Mannen som jaget sin egen skygge

av (forfatter), Elisabeth Bjørnson (oversetter), Anders Ribu (oppleser) og Stieg Larsson (opprinnelig forfatter).

Lydbokforlaget 2017 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (70 terningkast.)

153 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Berit Rs eksemplar av Mannen som jaget sin egen skygge

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Lisbeth Salander i fengsel!

Lisbeth Salander soner en kortere straff i et kvinnefengsel og gjør alt for å holde seg unna de interne konfliktene mellom fangene. Men når Benito, fengselets gjengleder og verste innsatte, gang på gang mishandler en ung kvinne fra Bangladesh, går Lisbeth imellom og stopper henne. Benitos posisjon i fengselet svekkes, og hun gjør alt for å hevnes.

Lisbeth får besøk av Holger Palmgren. Han har fått tak i dokumenter som kaster et nytt lys over myndighetenes overgrep mot henne da hun var barn. Hun ber Mikael Blomkvist om hjelp med etterforskningen. Sporene leder til en svært rik finansmann, Leo Mannheimer.

Hva har Lisbeths barndom med denne rike finansmannen å gjøre? Og hvordan skal Lisbeth håndtere de økende truslene fra Benito og gjengen hennes?

I den femte Millennium-boken, «Mannen som jaget sin egen skygge», gjør Lisbeth Salander opp med barndommen sin.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2017

Format CD

ISBN13 9788242173553

EAN 9788242173553

Serie Millennium (5)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 23 32 10 2 1

Bokomtaler

Dette var skuffende ! Likte den første boka han skrev i denne serien, men dette var for dårlig. Tynn suppe.
Virker nesten som han angrer på at han tok på seg denne oppgaven, at det er blitt et slags pliktløp. Boka er best i de bolkene som IKKE omhandler Salander og Blomquist. Når han skriver om dem virker han veldig uengasjert, nærmest som om han er lei av figurene, spesielt Salander. Selve plottet er heller ikke særlig spennende med en 70 år gammel kreftsyk dame som hovedskurk.
Nei, dette var veldig skuffende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synd å si; ingen sterke minner et halvt år etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ok bok, men ikke den store spenningen. Forfatteren beskriver hva Salander gjør og får frem hevn og hat, men synes likevel ikke at han klarer å bringe meg inn i hodet på Salander. Det klarte de 3 første bøkene...... Litt skuffende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er enda bedre enn forrige bok og jeg tror at grunnen til at jeg synes det er at den handler om en autistisk gutt, i tillegg til alt det andre rabalderet med Lisbeth Salander, Michael Blomquist og de "vanlige" hovedpersonene. David Lagercrantz er flink til å beskrive karakterer .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En rotete bok som tok seg opp på de siste femti sidene. Jeg vet ikke om jeg skal lese den siste boka i Millenium-serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hele begynner spennende nok med Lisbeth i fengsel, omgitt av en frykt inngytende medfange og slappe, unnvikende fengsel betjenter. Men lynende intelligent som hun er får hun raskt kontroll på det meste, inklusive fengsels ledelsen. Fysisk er hun like småvokst som tidligere, men med raskt skritt til siden og en albu smelt inn i ett eller annet vitalt organ, havner selv fengselets skrekk i horisontalen.
Ute i friluft blir vi på omstendelig vis introdusert til en rekke personer fra Lisbeths oppvekst og yngre dager. Her er det mange som har mye å skjule, ikke minst i helsevesenet, hvilket forklares gjennom endeløse redegjørelser. Litt av dette er greit, men for meg ble dette altfor dominerende i boka. Rett og slett kjedelig. Vi spares heller ikke for ulogiske handlinger eller lite troverdige hendelser:
Lisbeth er på sporet av noe og sniker seg forsiktig fram i mørket, da hun på enkelt vis blir overmannet og får en "illeluktende klut" foran munn, bedøves og dras inn i en bil, bastet og bundet, samtidig som hun på nesten overnaturlig vis i andre situasjoner nesten ser rundt hjørner og gjør akkurat det rette for å nøytralisere sin(e) motstander(e).

En av de mistenkelige og skumle aktørene slippes under tvil inn i en leilighet. Døra låses selvfølgelig ikke, og da er det jo bare for muskelbunten og spasere rett inn etter ankomst.

Og mobilene er selvfølgelig slått av når det gjelder, eller forlagt ett eller annet sted, slik at advarsler eller viktige opplysninger ikke kommer fram før det er for sent.
Osv. osv..
Nei, dette var ikke noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest i 2017, del 2.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Hun som må dø" av David Lagercrantz
  • "Syndefall i Wilmslow" av David Lagercrantz
  • "Uslettelig minne" av David Baldacci
  • "Spøkelsesfangen" av Jens Henrik Jensen
  • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
  • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
  • "Leon" av Mons Kallentoft
  • "Bare et barn" av Malin Persson Giolito
  • "Den som ikke har gjemt seg nå" av M.J. Arlidge
  • "Flokkdyr" av Tana French
  • "Kunsten å dø" av Anna Grue
  • "I skogens mørke" av M.J. Arlidge
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver