Sannheten og andre løgner

av (forfatter), Erik Johannes Krogstad (oversetter) og Mai-The Duc (oppleser).

Lydbokforl. 2015 Minnekort

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (81 terningkast.)

166 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Sannheten og andre løgner

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Thriller/spenning

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En uhyre spennende psykologisk thriller

Henry Hayden er en berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn . kort sagt en svært hyggelig og omgjengelig mann. I hvert fall tilsynelatende. Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere. Og når elskerinnen hans, som også er hans redaktør, blir gravid, truer hele hans omhyggelig regisserte tilværelse med å rakne.

I et forsøk på å sno seg unna, legger Henry en listig og utspekulert plan som sammenfletter løgner og sannheter og grumsete halvsannheter. Men når han forsøker å kvitte seg med elskerinnen, begår Henry en fryktelig feil. Han pådrar seg ikke bare politiets interesse, men fortiden hans . som han så nidkjært har holdt skjult for sine omgivelser . risikerer også å innhente ham, med livstruende konsekvenser. Men Henry er en mann som har gjort det til en egen kunst å unnslippe følgene av alt han foretar seg, selv når han står på randen av avgrunnen...

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforl.

Utgivelsesår 2015

Format Minnekort

ISBN13 9788242170170

EAN 9788242170170

Serie Digikort. Lydbok

Genre Thriller

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 42 29 2 1 1

Bokomtaler

Henry Hayden (44) er en heldig mann, en mann som har alt. Han har en forfatterkarriere, har blitt en litterær kjendis og han lever godt med nok penger og et digert hus. I tillegg har han både en kone og en elskerinne. Som begge elsker han.
Sola skinner konstant.

Helt til elskerinnen blir gravid. Da han prøver å rydde opp floker han det til. Han gjør tabber.

Når politiet, en barndomsbekjent og en sjalu sekretær blander seg inn i hans forviklinger øker angsten hans for å bli avslørt. For er livet til Henry slik det ser ut til? Hvem skrev egentlig de berømte bøkene i hans navn? Og er Henry kun den milde og makelige gentlemannen som han gir inntrykk av å være?

Legg til en kranglete mår, en deprimert fiskehandler og en kjærlighetssyk forlegger- og du har en fiffig skrøne om en sjarmerende lurendreier. Romanen har flere finurlige karakterer og hendelser. Det er også med et par litt mer spesielle, spennende og surrealistiske scener som jeg koste meg med.

Jeg liker språket i Sannheten og andre løgner. Arango har en behagelig gammelmodig skrivestil og en lun humor. I tillegg er det en fortelling om å skrive, om å ordlegge seg og om å skape sin egen historie.

Sannheten og andre løgner er en perfekt bok for en kveld med pledd, te og stearinlys. Jeg garanterer for et par gode timer.

Boka ble til tider vel mye manus til en film. Alle scener viser oss hvor personene står i rommet og i forhold til hverandre, vi bli fortalt hva de har på seg til enhver tid. Osv. Det ble litt irriterende. Det ryktes om en adapsjon (av folkene bak The Road) - og det kan bli spennende.

At Arango nevner Både Borges, Pessoa, Kafkas George Samsa og tegneserien Iznogood er sånt som gleder en boknerd som meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Deilig infam historie om folk som gjør hva som helst for å få det de ønsker. Men som også kludrer det grundig til for seg... Utmerket lest av Duc Mai-The.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Henry Hayden er en slu rev. Han er en anerkjent og bestselgende forfatter, lykkelig gift og en god venn - på overflaten. Sannheten er at Henry ikke skriver sine egne bøker, han har en elskerinne, som er gravid - Henry er faren. I tillegg truer en fare fra fortiden, men Henry vet å sno seg, og legger en intrikat og dristig plan for å redde sitt eget skinn.
Underholdende og annerledes thriller som er ganske "snill".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utdrag fra omtale av boka på bloggen min Bjørnebok:
"Så som dere skjønner er det flust av forviklinger i denne boka. Og boka er til tider en fryd å lese. Et flytende og elegant språk, og en handling med uventede og artige vendinger underveis.
Forlaget skriver på sin vaskeseddel: "...
en kløktig og uhyre spennende psykologisk thriller..."
Til det er det bare å tilføye at markedsavdelingen i forlaget må være særdeles lettskremte. For boka oppleves slett ikke som noen thriller. Det eneste som triller hos denne leseren er tårene når parodien er på sitt beste - da er boka en ren fornøyelse å lese!
"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En festlig og annerledes krimbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nej detta var inte min bok alls. Lögner är inte så spännande kanske och inte detta i alla fall. Kanske kan jag läsa den en annan gång, för nu har jag lånat om den så många gånger på biblioteket att jag har fått max antal omlån.
Nu tre år senare var det faktiskt en helt rasande annorlunda och mycket läsvärd bok. Hur det kan gå när girighet, lögner, otrohet och spekulation får råda över den sanna kärleken och det äkta livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det ulikt hvordan bøker treffer leserne. Men jeg synes det er litt underlig at det ikke har vært mer oppmerksomhet rundt denne gode boken. Gode kritikker har den fått. Men dette forlaget har kanskje ikke muskler nok til å fronte bøker slik andre forlag har.Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en bok dette var! Har storkost meg med denne kriminalromanen som er spekket av originalitet, spenning og herlig (og ganske svart) humor. Med sine rett over 250 sider rommer romanen en stor fortelling, og her - mener jeg - at mange forfattere har noe å lære; hvordan skrive kort og presist uten for mye "dødstoff".

Vil ikke gjengi særlig om handlingen da det allerede står en del om det her. Nøyer meg heller med å si at denne er verdt å lese om du vil ha litt original krim som også er høyst underholdende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Martha hadde advart ham om at suksess bare er en skygge som flytter seg med solen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Latter innebærer forsoning. Latter binder mennesker sammen og fordriver dårlige følelser. Men han hadde investert en god del i sin dårlige følelse, hadde gitt den næring og sett den vokse - hvorfor skulle han plutselig gi den fra seg?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden det ikkje er plass til meir enn 100 bøker i kvar liste, og eg i år har vore så mykje prega av sjukdom at eg har satt ny personleg rekord i lesing, har eg altså måtte opprette ein liste nummer to for å få plass til bøkene eg leser i år. :-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mørkt som mitt hjerte" av Antti Tuomainen
 • "Speilenes bok" av E.O. Chirovici
 • "Dobbeltliv" av Steve J. Watson
 • "Gudmoren" av Ingar Johnsrud
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Sløve hester" av Mick Herron
 • "Den ubehagelige sannheten" av William Landay
 • "Akademimordene - kriminalroman" av Martin Olczak
 • "Som fortjent" av Belinda Bauer
 • "Jeg er nummer 13 - en Bogart Bull-krim" av Øistein Borge
 • "Den usynlige mannen fra Salem" av Christoffer Carlsson
 • "Uro" av Jesper Stein
Alle bokanbefalinger for dette verket