Bare mjuke pakker under treet

av (forfatter) og Levi Henriksen (oppleser).

Lydbokforlaget 2005 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.72 (104 terningkast.)

396 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Bare mjuke pakker under treet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Noveller

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder en samling fortellinger som handler om tro, håp og drømmen om noe annet.

Omtale fra forlaget

Det lyser i stille grender, over byen, over rundkjøringen. Snart er det julaften, og mennesker fylt av uro lengter etter fred: Den skilte faren savner barna sine. Guttungen vil at mor skal få kjæreste til jul. Juletre-selgeren finner en gammel flamme mellom barkvistene. Fotballspilleren som sørget for at opprykket glapp, vender hjem for å dø. Kvinnen som på selve julaften vil hevne seg på sin gifte elsker, lykkes langt på vei med det.
Levi Henriksen har med "Bare mjuke pakker under treet" skrevet en samling fortellinger som handler om tro, håp og drømmen om noe annet.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Lydfil

ISBN13 9788242133687

EAN 9788242133687

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 49 29 6 2 0

Bokomtaler

Levi Henriksen skriver aldeles nydelig. Vart er ord som kommer inn i hodet mitt når jeg skal beskrive språket hans. Når man leser denne type litteratur er handlingen underordnet, minner meg om Knausgård, Grytten og Steinbeck. Hva er det egentlig som skjer i romanene deres? Er det ikke det vanlige livet som flyter forbi slik det alltid har gjort? Denne type litteraturen viser oss innsiden av menneskene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fine noveller, koselig, men vekker ikke de store følelsene eller engasjement. Med ett unntak; fortellingen om presten. Denne gav flere assosiasjoner og utløste gråt. Isolert en sekser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg våkner tidlig, men blir bare liggende i senga. Tenker på folk jeg kjenner som har sluttet å sette beina ned på gulvet om morran. Det er mange som påstår det er altfor lett å gi opp.
Tullprat. Det er lettere å sette det ene beinet foran den andre og så skrangle seg gjennom nok en dag. Det krever mot å la være.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Så lite jeg egentlig kan om menn. De har bare vært der, som juletrær. Noe som bæres i hus, fyller sin funksjon og så fraktes ut til neste gang man trenger et nytt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Elisa sier jeg er så opptatt av hva som ligger bak neste sving at jeg begynner å vri på rattet mens jeg fortsatt er på rettstrekningen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jobben som fikk faren min til å klappe meg på skuldra og si at nå var jeg sikret livet ut, viste seg ikke å være så sikker allikevel. "Posten skal fram" ble til "Mennesker imellom" og man trenger tydeligvis ikke mennesker til mennesker imellom. Jeg har derfor begynt å studere til revisor.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjære Jesus, ber jeg. - Kjære, kjære Jesus vær så snill og hent oss nå i natt. Det er det jeg ønsker meg til jul. Det er alt jeg ønsker meg til jul.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tanken på ølet som sto og ventet, gjorde at jobben nesten ble utholdelig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Pernille er Jehovas Vitne. De tror ikke på Jesus, sier mamma, og siden de ikke tror på Jesus, er de ikke kristne. De tror ikke engang på julenissen, det gjør egentlig ikke jeg heller, men jeg synes det er rart at Jehovas Vitner ikke feirer jul. Etter at mamma fortalte det, lukket jeg øynene og forsøkte å tenke meg hvordan en jul uten jul var. Det var bare mørkt. Som å sitte og se fjernsyn og så plutselig går lyset. Skjermen er der fortsatt, men ingen har glede av den lenger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selma klarte bestandig å fylle meg med mye lyd. Hjertet som dunket mot brystbeinet, pusten som trengte seg tung gjennom neseborene, når hun slapp nattkjolen ned ved siden av senga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har vært slik lenge. Føttene blir noe å stå på, ikke noe å gå med

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har ikke vært noe spesielt bra år. Vent, la meg ta det en gang til. Det har vært et drittår. 33 har aldri vært en bra alder for en mann. De spikret Jesus opp på et kurs, sjøl kom jeg bare hjem for å finne at Tone hadde skiftet lås på inngangsdøra og ikke tenkte å gi meg noen ny nøkkel

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste med bøker som handler om jul eller på en eller annen måte får meg i jul/vinterstemning. Noen leser jeg i hvert år, andre ikke:) Ha en fin førjulstid.


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Vi leter etter: Bøker som utelukker overdreven benyttelse av avansert vokabular og innfløkte setningsstrukturer som i gal kontekst reduserer leserens evne til å følge med i historien.

Vi i Leser søker bok jobber nå med å lage en liste over de 100 beste overkommelige bøkene på norsk. Målet er å gi leseuvante en god inngangsport til litteraturen med gode og overkommelige bøker. Med dette ønsker vi å gi nye lesere gode litteraturopplevelser som åpner opp for videre lesing. Har du forslag til bøker tas det imot med stor takk. Vi vil gjerne også ha innspill på lista slik den er i dag.

Lista inneholder skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier og bøker for de som er nye i Norge.

Her er noen kriterier for bøkene vi leter etter:

 1. Korte setninger.

 2. Korte bøker.

 3. Ord de fleste kjenner til.

 4. Behagelig grafisk oppsett – passe stor skrift, nok luft

 5. Korte kapitler og avsnitt.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Bøker av Levi Henriksen - ein av favorittane mine (ikkje det at han støtt skriv så gode bøker når ein skal vurdere dei under eitt, men det er slik ein varme i bøkene hans).


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Var på nytt innom biblioteket her på hjemstedet mitt, og fem nye bøker til kr 10,- fant veien hjem til bokhylla mi. Tror kanskje jeg skal begynne på Doris Lessing, leste nettopp 'Det synger i gresset' - glimrende bok!!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller hørt i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som er lest i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Alt det som lå meg på hjertet - flere mjuke pakker under treet" av Levi Henriksen
 • "Ned ned ned - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "De siste meterne hjem - 31 fortellinger om å være far" av Levi Henriksen
 • "Feber - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Mannen fra Montana - jakten på Kongsvingers første hippie" av Levi Henriksen
 • "Like østenfor regnet - roman" av Levi Henriksen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Hjem til jul - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Dagen skal komme med blå vind - roman" av Levi Henriksen
 • "Her hos de levende - roman" av Levi Henriksen
 • "Harpesang - roman" av Levi Henriksen
 • "Aske i munnen, sand i skoa - roman" av Per Petterson
Alle bokanbefalinger for dette verket