Malteserfalken

av (forfatter) og Olav Angell (oversetter).

Gyldendal 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (38 terningkast.)

184 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Berit Rs eksemplar av Malteserfalken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Div. krim

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Detektiven Samuel Spade får i oppdrag å oppspore en ung, forsvunnet kvinne, og blir virvlet inn i et komplott med mord og antikviteter i sentrum.

Omtale fra forlaget

Malteserfalken (1930) er en kriminalroman, men flere kjenner den minst like godt som John Hustons gjennombruddsfilm fra 1941, med Humphrey Bogart som privatdetektiven Sam Spade. Boken og filmen hører med blant de sentrale kulturikonene på 1900-tallet. For amerikaneren Sam Spade er verden kaotisk, og Spade står ikke ansvarlig overfor andre enn seg selv. Kollegaen hans er blitt myrdet, og uansett hva slags menneske kollegaen var, har Spade plikt til å gjøre noe med det. Det er denne bistre kynismen, kombinert med en urokkelig, personlig, moralsk ryggrad som skapte en sjanger . den hardkokte. Språket er nøkternt, tonen er usentimental. Og romanen speiler en livsfølelse knyttet til den moderne storbyen.Dashiell Hammett (1894.1961) var blant annet detektiv for det berømte Pinkerton Agency før han ble forfatter på heltid fra 1922. De beste bøkene han skrev, ble til i løpet av de fem årene mellom 1929 og 1934. Alle er kriminalfortellinger. Foruten Malteserfalken står bøker som Den tynne mann og Glassnøkkelen sentralt i forfatterskapet.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788205367487

EAN 9788205367487

Serie Gyldendal krim

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 12 15 4 1 0

Bokomtaler

Etter å ha ødelagt lørdagskvelden med å ergre/pine meg gjennom Samuel Bjørks Ugle, MÅTTE jeg bare gjennom ei rekonvaliseringsøkt med skikkelig hardkokt krim fra dengang menn var menn, og forfattere kunne skrive!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Samuel Spade hadde et langstrakt og benete kjeveparti. Haken var en fremstikkende V under den litt mer bevegelige munnen av en V. Neseborene var tilbaketrukne, og de dannet også en liten V. De grågule øynene lå vannrette. Dette V-motivet ble gjentatt i de buskete øyenbrynene, som svingte utover i en bue fra de to rynkene som oppsto over den krokete nesen, og i det lysebrune håret som vokste nedover fra de høye glatte tinningene fra et punkt midt oppe på pannen. Han virket mest som en trivelig utgave av en lyshåret Mefistofeles.

Han sa til Effie Perine: "Ja, skatten min?".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (39) Varsle Svar

Noen titler griper fast i meg, gir ikke slipp. Dette er titler som lever sitt eget liv, nærmest fristillet fra boken som bærer dens navn. De er diktverk i seg selv - og skaper sine egne bilder.

Her var det vanskelig å begrense seg; mange sterke titler meldte seg på. Listen er klart subjektiv, avspeiler mine preferanser.

Venter spent på forslag og synespunkter fra dere! Noen jeg har glemt? Noen som ikke skulle ha vært her?

NB - det er tittelen, ikke boken, som har gjort seg fortjent til en plass på denne listen.

Her har jeg et problem, skal jeg kommentere bøkene eller titlene? Hva mener dere?


Godt sagt! (10) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har listet opp 5 krimhelter som jeg har et spesielt forhold til. De er svært ulike. Bøkene nedenfor er representative for heltene:

Fredric Drum (og/eller/alias Skarphedin Olsen)

Stein Ingen Olsen (Stingo)

Kurt Wallander

Harry (Hieronymus) Bosch

Sam Spade

Noen som kanskje har andre helter?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ulike bøker jeg ønsker meg :


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Ni gale svar" av John Dickson Carr
  • "Lillesøster" av Raymond Chandler
  • "Farvel, min elskede" av Raymond Chandler
  • "Postbudet ringer alltid to ganger" av James Cain
  • "Solens rike" av J.G. Ballard
  • "Aske og diamant" av Jerzy Andrzejewsk
  • "Morderen fra mørket" av Sven Elvestad
  • "Edderkoppkvinnens kyss" av Manuel Puig
  • "Den lange søvnen" av Raymond Chandler
  • "Det lange farvel" av Raymond Chandler
  • "Narrenes skip 1" av Katherine Anne Porter
  • "Hemmelig pilegrim" av John Le Carré
Alle bokanbefalinger for dette verket