Klagesang

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Press 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (25 terningkast.)

59 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Berit Rs eksemplar av Klagesang

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historiske romanar

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Kong Henrik 8 er døende, og i maktapparatet rundt ham kjemper protestanter og katolikker på liv og død. Den seirende fløyen vil overta kontrollen over kongens etterfølger, åtte år gamle prins Edward. Kjetterne jages i Londons gater og brennes på bål, noe som skaper frykt og hysteri i byen. Den katolske fraksjonen setter imidlertid inn et strategisk støt mot den kanskje mest betydningsfulle protestanten av dem alle, nemlig dronning Catherine Parr.

Dronningen har i all hemmelighet skrevet et personlig bekjennelsesskrift, et skrift som går langt i radikal protestantisk retning. Manuskriptet blir stjålet fra hennes indre gemakker, og i det intrigante klimaet som hersker ved hoffet, vil denne teksten kunne sette hennes liv i fare om den faller i gale hender. Shardlake blir innkalt for å undersøke saken, en etterforskning som stiller hans lojalitet til dronningen på en hard prøve, og som utsetter ham selv og hans nærmeste for livsfare.

Klagesang er bok nummer seks i romanserien om den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake og London i tudortiden. Sansom byr på grundig research, originale intriger, sterke karakterskildringer og stor fortellerkunst.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788232800643

EAN 9788232800643

Serier Press pocket Matthew Shardlake (6)

Genre Krim Historisk litteratur

Omtalt tid 1500-tallet

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 693

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 13 6 1 0 0

Bokomtaler

Jeg er bare så glad i C.J.Sansoms bøker,og særlig dem som handler om Matthew Shardlake. Jeg har sansen for de historiske romanene og disse er av ypperste klasse.Som krim er det nok for mange ganske stillestående,men jeg ser ikke på disse bøkene som det. Men han beskriver 1500-hundre tallets London helt fantastisk, kan leve meg helt inn i den turbulente tiden med Henrik VIII som konge og religions-feidene med Paven.Den gamle og nye troen,for og imot og alt det bestialske det førte med seg.En sikker vinner og en sekser fra meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må Sansom aldri slutte å skrive om Shardlake, en soleklar sekser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sansom sine skildringar av London og England på 1500-talet er levande skildra og etter det eg kan forstå; historisk korrekt. Både miljø, samfunnsforhold og historiske detaljar gir inntrykk av realisme og truverdigheit. Bygningar og gater, ver og klima, matvanar og klestil - alt dette gir lesaren ei slags historisk byvandring - og i tillegg får ein spennande, finurlege og gåtefulle kriminalhistoriar. Persongalleriet er rikt og mangfoldig og svært mange av personane er verkelege historiske personar. Mange av dei hendingane det vert fortalt om har også rot i det som verkeleg skjedde, men Sansom har gjerne ein eigen vri på kva og korleis. Alt vert fortalt gjennom augene til hovudpersonen - den melankolske og lojale Shardlake.

Dramatikken tek ingen ende i denne bokserien, men for kong Henrik VIII nærmar det seg slutten. Intrigane, maktkampen og motsetningane i hoffet og geheimerådet tilspissar seg. Ingen vil vera tapande part i det som foregår; straffa er hard og brutal for dei som går imot gjeldande styre og lov. Kjetterbåla er mange og torturistane har travle dagar. Ingen kan stola på nokon, heller ikkje kongen - og slett ikkje dronninga. Enkelte sentrale maktmenneske og aktørar har bokstaveleg talt mista hovudet medan andre er sleipe (og/eller lure) og snur kappa etter vinden.

Sansom gir oss levande skildringar frå både kongelege gemakkar, fangekjellaren i Tower, daglegliv i Londongatene, samt glimt frå boktrykkar- og andre handverkarverksemder. Samstundes får ein skarpe og interessante karakteristikkar av både historiske og fiktive personar. Noko som er spesielt fascinerande er innblikket ein får i korleis tudormenneska tenkte og oppførte seg. Det enorme klasseskiljet; dei øverste på samfunnsstigen sin groteske rikdom og dei lågaste som befinn seg i desperasjon, naud og armod. Kor vidtfemnande religionen var; å vera utan gudstru var nærast utenkeleg i dåtidas samfunn. Sakføraren Shardlake, som ser kor øydeleggjande striden mellom tradisjonell og reformistisk kristendom er, prøver alt han kan å halda seg nøytral og upartisk. Det vert naturleg nok vanskeleg for han.

Heilt til slutt i denne 700 siders mursteinen gjer forfattaren greie for historiske fakta og presenterer teoriar vedkommande dei mange dramatiske og turbulente hendingane som fann stad i England i 1546-47. Eg vil tru at det kjem fleire bøker i denne serien - avslutninga tyder på det - sidan Shardlake får ein ny spennande oppdragsgjevar.

Meir om denne fascinerande serien på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Opprør" av C.J. Sansom
  • "Solhund" av Conn Iggulden
  • "Undergang" av C.J. Sansom
  • "Kall det ikke natt" av Amos Oz
  • "Ulvekrigen - historisk roman" av Bernard Cornwell
  • "Stormfugl" av Conn Iggulden
  • "Hevneren - en roman" av Rory Clements
  • "A banquet of consequences - a inspector Lynley novel" av Elizabeth George
  • "Stormens krigere - historisk roman" av Bernard Cornwell
  • "Flammebæreren - historisk roman" av Bernard Cornwell
  • "Hjertets mørke" av Kurt Aust
  • "Åpenbaring" av C.J. Sansom
Alle bokanbefalinger for dette verket