Skjebnesteinen

av (forfatter) og Ivar Nergaard (oppleser).

Lydbokforlaget 2020 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.72 (32 terningkast.)

70 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

AnneWangs eksemplar av Skjebnesteinen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske romaner

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Når niesen blir bortført, må Harinder Singh grave dypere i sine indiske røtter.

En norsk student blir bortført i Edinburgh, og et døgn senere blir hun funnet nesten livløs i elva. Den unge kvinnen, Amandeep Kaur, er niesen til politietterforsker Harinder Singh, og han flyr over for å bistå.

Selv om han bare er der som privatperson, blir han blandet inn i etterforskningen. Litt vel mye, synes de skotske politimennene. Harinder prøver å rekonstruere hva som skjedde det døgnet Amandeep var borte, og å finne ut av hvem som kunne ønske å skade henne.

Gjennom undersøkelsene til Harinders kollega Rachel Hauge i Norge, viser det seg å være en sammenheng mellom bortføringen av Amandeep og drapet på en tyster i narkomiljøet i Oslo et halvt år tidligere. Det fører både henne og Harinder på kollisjonskurs med to beryktede tvillingbrødre som styrer mye av narkotikatrafikken i byen.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2020

Format Lydfil

ISBN13 9788242183774

EAN 9788242183774

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Norge Skottland

Språk Bokmål

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Rivertonprisen 2020

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 17 9 2 0 0

Bokomtaler

Kripos etterforsker Harinder Singh får en utfordrende tid fremover, da hans niese blir kidnappet på vei hjem fra en vennetur.

Man stiller opp for familien
Senere blir hun funnet av noen andre, nesten livløs i en elv. Hun bor og studerer for tiden i Edinburgh, derfor drar Harinder dit for en kort periode, som pårørende, siden han og Amandeep kjenner hverandre godt. Han prøver å love og ikke blande seg i saken siden han ikke har gyldig myndighet der, men likevel spør han litt rundt. Han kommer også i kontakt med det skotske politiet, men klarer han å være i Edinburgh, og la dem få jobbe i fred? Eller kommer etterforskeren i ham ta for stor plass?

I Oslo følger man Rachel Hauge som gjør sine egne undersøkelser. Amandeep har tidligere jobbet på Gemini, en restaurant hvor det skal ha foregått en del snusk, og tvillingbrødre er kjent for å ikke ha rent mel i posen. Amandeep skal også ha hatt en kort affære med noen som jobbet der. Har bortføringen hennes noe med utestedet å gjøre, eller er det noe helt annet?

Skjebnesteinen hadde et veldig godt utgangspunk,t med mange interessante personligheter å bli kjent med. Likte vekslingen mellom Oslo og Edinburgh, men likte å lese delen om Edinburgh best. Det er en gammeldags by med mye historie. Det var også delen i boka som var mest spennende å følge med på.

Må også huske på å nevne at Skjebnesteinen er bok nummer to om Harinder Singh. Bok en er Den stille uke. Selv har jeg ikke lest den, men syntes ikke den gjorde noe. Det føltes ikke noe som manglet eller noe man ikke forsto, så man trenger ikke å lese bok en for å få med seg en bestemt sammenheng. Men det spørs jo hvor nøye man er. Jeg er ikke så nøye på å lese i kronologisk rekkefølge. Det avhenger litt av sjanger og hvem som har skrevet en serien.

En typisk greie oppstår
Ville ha gitt denne en høyere terningkast hvis det ikke var for instalove og varme følelser. Sier i hvert fall ikke mellom hvem. Det er lett å finne ut siden det lyser på lang vei. Sier ikke at jeg hater bøker med varme følelser, men ofte føles det veldig malplassert, og det gjorde det denne gang. Synes konseptet i seg selv, sto mer enn godt nok på egne ben uten den biten. Denne gang føltes det ut som en nødløsning for å sprite opp ting, noe som ikke var nødvendig. For frem til da, var boka spennende, men så gikk det litt downhill. Heldgivis tar det ikke for mye plass. Det var ikke bare det som dro boka noe ned, men også mot løsningen(e), som ble litt for lettvint å gjette seg frem til, og mye avsluttes litt vel raskt.

Godt mulig jeg leser videre om Harinder Singh, for som karakter, er han spennende å lese om, men håper han får en bedre utfordring i neste bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Niesa til Kripos-etterforsker Harinder blir funnet i en elv av noen forbipasserende. Harinder er norsk-indisk, og har liten kontakt med den indiske delen av familien. Han drar likevel til Edinburgh for å hjelpe familien. Etterhvert blir han involvert i etterforskningen. Drapsetterforsker Rachel finner noen mulige tråder til en drapssak hjemme i Norge.

Som hans første bok er også denne en lettlest og spennende historie som er verdt å lese.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ettersom jeg ga den første boka til Sven Petter Næss en 6'er så kan jeg ikke gå ned på denne for denne er enda bedre! Det tok av ganske kjapt og slik fortsatte det boka til ende! Med den ene vrien etter den andre og slutten da! Puh! Gleder meg alt til neste!

Harinder Singhs niese, Amandeep, har reist til Skottland for å studere, men etter kort tid blir hun overfalt, kidnappet og forsøkt drept. Harinder reiser over for å bistå sin halvsøster og hennes mann, Amandeeps foreldre og blir selvfølgelig dratt inn i etterforskningen. Her har vi skurker, sleipinger og lyssky forretninger både i Norge og Skottland, men hva er egentlig sammenhengen her? Hvorfor ble Amandeep kidnappet i Edinburgh, et sted hun hadde vært bare et par mnd og knapt kjente noen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bedre bok enn hans første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svein Petter Næss "Skjebnesteinen"

Da niesen blir bortført, må Harinder Singh grave dypere i sine indiske røtter. En norsk student blir bortført i Edinburgh, og et døgn senere blir hun funnet nesten livløs i elva. Den unge kvinnen, Amandeep Kaur, er niesen til politietterforsker Harinder Singh, og han flyr over for å bistå. Selv om han bare er der som privatperson, blir han blandet inn i etterforskningen. Litt vel mye, synes de skotske politimennene. Harinder prøver å rekonstruere hva som skjedde det døgnet Amandeep var borte, og å finne ut av hvem som kunne ønske å skade henne. Gjennom undersøkelsene til Harinders kollega Rachel Hauge i Norge, viser det seg å være en sammenheng mellom bortføringen av Amandeep og drapet på en tyster i narkomiljøet i Oslo et halvt år tidligere.

Etter den svært lovende debutboka i fjor er dette ei bok jeg har venta på. Endelig er den her. Nok en gang er det Kripos- etterforsker Harinder Singh som har hovedrollen. Denne gangen er han reist til Edinburgh i Skottland for å bistå familien etter niesen hans er blitt bortført og nesten drept. Men Harinder får ikke delta i etterforskningen siden det er nær familie. Samtidig blir han nærmeste betrodde kollega i Norge, Rachel, den som finner en sammenheng mellom sakene i Skottland og Norge. Jeg skal ikke gå for mye inn på handlingen i boka, men nok en gang har Svein Petter levert ei strålende bok som får leserne til å sitte klistret til siste side er lest. Den inneholder gode beskrivelser av både personer og steder. I det hele tatt en god politikrim, der slutten gjør at en sitter igjen med spørsmål, noe som betyr at det må komme ei bok til.
Boka holdt på spenningen hele boka gjennom, og hadde et godt sammenskrudd plot med flere overraskelser som jeg ikke hadde sett komme. Her har vi fått en forfatter som kommer til å havne i toppen blant norske forfattere. Jeg anbefaler boka sterkt videre og terningen lander på en god femmer.
Boka er fra egen bokhylle.
Terningkast 5+

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serier jeg leser og ønsker å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Skyldig - kriminalroman" av Sven Petter Næss
 • "Beatrice" av Lina Bengtsdotter
 • "Blå storm - thriller" av Ørjan N. Karlsson
 • "Kullmannen" av Jens Henrik Jensen
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Spindelvevet" av Stig Ellingsen
 • "Kokong" av Eystein Hanssen
 • "Det du gjorde" av Claire McGowan
 • "Heksejakt" av Max Seeck
 • "Andre åndedrag" av Sofie Sarenbrant
 • "Jærtegn - en roman om en forbrytelse" av Christoffer Carlsson
 • "Frosten og døden - kriminalroman" av Vigdis Kroken
Alle bokanbefalinger for dette verket