Den døende detektiven

en roman om en forbrytelse

av (forfatter), Henning Kolstad (oversetter) og Nils Nordberg (oppleser).

Schibsted 2012 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (68 terningkast.)

180 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Den døende detektiven - en roman om en forbrytelse

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den syvende romanen om Lars Martin Johansson.

Omtale fra forlaget

Den døende detektiven solgte 100 000 eksemplarer på få uker da den kom ut i Sverige høsten 2010. I tillegg ble den kåret til årets beste kriminalroman av Svenska Deckarakademiet. Den pensjonerte sjefen for Rikskriminalpolisen, Lars Martin Johansson, var på vei til landstedet sitt, men våkner i stedet opp på sykehuset med grusom hodepine og en lammet arm. Mannen som kan se rundt hjørner er midlertidig satt ut av spill. Men det varer ikke lenge. Gjennom legen sin får han høre om et uoppklart drap på en ni år gammel jente. Legens far, som var prest, hadde fått vite om ugjerningen, men holdt på taushetsplikten helt frem til dødsleiet da han lettet sitt hjerte for datteren. Saken er nettopp blitt foreldet, men Johansson klarer ikke å la være, spørsmålene kommer: Hvem var det som drepte den vesle jenta, og er morderen fremdeles på frifot? Han begynner å nøste i saken. Lysten til å løse mysteriet blir ikke mindre da han finner ut at årsaken til den tidligere mislykte etterforskningen er den uforlignelige Evert Bäckström.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2012

Format CD

ISBN13 9788251656528

EAN 9788251656528

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2011

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 37 13 7 0 0

Bokomtaler

Nydelig krim! Dette var mitt første møte med Persson, og jeg synes det er leit at jeg ikke har lest noe av han tidligere. Dette var bra!

Hørte denne som lydbok, og Nils Nordberg tilførte boka enormt som oppleser. Det var en fryd å høre denne, selv om den forsåvidt er lang (11 CD-plater, ca 13-14 timer). Nordberg spiller tydelig de forskjellige karakterene, og jeg ser de godt for meg inne i hodet. Nordberg synger innimellom, han gråter, er glad, er trist, ja formidler sinnsstemingene til de involverte på en veldig flott måte!

Johanson får hjerteinfarkt, og forsøker å løse en gammel sak som er foreldet. Han blir veldig engasjert i saken, men helsesituasjonen gjør at han må ta det med ro. Handlingen foregår derfor over lang tid, og det er ikke alltid det skjer så mye hver dag. Selv med lite handling i store deler av boka, er språket veldig godt, og Persson klarer på en fin måte å ikke gjøre dette kjedelig. Johanson er vel en av de første etterforskerne som jeg vet om som går på do, steller seg, sover middag, og flere ting som mange av oss gjør hver dag. Selv om dette skjer over lang tid, og vi derfor ofte får med oss at han står opp, går på do, steller seg, spiser frokost, osv, blir det allikevel ikke kjedelig! Herlig!

Uten å røpe noe om slutten, kan jeg bare si at dette er en av de krim- eller spenningsbøkene som jeg har grått mest av på slutten! Jeg kjører bil når jeg hører lydbok, og dette ble nesten trafikkfarlig! Jeg burde ha stoppet og tørket tårene! En veldig tøff slutt, men absolutt like realistisk som resten av boka.

Jeg har lyst til å lese mer om Johanson av Persson, og må sette av tid til de tidligere bøkene hans. For dette ga mersmak!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Usedvanlig velskrevet bok! Dette er den første boken jeg leser av GW, men hvis alle er like bra, har jeg mye å glede meg til :) spesielt er jeg fascinert av hvordan han beskriver hva hovedpersonen sier og så hva han tenker når han har snakket, fantastisk bra! Denne boken anbefales!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Å lese er sjelden galt," sa Johansson. " Hvis en bok er dårlig, pleier du å oppdage det ganske fort, og da er papirkurven neste. Hvis den er god, pleier den gi deg noe å tenke på. Og er den riktig god, kan du til og med bli et bedre menneske av å lese den. ..."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Samfunnsbærerne - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Bombemakeren og kvinnen hans - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Den sanne historien om Pinocchios nese - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Kan man dø to ganger? - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Linda - som i Lindadrapet - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Grisefesten - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Faller fritt som i en drøm - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Profitørene - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Den som dreper dragen - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "En annen tid, et annet liv - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Mistanken - kriminalroman" av Jørgen Gunnerud
 • "Etterskjelv" av Arne Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket