Sølvveien

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (126 terningkast.)

225 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Berit Rs eksemplar av Sølvveien

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788205524255

EAN 9788205524255

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2019

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 70 34 13 0 0

Bokomtaler

Utrolig bra skrevet, det er som om du sitter på i bilen og kjører gjennom det nordsvenske landskapet. Beskrivelsen av den desperate og sorgtunge faren er veldig, veldig bra. Plutselig var halve boka lest, og det er et meget godt tegn. Gleder meg til neste bok av denne forfatteren!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Klarte nesten ikke å legge den i fra meg. Ikke en typisk krim men kanskje akkurat derfor en roman som klarte å fenge meg som ikke mange krimbøker klarer. Beskrivelser av menneskene og naturen skapte en egen mørk stemning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var en uventet bra bok!
Spennende hele veien, og jeg fant det (meget) vanskelig å legge den fra meg. Ikke ofte jeg leser ut en bok på to dager!
Temaet, en far på evig jakt etter sin forsvunne datter på landsbygda oppe i nord-Sverige, høres kanskje ikke så veldig "spennende" ut, men der tror jeg mange vil få seg en overraskelse.
Fortellingen legger sakte men sikkert både små og større hendelser til en allerede mystisk historie og drar deg inn i de merkeligste kroker og kriker i det lille bygdesamfunnets miljøer. Og etter hvert som mysteriet øker stiger også spenningen til store høyder.
Hovedskikkelsene er like godt skildret som en god roman og fortellingen flyter avgårde gjennom de forskjelligste miljøer.
Mine beste anbefalinger og en soleklar sekser fra meg..

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sølvveien og Ødemark av Stina Jackson, har vært svært synlige i de siste årene, og det var på tide å prøve en av bøkene hennes. For man kan jo ikke holde tilbkake nysgjerrigheten.

Nysgjerrigheten til denne boka forsvant aldri
Til tross for nysgjerrigheten, klarte jeg å vente med å lese Sølvveien til den var mindre synlig. Liker ikke å lese bøker mens de er populære, og vente en stund med å lese en bok senere, hvis interessen fremdeles er der. Interessen for denne forsvant aldri.

Sølvveien startet sterkt med en god del tempo. Den ene historien er om Lelle, som egentlig heter Lennart. I de siste årene har han lett etter sin savnede datter som har vært savnet i tre år. Begynnelsen kan nok minne litt om De andre av C.J. Tudor, som også er om en far som kjører døgnet rundt for å lete etter sin datter, som også har vært savnet i tre år, men Sølvveien ble skrevet før De andre. Lennart var den siste som så henne siden han selv kjørte henne til bussholdeplassen. Hun skulle på sin første dag i sammenheng med sommerjobb, men hun møtte aldri opp. Er hun kidnappet eller har hun forsvunnet av fri vilje?

En håpløs mor?
Den andre historien er om Silje og Meja. Meja er lei av å flytte, men siden hun ikke er myndig, har hun ikke annet valg enn å dilte etter sin mor, Silje. Silje har alvorlige problemer og er dårlig til å ta vare på seg selv. Denne gang har hun møtt en mann på Internett, og de drar til ham og sitt nye bosted som ser ut som en falleferdig gård langt ut i ingenting. Meja har ikke lyst, men klarer hun å holde ut sitt nye bosted og det rare, klaustrofobiske, nye familielivet? Hvorfor leser vi om dem? Har de noe med Lennarts historie å gjøre?

Jackson byr på et godt og avhengighetskapende utgangspunkt. De første hundre sidene blar nesten av seg selv. Jeg fikk sansen for store skogsområder og naturen som bakgrunnsteppe, for det er lenge siden sist i en krimroman. Jackson er også god på å skape atmosfære bådenår det gjelder natur og liten bygd. Hun er også god på å beskrive rask tillit og også gradvis mistillit i forskjellige relasjoner.

Det som ødela litt for min del, var at etter de første hundre sidene var lest, begynte det hele å bli noe monotont. Det var lite som skjedde og for lett å gjette seg frem til slutten. Selv om Sølvveien ikke ble den boka jeg trodde den kanskje ville bli, er jeg fremdeles interessert i å lese Ødemark, for Jackson har en fortellerstemme som fascinerer.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig bok om savnet etter datteren, kampen om å finne henne, aldri gi opp. Svært velskrevet og fengende bok. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stina Jackson "Sølvveien"

I tre år har Lelle tilbrakt de lyse med å kjøre bil langs Sølvveien som strekker seg gjennom landet å munner ut ved norske grensen i jakte på sin datter som forsvant for tre år siden, og forsvinningen gnager han i stykker innefra. Meja og hennes mor flytter til den vesle bygda der Lelle bor. Da høsten mørkner, knyttes Lelle å Meja skjebner sammen, og da ytterligere en ung jente forsvinner, blir livene deres bundet sammen for altid.
Hadde stor forventninger til denne boka å i tillegg fjorårets krim i Sverige og vinner av årets nordiske krim. Første halvdel hva lang trukket. Denne boka blei en nedtur for meg. Lite spenning å gjernnings mann ble altfor tidligt funnet ut av. Et av de store lese nedturene denne boka. Så spent på om andre mener samme så meg. Etter vunnet to priser hadde jeg forventa så mye mer av boka. Karakteren min blir en svak firer
Karakter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sølvveien. Stina Jackson.

Selv om jeg er drittlei krimbøker som handler om unge søte flinke jenter som på mystisk vis bare forsvinner, så å si sporløst, så var det noe med denne boka som gjorde at jeg ga den et forsøk - og den bestod.
Som regel så er det jo flere jenter som forsvinner, når først ei har gjort det, og i krim er ofte etterforskeren avhengig av noe, eller er redd for tilbakefall, og er gjerne i konflikt med minst en autoritet - i tillegg til å ha en nær relasjon til et av ofrene, naturligvis. Og for å løse mysteriet, må helten ta minst en stor sjanse og gjøre noe som er på kant med love. Så også i denne boka, men jeg likte variasjonene. Det er jo stort sett bare lensmann, lærer og prest som sømløst helt naturlig kan oppsøke og ha kjennskap til folk og familier i bygd og by. Vi har jo sett og lest om lensmenn og prest, men i denne boka er etterforskeren en lærer, og han hadde en tidligere last som nikotinavhengig, som et alternativ til disse sårede og deppa whiskeydrankere fra politikorpset som vi er så vant til å lese om. Kjempebra grep.

Handlinga er lagt til ei langstrakt bygd i Norrland, og skildringene av folk, gårder og hus, med til dels store sosiale, bygnings- og medmenneskelige utfordringer, er kjempegode, og boka er svært spennende. Vi kommer tett inn på folk med et "levd liv". Det likte jeg svært godt.
I og med at krimsjangeren har noen strenge formler, er det ikke så veldig vanskelig å skjønnne hvem som er den største kjeltringen her, så jeg valgte å lese boka som en god thriller.
Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme mål som i fjor, å lese 52 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

2021 POPSUGAR Reading Challenge

  1. A book that's published in 2021
  2. An Afrofuturist book
  3. A book that has a heart, diamond, club, or spade on the cover
  4. A book by an author who shares your zodiac sign
  5. A dark academia book
  6. A book with a gem, mineral, or rock in the title
  7. A book where the main character works at your current or dream job
  8. A book that has won the Women's Prize For Fiction
  9. A book with a family tree
  10. A bestseller from the 1990s

  11. A book about forgetting

  12. A book you have seen on someone's bookshelf (in real life, on a Zoom call, in a TV show, etc.)
  13. A locked-room mystery
  14. A book set in a restaurant
  15. A book with a black-and-white cover
  16. A book by an Indigenous author
  17. A book that has the same title as a song
  18. A book about a subject you are passionate about
  19. A book that discusses body positivity
  20. A book found on a Black Lives Matter reading list

  21. A genre hybrid

  22. A book set mostly or entirely outdoors
  23. A book with something broken on the cover
  24. A book by a Muslim British author
  25. A book that was published anonymously
  26. A book with an oxymoron in the title
  27. A book about do-overs or fresh starts
  28. A magical realism book
  29. A book set in multiple countries
  30. A book set somewhere you'd like to visit in 2021
  31. A book by a blogger, vlogger, YouTube video creator, or other online personality

  32. A book whose title starts with "Q," "X," or "Z"

  33. A book featuring three generations (grandparent, parent, child)
  34. A book about a social justice issue
  35. A book in a different format than what you normally read (audiobooks, ebooks, graphic novels)
  36. A book that has fewer than 1,000 reviews on Amazon or Goodreads
  37. A book you think your best friend would like
  38. A book about art or an artist
    39.A book everyone seems to have read but you
  39. Your favourite prompt from a past POPSUGAR Reading Challenge

Advanced
41. The longest book (by pages) on your TBR list
42. The shortest book (by pages) on your TBR list
43. The book on your TBR list with the prettiest cover
44. The book on your TBR list with the ugliest cover
45. The book that's been on your TBR list for the longest amount of time
46. A book from your TBR list you meant to read last year but didn't
47. A book from your TBR list you associate with a favourite person, place, or thing
48. A book from your TBR list chosen at random
49. A DNF book from your TBR list
50. A free book from your TBR list (gifted, borrowed, library)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Lysningen" av Robert Dugoni
  • "Mistenkt" av Fiona Barton
  • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
  • "Ødemark" av Stina Jackson
  • "Skyggespillet" av Anna Bågstam
  • "Skygger" av Sara Strömberg
  • "Dragemannen" av Garry Disher
  • "Bristepunktet" av Belinda Bauer
  • "Francesca" av Lina Bengtsdotter
  • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
  • "Vi skal ikke våkne" av Heine Bakkeid
  • "Åtte perfekte mord" av Peter Swanson
Alle bokanbefalinger for dette verket