Den tredje stemmen

av (forfatter), Rolf Börjlind (forfatter) og Kjell Jørgen Holbye (oversetter).

Gyldendal 2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (73 terningkast.)

162 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Den tredje stemmen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En ny sak for Olivia Rønning og Tom Stilton. En blind kvinne blir funnet drept og partert i Marseille.

Marseille. En blind kvinne blir funnet drept og partert. Hun har tidligere jobbet på sirkus som levende målskive for en knivkaster. Mordet går hardt inn på en venn av den tidligere politimannen Tom Stilton. De bestemmer seg for å reise til Frankrike for å finne ut hvem som står bak det brutale mordet.
Samtidig blir tolltjenestemannen Bengt Sahlmann funnet hengt i sitt eget hjem like utenfor Stockholm. Politiet finner raskt ut at det er snakk om et fingert selvmord. Og at det har noe å gjøre med et stort parti narkotika som tolltjenestemannen har beslaglagt.
Olivia Rønning er nabo med Bengt Sahlmann og hans etterlatte datter, og dras ufrivillig inn i etterforskningen. Sporene hun følger, krysser saken til Tom Stilton, og de slår seg sammen om etterforskningen. Det blir snart klart for dem at de står overfor mektige og farlige kriminelle.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788205478268

EAN 9788205478268

Serie Gyldendal pocket

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Frankrike Sverige

Språk Bokmål

Sider 455

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 30 31 7 0 1

Bokomtaler

Dette er ikke den første boka om Tom Stilton og Olivia Rønning, har jeg skjønt etter å ha lest meg litt opp. Det burde fulgt med en advarsel fra forfatternes/forlagets side: Den som leser denne boka uten å ha lest Springflo, vil oppleve at en hel del av innholdet går hus forbi, blant annet nødvendig bakgrunnsinformasjon om radarparet (som høres ut som en del av ei osteanretning) og en del andre i persongalleriet. Og jeg har altså ikke lest Springflo, så ...

Språket er preget av floskler og usammenhengende setninger, iblandet forsøk på "morsomheter" som for eksempel ... i sine førti leveår hadde han prøvd det meste som gikk an å prøve og en god del annet i tillegg. Selve handlingen er full av utslitte krim-klisjeer. Det dynges på med forbrytelser av ulike kategorier, og nesten alle viser seg å ha tilknytning til samme sakskompleks, får vi vite til slutt, etter endeløse forviklinger. Bortimot alle hovedpersonene har skjeletter i skapet og er plaget av dårlig samvittighet, traumer eller hevntanker, - nei, her gidder jeg ikke å trille terningen. Jeg kunne naturligvis ha droppa hele terningkastet, men vil gjerne ha med en ener på statistikken for å dra ned gjennomsnittskarakteren. Dette var både uspennende og skralt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ska det vara helt nödvändigt att så gott som alla har superkonstiga namn? Eller att så många har mist sina föräldrar? Boken förlorar i trovärdighet för min del tack vare detta. Annars är storyn bra med alla kantiga personer som stadigt kommer i konflikt med varandra. Kanske lite för mycket outtalade konflikter för att jag ska förstå allt, men man skulle nog ha läst den föregående boken. Först.
Att höra boken uppläst av Thomas Bolmes sammetsröst gör nog att boken blir bättre än vad den egentligen var, så jag kommer inte att springa benen av mig för att få läsa nästa bok.

Det har gått tre år sedan jag skrev ovanstående och gav boken en fyra. Nu har jag läst den första boken "Springflod" och gick direkt över på den här med stor begeistring. Ingenting av mina negativa upplevelser från den gången fanns med när jag lästa nu. Dessutom har jag tydligen ett synnerligen dåligt minne för jag minns ingenting av min förra läsning! På så sätt visste jag inte alls hur de olika morden hängde ihop utan det var verkligen som att läsa en helt ny bok. Tack och lov eftersom den har en hel del överraskande moment som jag kunde glädjas åt. Inte lika bra som den första boken dock, men jag kastar mig i alla fall frejdigt och med glädje över på nummer tre i serien "Svart gryning" och tilldelar den nyss lästa en mycket stark femma.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende bok med gode skildringer som gjør at man lever seg inn i historien. Man bør ha lest den første boken for å forstå noe av handlingen og for å bli kjent med de forskjellige personene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ein svak firar, dette. Ingen dårleg bok, men til tider blir det litt for mykje av det gode - og det gode her er typiske scener som blir litt "overkill". Eg for min del syntes også at det er litt for mange navn i boka - såpass at det er vanskeleg å halde styr på alle -, ikkje alle karakterene hadde trengt å blitt introdusert med namn då dei ikkje nødvendigvis spelar ein betydningsfull rolle...

Elles likar eg dei småartige formuleringane og kommetarene som finnst i boka, og dialogene er velskrivne og truverdige. Boka ville, i mi meining, vore endå betre dersom ho var korta ned med omlag femti sider - ein god del gjentakingar og unødige skildringar kunne med fordel vore kutta ut frå boka.

Det bør også nemnes at ein bør ha lest Springflo før ein går laus på denne. Sjølva krim-historia står for seg sjølv, men karakterane, forhalda mellom dei, og mange av referansene bygger klart vidare på Springflo og ein vil nok ha ein langt betre forståelse for karakterar og korleis dei handlar og tenkjer dersom ein har øest den første boka.

Håpar at denne også kommer som tv-serie, for eg storkosa meg med Springflo. Samenlikna med bok nr ein var denne hakket under. E blei likevel underholdt og eg har kost meg med boka. Nummer tre og fire har eg framleis planar om å lese. O eg trur mykje av grunnen er at Tom Stilton og Oliva er karakterar ein vert nyfikne på å følgje vidare, og det i seg sjøl lovar godt for bokserien

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

...det var den typen skybrudd der til og med rottene går rundt med paraply.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette leste jeg i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Koldbrann" av Cilla Börjlind
 • "Svart daggry" av Cilla Börjlind
 • "Sov du vesle spire" av Cilla Börjlind
 • "Nærmeste pårørende" av Elsebeth Egholm
 • "Tre minutter" av Anders Roslund
 • "Springflo" av Cilla Börjlind
 • "I dødens skygge" av Helene Tursten
 • "Åte" av Daniel Cole
 • "Egenandel" av Elsebeth Egholm
 • "Elsker, elsker ikke" av M.J. Arlidge
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
Alle bokanbefalinger for dette verket