Slik treet faller

roman

av (forfatter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (32 terningkast.)

83 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Slik treet faller - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske romanar

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Til en av de store gårdene på Finnskogen, Valkola, kommer en gårdsgutt som stjeler den aldrende Valborgs hjerte. I Amerika får Amy en venninne blant indianerne. Venninnen har en bror som hun også treffer ... Nils og Elin som nå bor i Oslo drømmer om småbruket de engang skal skaffe seg, kan drømmen noen gang bli virkelig? Daniel, sønnen til Taneli og Lina, som en gang drømte om å se hjemlandet og Finnskogen igjen, blir syk om bord på Amerikabåten. Gudsdrengen venter fremdeles på at Karin med den vakre stemmen også skal komme hjem fra Amerika.I denne sjette romanen om folket på Finnskogen beveger historien seg opp mot andre verdenskrig, og klasseforskjellene har ikke blitt mindre. Mange av de som vokser opp på Finnskogen lever i fattigdom og det blir ikke bedre da brorparten av dem blir kommunister og derfor også ofte nektes arbeid.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202453787

EAN 9788202453787

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted USA Sverige Hedmark

Språk Bokmål

Sider 492

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 21 4 1 1 0

Bokomtaler

Den foreløpig siste boka om folket på Finnskogen, men håper det kommer flere! Folket er spredt både til Christiania og Amerika, men noen klamrer seg fast i skogen. Daniel er ventet hjem fra Amerika på besøk, og Karin teller også på knappene. Gudsdrengen venter og venter, noen tyr til flaska for trøst, mens andre møter kjærligheten sent i iivet. Britt Karin Larsen trollbinder igjen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Biblioteket er skogens søster, det finnes en ro der, man føler seg beskyttet, hyllene med bøker er som trestammer man går inn bak, i ly for andre blikk, og var det kanskje ikke trær de var, både hyllene og bøkene i dem, en gang for lenge siden ?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Gud tok fra oss fedrelandet da vi måtte forlate Finland, men han ga oss latteren for at vi skulle overleve! hørte Gertrud en gammel kone si en gang, en kone som hadde det så fattig at ingen skjønte hva hun hadde å le av.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

... alle som er i stand til det sørger for bidrag til de eldre som trenger det, slik at de kan slippe det som for mange er den aller største skammen, å måtte motta fattighjelp. De som mottar slik hjelp mister retten til å stemme ved valg, for blant disse finnes jo også de dovne, og noen har vel bestemt at man ikke kan ta risikoen på at de dovne skal vinne et valg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De eldre føler at livet er kort, men de unge føler kanskje at livet er enda kortere, at det ganske sikkert er slutt før de fyller femti, ja, kanskje alt før de er så gamle som førti, i hvert fall er alt det spennende og morsomme sikkert slutt, og kan det da lenger kalles et liv?

Da Lars og Anna var unge følte de sikkert det samme, og at de skulle bli virkelig gamle hadde vel ingen av dem tenkt seg. Men så er det i grunnen bare hylsteret som eldes, inni dem finnes ennå det barnet de en gang var, på godt og vondt, og barnets undring trenger man gjerne, men sårbarheten hadde man kanskje greid seg uten?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er 40 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kaldere mot natten" av Britt Karin Larsen
 • "En gang var vi som vinden - samtaler med en norsk minoritet" av Britt Karin Larsen
 • "Det synger i lauvet" av Britt Karin Larsen
 • "Før snøen kommer - roman" av Britt Karin Larsen
 • "Et annet folk" av Britt Karin Larsen
 • "Som steinen skinner" av Britt Karin Larsen
 • "Tilfellet Blumenfeld - thriller" av Espen Holm
 • "Himmelbjørnens skog - roman" av Britt Karin Larsen
 • "Sangen om løpende hester" av Britt Karin Larsen
 • "De usynliges by" av Britt Karin Larsen
 • "Det kan komme fine dager - roman" av Britt Karin Larsen
 • "Av lys er du kommet - roman" av Britt Karin Larsen
Alle bokanbefalinger for dette verket