Monsignor Quijote

av (forfatter).

De norske bokklubbene 1995 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (27 terningkast.)

105 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Anniken Ls eksemplar av Monsignor Quijote

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Takket være husholderskens hestebiff og en jerrykanne bensin, blir fader Quijote utnevnt til Monsignor, og drar på eventyr i sin navnebrors fotspor. Sammen med en venn, eks-borgermesteren, fyller han sin lille bil med bordvin og oppbyggelig lesestoff av forskjellig art. Her drøfter de to de religiøse og etiske grunnproblemer som preget Graham Greenes forfatterskap i mange år, samt livets og troens paradoksale dilemma.

Bokdetaljer

Forlag De norske bokklubbene

Utgivelsesår 1995

Format Innbundet

ISBN13 9788252525953

EAN 9788252525953

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 193

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 12 9 0 0 0

Bokomtaler

Trivelig reisefølge med prest og kommunist

Er glad for å ha fått anbefalt denne her inne. Var nesten lei meg då boka var ferdig.

Presten fader Quijote vert utnemnt til monsignor i den katolske kyrkja, noko hverken han eller hans overordna er spesielt glade for, for å seie det mildt. Han må forlate sin kjære landsby Toboso - og det gjer han saman med den kommunistiske ordføraren Zancas, eller Sancho som han blir kalla. Dei legg ut på reise i Spania i ein liten Seat 850, som fader Quijote har gitt namnet Rocinante....

Nå føler jeg meg nærmest som i eksil. Kanskje vi skulle reist østover mot det hjemmet jeg aldri har kjent. Mot fremtiden, ikke fortiden.

Like mykje som i namna, så finn vi parallellar til Cervantes både i innhald og komposisjon - og ikkje minst i humor. Det var ikkje berre enkelt å lese deler av boka i "Det offentlige rom". Fornøyelig!

Personane er skildra med varme, og det er lett å sympatisere med dei to, også i deira motsetningar i diskusjonar om religion og politikk - der dei støttar seg til kjende teologar og kommunistiske manifest. Det heile vert toppa med inntak av god vin - store mengder vin - skummelt mykje promillekøyring....

Det var heldig for ham at Kirken hadde forandret reglene om ågerrenter, for det finnes masse ågerrenter innen aksjemegling. Det er rart, ikke sant, men Kirken kan forandre mening angående penger langt lettere enn når det gjelder sex?

Er ganske sikker på at eg kjem til å lese denne fleire gonger! Mitt terningkast:fem pluss

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til dels stor humor, mye varme og kloke betraktniger om samfunnet, livet, vennskap, mat (bortsett fra et fornøyelig biffmåltid, går det mest i ost og løk...) - og vin. Slutten er litt brå og utilfredsstillende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Herren er min hyrde." Men hvis vi er får, hvorfor i himmelens navn skulle vi da sette vår lit til vår hyrde? Han kommer nok til å verne oss mot ulven, ja da, men bare slik at han senere kan selge oss til slakteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er du klar over at Matteus nevner helvete 15 ganger på 52 sider i min bibel, og Johannes ikke en eneste gang? Markus to ganger på 31 sider, og Lukas tre ganger på 52.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Borgermesteren la et øyeblikk hånden på fader Quijotes skulder og fader Quijote merket et støt av sympati ved berøringen. Det er underlig, tenkte han mens han styrte Rocinante unødvendig varsomt gjennom en sving, hvordan en felles følelse av tvil kan bringe mennesker sammen i kanskje sterkere grad enn felles tro. En troende vil slåss mot en annen troende over en nyanse; tvileren slåss ikke med andre enn seg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Det er underlig," tenkte han(...) "hvordan en felles følelse av tvil kan bringe mennesker sammen i kanskje sterkere grad enn felles tro. En troende vil slåss mot en annen troende over en nyanse; tvileren slåss ikke med andre enn seg selv."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan kan jeg be om styrke til å motstå det onde når jeg ikke engang er fristet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har en god pave, men for en lidelse det må være for ham hver eneste dag ved messen hvis han er nødt til å drikke så dårlig vin som den Josés gamle prester kjøper.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En fis kan også være musikalsk," sa fader Quijote.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter hvert ble det stor aktivitet blant en del bokelskere for å svare på Haralds utfordring fra New York Times: Hvilken bok utgitt de siste 125 år er den beste? Jeg har nå saumfart boksamlinga mi uten å finne eksakt svar - kandidatene er jo så altfor mange. Dette er ei liste over mine nominerte, forsøksvis inndelt geografisk: Norden, Nord-Europa, Sør-Europa, Afrika, Asia, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Oseania. Om jeg greier å sile ut en "vinner" fra hvert av områdene, vil vise seg.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

født 2. oktober 1904,
død 3. april 1991

Fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til som innbefatter 19 av Graham Greens bøker

Wikipedia er heller sparsom med hvilke bøker som er oversatt


Godt sagt! (5) Varsle Svar

I tillegg til bøkene nedenfor fant jeg novellesamlinger av Pusjkin, Gogol og Tsjekhov samt en diktsamling av Pär Lagerkvist. Betalte 20 kr per bok. Er det noen andre som har funnet fine bøker på loppis i helgen?


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste og uleste bøker i bokhylla


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dr. Fischer i Genève, eller Bombeselskapet" av Graham Greene
 • "Kapteinen og fienden" av Graham Greene
 • "Hemmelig agent" av Graham Greene
 • "Reise uten kart" av Graham Greene
 • "Gjøglerne" av Graham Greene
 • "Får vi låne Deres mann? - og andre komedier fra det erotiske liv" av Graham Greene
 • "Toget til Istanbul" av Graham Greene
 • "Brighton Rock" av Graham Greene
 • "Familien Moskat" av Isaac Bashevis Singer
 • "Noveller" av William Faulkner
 • "Den menneskelige faktor" av Graham Greene
 • "Den tiende mann" av Graham Greene
Alle bokanbefalinger for dette verket