når du har bra kontroll på barna dine!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siv Jensen vil ikke ha for mange av oss, for da det er ikke så koselig lenger. Og hvis noe er ukoselig, da norske nordmenn gir sånn strengt blikk, ansiktet deres blir sånn furten eller hva det heter. De viser med øynene at: «Dette her, dette er ukoselig. Nå liker ikke Gunnar og Karin situasjonen.»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg snakker alltid sant. Det er bare ikke alltid jeg snakker.

Godt sagt! (27) Varsle Svar

Hvis du ser livet under ett, er mesteparten av oppførselen vår annenrangs. Vi er blinde for det gode noen står klar til å gi oss. Vi lytter halvveis når noen forteller noe de har grudd seg for å si. Døden sender ikke brev med tre ukers varsel. Den kommer når du eter bringebærdrops. Når du skal ut og slå gresset.

Godt sagt! (26) Varsle Svar

For første gang i mitt liv skjønte jeg at de fleste egenskapene en har, ligger i dvale så lenge en føler seg ufri og bundet, at det virkelige innholdet og omfanget av et menneskesinn først kommer fram når det tør utfolde seg

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Gud er jorden og altets kilde, frembringeren av stoffet omkring en, skaperen av lyset og livet, kraften og gnisten i det som er til. Han er også tildanneren av det, han har sluppet jorden av hånden og satt den i sving med alt sitt. Nu går den i fart om solen, alt mens den ruller sig sakte omkring, så stillingen endrer sig dag for dag. På det vis blir her natt og dag, blir her sommer og vinter, arbeide og hvile. Det er innrettet med storartet innsikt, her er tatt hensyn til alle sider, alt er uttenkt så fint og nøiaktig at her enn ikke finnes et insekt, uten det har fått anvist sin plass - sin oppgave i det veldige bruk og har sin bestemmelse og sitt mål. Hvordan er det ikke med sommerfuglen? Hvad er her ikke for et innbyrdes samspill mellem humlen og blomsten, mellem mulden og treet? Hvor er det ikke vidunderlig ordnet med vinden og solen og regnet og alt? Men enda all denne orden er til, enda så finnes her hoder, som mener at her ingen ordner har vært. Her er intet ophav, her er ingen skaper, den største frembringer har ingen frembringer. Om derimot de samme hoder får en usselig hummerteine, så tviler de ikke et øieblikk på at her har vært en mester for den. De tar på ingen måte ha sett ham, teinen er mere enn godt bevis for at han virkelig må ha vært til. Se, hvor den er fornufig innrettet, her er åpne masker og spiler, så vannet og lyset får fritt spill. Og dertil er her to kalver for gjesten, to aldeles patente dører, som nok lar ham komme inn når han vil, men vanskelig slipper ham ut igjen. De er gjort med makeløst snille, hele teinen er bare snille og vidner om ophavets kløkt og forstand. Teinen har sikkert nok sin frembringer, en teine kan vel ikke gjøre sig selv? Det kloke hode smiler og spør.

Og hva er så en teine mot verden? Lite grand hyssing og lite grand spiler ordnet isammen med knuter og stifter, det har sitt ophav utenfor tvil. Men jorden og stjernene, allnaturen, livet som lever, tilværelsen selv - det er derimot ophavsløst. Det har ingen som helst frembringer, det er blitt til uten plan og forstand, uten hensikt og mening, uten vilje og ånd. Det er et spill av tilfeldigheten, det er naturlig og ingen ting mer. Derimot teinen, se det er noe annet. Den har tydeligvis sitt formål og er uttenkt med omhu og kløkt, den er beregnet å tjene sitt ophav - her står så utvilsomt en mester bak den. Det små, det fattelige, det simple - det har sin herre og byggmester bak. Det store, det gåtefulle, det høie - det er ikkun blindt spill. Snusfornuften forstår ikke verket, følgelig er ingen skaper til. Det største hus har ingen byggmester, den største lov har ingen lovgiver. Forstår hummeren hvorfor den fanges? Nei, det forstår hummeren ikke, men like godt så er fangeren til...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Hat er akkurat som salt i vann, Sharla. Når det først er kommet dit (inn i livet ditt, red,anm), er det vanskelig å få det ut igjen."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En historisk begivenhet kan betraktes som en gjenstand man holder i hånden. Man kan snu og vende på den og få frem nye konturer.Eller man kan skifte belysning og få frem skyggelagte trekk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gro Anita MyrvangSigrid NygaardMarit HåverstadIna Elisabeth Bøgh Vigrekjell kOlemgeBjørg Elin NærlandtuhamreBerit B LieTheaJenny Dahl BakkenCathrine PedersenritaolineLene AndresenKarin BergHanne MidtsundYvonne JohannesenSollillianerBenedicteSissel Elisabethingar hDolly DuckKirsten LundEmil ChristiansenLibraritas vMartineAnne Lise JohannessenKaroline in WonderTove Obrestad WøienWenche BrohaugSolgunnMagnus FinnsetAud- HelenElin FjellheimTanteMamieEllen E. MartolLilleviReidun Svensli