Rosens navn

av (forfatter) og Carsten Middelthon (oversetter).

Tiden 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.96 (337 terningkast.)

1614 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Kari Anne Øverbys eksemplar av Rosens navn

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den lærde franciscaner William fra Baskerville og hans elev Adso befinner seg i et benedictinerkloster i Italia i år 1327. Hver dag i en uke finner man en myrdet munk, og William må løse klosterets gåte. Sentralt i gåten står klosterets mektige og hemmelighetsfulle bibliotek. William samler bevis etter bevis, tolker kryptiske og kodede manuskripter og fører leseren rett i klosterets hemmelige labyrint. Boken er filmatisert.

Omtale fra forlaget

Umberto Ecos fantastiske roman om de mystiske mordene i et italiensk kloster i år 1327 har blitt en klassiker i verdenslitteraturen. Romanen kan leses som en fascinerende kriminalhistorie, en storslagen og sinnrik historisk skildring fra middelalderen, en førsteklasses underholdningsroman i den gotisk skrekkromanens tradisjon med skumle borger og klostre, eller som en kjærlighetserklæring til Boken. Oversatt av Carsten Middelthon.Umberto Eco (f. 1932) er professor i semiotikk ved universitetet i Bologna. Han har utgitt flere romaner, teoretiske verk, kronikker og essays. Ecos mest kjente roman er "Rosens navn" (1980). I 2002 kommer "Baudolino" som er hans fjerde roman.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788210047886

EAN 9788210047886

Serie Tidens pocketutgave

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 586

Utgave 4

Tildelt litteraturpris Riksmålsforbundets oversetterpris 1985

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

103 157 48 21 5 3

Bokomtaler

Fasinerende krimroman med mønster etter Scherlock Holmes og dr. Watson, men med handlingen lagt til et kloster i middelalderen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok om tro, tvil, kjærlighet til kunnskap og begjær etter makt. Samtidig er den også en kriminalroman og en historisk roman. Jeg har brukt enormt med tid på denne boken, ikke fordi den er dårlig, men fordi den er tung å fordøye, særlig på det språklige planet. Boken holder høy kvalitet det er det ingen tvil om, men det blir litt høytsvevende og ordrikt for meg til tider. Kunne jeg gitt 4,5 hadde den fått det, siden det ikke går lander den på fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Inntil nå gikk jeg ut fra at bøker bare handlet om det som lå utenfor bøkenes verden, guddommelig eller menneskelig. Men selvfølgelig, jeg burde jo være klar over at ikke sjelden snakker bøker om bøker som om de snakket med hverandre, men da blir biblioteket enda mer urovekkende. Det er jo stedet for århundrelang mumlende samtale, en uhørlig stille dialog mellom pergament og pergament, det blir noe levende, et tilholdssted for krefter som ikke lar seg dominere av et enkelt menneskelig intellekt, et skattkammer av hemmeligheter, hentet fra mange representanter for den menneskelige ånd og de overlever alle dem som har vært opphavet, for alt formidles videre.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

"...frykt dem som er villige til å dø for sannheten, for vanligvis blir de årsak til at mange andre dør med dem, ofte også før dem og istedenfor dem."

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det fins ingenting som heftigere favner hjertet enn kjærligheten.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kjærlighet fødes ikke som sykdom, men blir sykdom når tanken, takket være manglende tilfredstillelse, blir til besettelse.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

For ikke alle sannheter er like vel egnet for et hvilket som helst øre, ikke all løgn blir oppfattet som løgn selv av det frommeste sinn.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg tror at latter er en god medisin, som et godt bad er det, som hjelp mot de mange plager fra kropp og sinn, ikke minst hjelper det godt mot melankoli.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Overalt søkte jeg ro, men fant det ikke før jeg satt i min krok med en bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

alt som har med den elskede å gjøre, blir elsket, idet kjærligheten er lettere å erkjenne enn all annen erkjennelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En drøm er et skrift, og meget av det som er skrevet er ikke noe annet enn drømmer

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen glede kan være større for en romanforfatter enn å kunne oppdage at det han har skrevet lar seg lese på måter han ikke har tenkt seg, særlig når det er leserne som setter ham på det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mye fransk, mye bra!

Hvor mange har dere lest av disse?


Godt sagt! (18) Varsle Svar

Jeg lagde tidligere en liste over de tretti beste bøkene noensinne skrevet. Her kommer fortsettelsen.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dette er et emne bokelskerne tilsynelatende aldri blir ferdig med å diskutere, og det virker som om mange mener at fasiten er at boka nødvendigvis alltid er best. Vel, jeg er uenig, så her er noen anbefalinger både til adapsjonsjunkiene og til skeptikerne.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Eg synes i bunn og grunn leselister er noko tull sidan eg til ein kvar tid berre leser det eg føler for å lese. Dette kan likevel vere problematisk sidan ein del bøker krever og fortene ein viss dedikasjon. For å få til ei litt meir strukturert lesing i tida fremover er derfor lesesirkel eit konstruktivt tiltak. I lesesirkelen har vi etter mykje innspel frå meg og lite innspelt frå den andre, verte einige i kva for nokre bøker som skal lesast. Desse bøkene er ei god blanding av litteratur av forfattarar frå heile verda, som vi trur vert koselege å lese.

Etter litt krangling vart vi einige i at det berre er dei 15 første bøkene som må lesast i år.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker jeg føler jeg burde lese


Godt sagt! (5) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Foucaults pendel" av Umberto Eco
 • "Gravlunden i Praha - roman" av Umberto Eco
 • "Sort messe ; Stemmen som hvisket ; Heksesabbat" av John Dickson Carr
 • "Spionen som kom inn fra kulden" av John Le Carré
 • "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf
 • "Lady Chatterleys elsker" av D.H. Lawrence
 • "Blikktrommen" av Günter Grass
 • "En passende ung mann" av Vikram Seth
 • "Mitt navn er Karmosin" av Orhan Pamuk
 • "Beretningen om et varslet mord" av Gabriel García Márquez
 • "Buddenbrooks - en families forfall" av Thomas Mann
 • "Salamanderkrigen" av Karel Čapek
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver