Lotus blues

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2015 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (104 terningkast.)

221 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Lotus blues

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En desperat mann henvender seg på advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster for mord på fem personer. Det er bare det at søsteren er død.

Det regner den dagen alt går galt. En desperat mann henvender seg på advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster, som er dømt for mord. Det er bare det at søsteren er død. Før hun tok sitt eget liv, erkjente hun seg skyldig i fem drap. I avisene kalles hun tidenes seriemorder og har fått kallenavnet Sara Texas. Broren vil kjempe for hennes uskyld og samtidig finne sønnen hennes, Mio, som er sporløst forsvunnet.
Martin Benner har det meste; karriere, kvinner og en liten datter. Men han har også svakheter. Og mest av alt har han utfordringer. I jakten på sannheten gjør han en alvorlig feilvurdering. Plutselig blir han en liten brikke i et farlig spill, der han til slutt tvinges til å ta et grusomt valg.
Lotus blues er den første av to bøker om advokat Martin Benner.
«Med Lotus blues skriver svenske Kristina Ohlsson seg rett inn i tradisjonen til amerikanerne Raymond Chandler og Dashiell Hammet - med en touch av nordic noir.» Tom Egeland, VG
«Jeg lengter allerede etter oppfølgeren.» Aftonbladet
«Disse 430 sidene kommer til å stjele nattesøvnen din. Ikke fordi du får mareritt, men fordi du vil lese til siste slutt før du legger deg.» Mariestadstidningen
«Den hardkokte stilen er kul, Benner er interessant, og handlingen holder et høyt tempo.» Borås Tidning
«Intrigen, språket, spenningen og det rike persongalleriet. Alt stemmer. Lotus blues er en uhyre velkomponert krim.»
Östgöta Correspondenten
«Historien er hardkokt, intrikat, men ikke vanskelig å følge. Kristina Ohlsson skriver godt, direkte og ukomplisert.» Norran

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format E-bok

ISBN13 9788205479142

EAN 9788205479142

Genre Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 425

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 41 41 11 2 2

Bokomtaler

Seriøst skuffende sammenlignet med hennes tidligere bøker. Her har hun skiftet krimsjanger - og mestrer ikke den nye særlig godt. Synd, for hun er utvilsomt en begavet forfatter,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har likt de tidligere bøkene til forfatteren, men denne klarte ikke å engasjere. Det er noe med fortellerstilen og plottet som gjør at jeg til slutt skummer gjennom boka. Sjelden jeg havner på så lavt terningkast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tar litt tid....
(Link til omtale på bloggen min som jeg startet opp et drøyt halvår før jeg oppdaget Bokelskere, derfor legger jeg ut et knippe av de tidligste bokomtalene.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er 6. boka jeg leser av Kristina Ohlsson, og jeg hadde store forhåpninger. Disse ble dessverre ikke innfridd på noen måte. Jeg klarte ikke å involvere meg i hverken personene eller handlingen. Så denne boka havner i kjelleren og blir aldri lest igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde lave forventninger da jeg leste andre anmeldelser på forhånd. Men her ble jeg mildt sagt overasket. Liker du Kristinas andre bøker og hennes skrivemåte, vil du også like denne. Gleder meg til å lese Mios Blues.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbok. Fart og spenning fra første stund. Hovedperson med stor selvtillit, mange styrker og noen svakheter. Liker du Adler-Olsen og Hjort Rosenfeldt er det stor sannsynlighet for at du vil sluke boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var rett og slett veldig, veldig spennende! Og så bra med en hovedperson jeg på mange måter ikke liker, men heier på likevel. Må få med meg oppfølgeren også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi blir nemlig født med en overbevisning om at vi og våre nære og kjære er udødelige. Det virkelig grusomme,og det mest fantastiske,hender alltid andre. Det gir oss en falsk trygghetsfølelse.Ved sjenerøst å signalisere en vilje til å avstå fra de største suksessene,tror vi at vi har inngått en pakt med både Gud og Djevelen. Vi kommer aldri til å få de største gavene,men heller aldri bli rammet av de største tapene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mios blues" av Kristina Ohlsson
 • "Henrys hemmelighet" av Kristina Ohlsson
 • "Vi skal ikke våkne" av Heine Bakkeid
 • "Syndflod" av Kristina Ohlsson
 • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
 • "Kommer alltid tilbake" av Christina Erikson
 • "Broren" av Joakim Zander
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
 • "Leon" av Mons Kallentoft
 • "Vannmannen - kriminalroman" av Merete Junker
 • "MemoRandom" av Anders De la Motte
 • "Flokkdyr" av Tana French
Alle bokanbefalinger for dette verket