Skyggedød

av (forfatter).

Piratforl. 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.26 (125 terningkast.)

302 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Skyggedød

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk krim

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den femte og siste boken om Vik og Stubø.

Omtale fra forlaget

En regnfull fredag ettermiddag i juli 2011 dør det åtte år gamle enebarnet Sander Mohr i sitt eget hjem. Foreldrene er utrøstelige. Kriminalpsykologen Inger Johanne Vik tror som alle andre at dødsfallet skyldtes en tragisk hjemmeulykke. Bare purunge Henrik Holme, nyutdannet politibetjent for seks uker siden, fatter mistanke: Alt var muligens ikke slik det skulle være i det resurssterke og tilsynelatende velfungerende hjemmet på en av Oslos beste adresser. Uten erfaring, men med stor viljestyrke og sikker teft, makter han å få med seg Inger Johanne i en etterforskning som skal vise seg fatal. I skyggen av den nasjonale katastrofen som rammet Norge den dagen Sander døde, forsøker de umake parhestene å nøste opp i en families skitneste hemmeligheter. Jakten på sannheten om åtteåringens død blir en brutal konfrontasjon med fordommer og unnvikenhet, skam og løgner, systemsvikt og menneskelig fornedring. Skyggedød er det femte og siste frittstående bind i serien om Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø. Tidligere bøker i serien er Det som er mitt, Det som aldri skjer, Presidentens valg og Pengemannen. Serieneroversatttil 25 språk, ogsolgt i millioneraveksemplarer over heleverden.

Bokdetaljer

Forlag Piratforl.

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788281434387

EAN 9788281434387

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 45 49 22 2 0

Bokomtaler

Hadde store forventninger til denne, men de ble ikke innfridd!

Følte boka var en omskrivning av Jeg tenker nok du skjønner det sjøl, boka om Christoffer-saken. Samtidig dro Holt inn 22. juliterroren, og regnet med hun klarte å spille på alle trådene i følelseslivet vårt.

Følte ikke at det var noen ordentlig krim, mer en spenningsbok, som ikke var så spennende..... Slutten var overraskende, og litt merkelig, føler at det ble en litt rar slutt på serien om Inger Johanne Vik.

Holt er flink til å beskrive mennesker, og jeg føler jeg blir godt kjent med hovedpersonene. Fine skildringer. Manglende intensitet. Alt i alt en grei krim, greit at Vik-serien nå er avsluttet. Håper ikke det blir en ny serie med Henrik Holme, som kom med som etterforsker i denne boka. Føler ikke han er noe å bygge på videre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skyggedød er femte og siste bok i Inger Johanne Vik-serien. Tidlegare bøker i serien er Det som er mitt, Det som aldri skjer, Presidentens valg og Pengemannen.

Me hugsar alle kvar me var på ettermiddagen og kvelden den 22. juli 2011. Me hugsar kjensla av det uverkelege i dagane som følgde. Anne Holt har lagt handlinga i den nye boka si til desse spesielle dagane. Skyggedød er ei god, viktig og svært lettlest bok. Ikkje superspennande, men likevel ein sidevendar.

Handlinga startar altså fredag den 22. juli, Inger Johanne Vik skal hjelpa si gamle gymnasveninne Ellen med førebuingane til kveldens selskap. Men når Inger Johanne kjem til det herskapelege huset, har det skjedd ei tragisk hending. Sander, den 8 år gamle sonen til Ellen og Jon Mohr, har dotte ned frå ei gardintrapp. Han er død. Alt tyder på ei heimeulukke. Foreldra er utrøstelege.

Kriminalpsykologen Inger Johanne prøver å ta leiiing i kaoset, ringjer naudnummeret til politiet gong på gong og skjønar ikkje kvifor ho ikkje kjem gjennom. Samstundes ser ho ei stor røyksky over Oslo sentrum. Omsider kjem ein politimann, den heilt nyutdanna og sosialt evneveike Henrik Holmen.

Ganske tidleg får me innblikk i at det er noko som ikkje stemmer under den perfekte fasaden til ekteparet Mohr. Både mor, far, farmor og husvenen Joachim har ting dei prøver å skjule. Holmen skjønnar instinktivt at noko er svært mistenkeleg, men etterforskinga hans er amatørmessig og klossete. Inger Johanne har sine eigne private bekymringar, og klarar ikkje heilt å ta inn over seg at noko er gale i den vellukka familien Mohr.

Plottet er ganske forutseieleg, men ein viss spenning finst gjennom heile boka. Temaet barnemishandling er så hjarteskjerande at sjølve plottet ikkje vert så viktig. Anne Holt handterer det vonde temaet på ein enkel måte, med eit enkelt språk. Ho set fokus på korleis omgjevnadene snur seg vekk, at folk ikkje torer å melde frå om mistanke om mishandling av barn. Det handlar òg om institusjonar som skule og helsevesen som burde ha teke ansvar for det som skjedde. Boka er god fordi temaet er så opprørande, ikkje fordi det er ein spesielt spennande eller godt oppkonstruert krimroman.

I etterordet skriv forfattaren at utgangspunktet for romanen er den såkalla Christoffer-saka. Hendingane i Regjeringskvartalet og på Utøya er kun eit bakteppe for historia i Skyggedød. Forfattaren viser oss ein familietragedie i skuggen av ein nasjonal tragedie.

Skyggedød er på mange måtar ei bok til ettertanke. Anbefalast!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Inger Johanne Vik ankommer sin venninne Ellen, og finner henne hysterisk med sin døde sønn i armene. Sander har falt fra gardintrappen - en tragisk ulykke. Men det viser seg at ikke alt er som det skal i det ressurssterke hjemmet til Ellen og Jon. I følge Ellen hadde ikke Jon passet godt nok på. Sander var jo så vill; hadde AD/HD; var så vanskelig å håndtere.

Sanders dødsfall kommer i skyggen av tragedien i sentrum og på Utøya, men den unge politibetjenten Henrik Holme aner ugler i mosen, og sammen med Inger Johanne nøster de opp i saken.

En krim som berører om et viktig og vanskelig tema!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken starterer på samme tidsrom som bomben sprenges i regjeringskvartalet og skytingen pågår på Utøya. En liten gutt dør. Er det ett uhell eller barnemishandling. En ung og nyutdanna politi får saken. God belysning på hva noen barn må gjennomgå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kriminalroman med bra driv og overraskende slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var virkelig en sterk og bra bok! Det er veldig mange linker til det virkelige livet som får alt til å virke veldig troverdig med bl.a. hva som skjedde i Norge 22. juli som en del av historien og referanser til saken om lille Christoffer (8) som døde etter mishandling. Halvveis ut i boka var jeg flere ganger fristet til å hoppe til forfatterens etterord for å se om dette var noe som faktisk hadde skjedd eller ikke.
Det er lenge siden jeg har lest noe særlig av Anne Holt, men det blir helt klart mer fremover!
Anbefales!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Nå begynte tårene å renne. Hun gråt ikke,hikstet ikke,tørket ikke tårene. De rant bare nedover ansiktet, ustoppelig, som om en pakning var gått i stykker av slitasje.

Godt sagt! (7) Varsle Svar
 • Jeg er 48 år gammel, sa hun med et smil han ikke kunne tolke. - Veier ti kilo for mye og er dessuten lesbisk. Finn deg et mer egnet objekt.
  Det fordømte adamseplet danset cha- cha- cha.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kanskje var det med dem som med så mange andre : Barna bandt. Uten unger var det ingen ting igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var aldri for sent, og John Mohr ville ikke gi seg. Han var ikke en som ga opp. Han var den som passet på. Det hadde han alltid vært.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

...en mann så lys til sinns at ekteskapet var dømt til å mislykkes.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Rett og slett de beste bøkene jeg har lest i år!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En liten oversikt over hva jeg har lest i 2012. Fortell meg gjerne hva du synes om de ulike bøkene :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker å kunne se, på enkel måte, hvilke og hvor mange bøker jeg har fått med meg i løpet av ett år. Synes ofte at jeg får lest alt for lite, men når jeg ser listene mine har det jo blitt noen bøker. Likevel - skulle gjerne rukket så mye mer!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

oversikt for meg selv


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som bør sjekkes ut :-). De bøkene som jeg har skaffet kan legges inn i boksamlingen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sudden death" av Anne Holt
 • "Offline" av Anne Holt
 • "I støv og aske - kriminalroman" av Anne Holt
 • "En grav for to - Selma Falcks første sak" av Anne Holt
 • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Kronprinsen - kriminalroman" av Alexandra Beverfjord
 • "Demonen som gråt" av Lotte Hammer
 • "Turisten - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "På en brennende bro" av Val McDermid
 • "Stillest vann - kriminalroman" av Jan-Sverre Syvertsen
 • "Mørketid - krim" av Jorun Thørring
 • "Furet/værbitt - Selma Falcks andre store sak" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket