Forargelsens Hus

Clochemerle

av (forfatter).

Carit Andersens Forlag Unknown Binding

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (12 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Anniken Ls eksemplar av Forargelsens Hus - Clochemerle

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Skjønnlitteratur

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Carit Andersens Forlag

Format Unknown Binding

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 3 3 2 1 0

Bokomtaler

Et forargelsens hus:

Lite hus – store konsekvensar...

Denne boka er nok den som har vore lesen flest gonger, noko den også ber preg av. Sidan det er nokre år sidan forrige morostund, var eg spent på om den verkeleg fortente terningkastet eg hadde gitt...
Boka vart utgitt i Frankrike i 1934 , og den første norske utgåva kom i 1937. Mi utgåve vart utgitt av Den norske bokklubben i 1973, og har kostelige illustrasjonar av Audun Hetland.

Historia startar med at to menn tek ein spasertur og ein viktig samtale i den vesle franske landsbyen Clochemerle-en-Beaujolais . Dei vert einige om at dei vil gjere noko som viser at byen er moderne og framtidsretta. Og – planen dei legg denne dagen vert sett ut i livet: Det vert bygt ein pissoar, og det midt i sentrum. Dette får uante konsekvensar, spesielt lokalt, men også nasjonalt, og endåtil internasjonalt.....Ein pissoar kan føre til så mangt!

Gabriel Chevallier skildrar den vesle byen, og ikkje minst dei mange ulike innbyggjarane både snedig og humørfylt. Han tek mennesketypane på kornet, ironiserer både med personar og etiske normer – og korleis vi er i ulike settingar: smålige, misunnelige, maktsjuke etc.
Kan berre nemne presten Ponosse, som finn utvegar til å få absolusjon for synda si, (stakkars Honorine, eller?), eller Justine Putet som brått må leve med at umoralen brått faldar seg ut rett utanfor huset hennar.

Et forargelsens hus

Eg hadde kanskje ikkje landa på terningkast 6 i dag, men det skal få stå sidan eg har hatt så mange hyggelige stunder – og har ledd godt så mange gonger – saman med dei komiske karakterane i Clochermerle.
( Har lagt inn denne omtalen også under Et forargelsens hus, hadde vore ok om desse to kunne slåast saman, sidan det er same boka)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herlig, fornøyelse å lese! Koste meg med denne. Fantastiske beskrivelse av karakterene, og jeg lo godt av alle de komiske situasjoner og hendelser personene ramlet opp i. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Poilphard vakte også blide følelser hos enkelte eldre frøkener i Clochemerle, som ikke hadde noe imot å overta en satt enkemann i gode kår. Det er ikke så nøye med utseendet, når en selv begynner å rasle med frøene i høstvinden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun går fremover veien, og hun er bildet på drømmen om ungdommen, det som gror og skal gro - drømmen er menneskenes eneste sannhet, den ene fattige sannheten de har. Det er ungdommen med dens stedige mot, dens nyskapte krefter og store tåpelige uvettighet som er så nødvendig, for ellers ville verden falle i hendene på bare gamle, skjeggete luseknekkere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket