Arvingen

av (forfatter) og Randi Fuglehaug (forfatter).

Aschehoug 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (58 terningkast.)

127 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

AnneWangs eksemplar av Arvingen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ungdomsbøker

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788203268229

EAN 9788203268229

Serie Halve kongeriket (1)

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Tildelt litteraturpris UPrisen 2021

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 30 18 4 1 0

Bokomtaler

Glimrende underholdning!
Hva skjedde i Horten som gjorde at 17 år gamle Lena og familien måtte flytte til Oslo? Det får vi etter hvert nøstet opp i, mens Lena finner seg til rette på ny skole. Men det er ikke en hvilken som helst klasse hun begynner i. Hun går i klasse med tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe! Lena som egentlig vil holde lav profil forelsker seg i kronprinsen, og han i henne. Forviklinger venter.
Veldig underholdene, humoristisk, varm og levende fortelling. Språket flyter så lett, personene og situasjonene er lett å se for seg. Man blir glad i Lena og familien hennes. Jeg vil være med på fest og hyttetur med kronprinsen og prinsessen og gjengen deres!
Håper ungdom oppdager denne boka! Jeg skal i alle fall formidle den høyt og lavt i biblioteket. Og jeg blir ikke overrasket om boka blir film.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lena skal starte på nytt. Hun og familien har flyttet fra Horten til Oslos beste vestkant. Et år for sent skal hun begynne på videregående. Det fine er at hun ikke kjenner noen, og ingen kjenner henne. Livet i Horten må glemmes, og ingen på den nye skolen må få vite hva som skjedde.
To av elevene i klassen kjenner hun likevel til. Det gjør resten av landet også; kronprinsen og tvillingsøsteren. At Lena og kronprinsen etterhvert faller for hverandre, byr på flere problemer. Kalle er opptatt av ærlighet, men Lena tør ikke å fortelle om de ulike hemmeligheten hun skjuler.

Jeg skal innrømme ar jeg var skeptisk. Boka har blitt hauset opp, jeg er ikke i målgruppa, og jeg trodde det hele kom til å være platt og enkelt. Grunnen til at jeg leser likevel, er at den er månedens bok i #carolinesbokklubb på Instagram. Nok en gang har Caroline truffet blink! Boka tok meg med storm fra første side omtrent. Språket er tilpasset ungdom, men det er godt skrevet, og slett ikke som jeg fryktet. Spørs om jeg må kaste meg over oppfølgeren også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

17 år gamle Lena flytter med familien til Oslo for å få en ny start. Der skal hun begynne på videregående og hvilken klasse er det hun havner i? Den med de kongelige tvillingene! Her er det høy merkeklær- og festfaktor, sosiale medier må kontrolleres strengt og vakter og sjåfører sirkler alltid i bakgrunnen. Men det hindrer ikke at kronprins Karl-Johan og Lena faller pladask for hverandre. Det er ikke problemfritt, for ikke bare har Lena en fortid som skandalemaker på Instagram, hun har også en ett år gammel sønn. Hvordan vil den nye klassen ta det? Lena bestemmer seg for å holde alt hemmelig.

Til å begynne med syntes jeg dette var ganske traurige greier. Lena juger og synes synd på seg selv, de andre er utapå-kule, det hele minner mest om Se og hør i bokform med rimelig flate karakterer. Men når ting begynner å gå galt (det MÅ det, jo!), tar det seg opp. Da viser personene begynnende selvinnsikt og utvikler seg. Dette er en stor hit hos målgruppa, og jeg ser godt hvorfor. Det er jeg som voksen som har lest for mye til å like starten. Så denne kan godt anbefales, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Engasjerende mot slutten, men rimelig treg frem til det. Spennende å se om elevene liker denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ønsker ikke alle ungjenter en eller annen gang at en ordentlig prins skal komme deres vei? I denne boka skjer nettopp det! Lena flytter fra Horten til Oslo og kommer i samme klasse som de kongelige tvillingene! Vi skjønner snart at det er både en og to grunner til at Lena og familien har flyttet...

Boka er bra skrevet, men akk så forutsigbar og en smule preget av historien om Håkon og Mette-Marit. Men jeg skjønner jo at jentene på ungdomsskolen liker denne og jeg kommer nok til å lese oppfølgeren også når den kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Netflixserie - Royalteen

Første bok i trilogien: Halve Kongeriket.

Lena og familie flytter fra Horten til Oslo. Der begynner Lena i klassen til de kongelige tvillingene Karl Johan og Margrethe. Hun forelsker seg i kronprinsen og han forelsker seg i Lena.
Etter en stund begynner vennene til tvillingene og bli mistenksomme til Lena.
Hvorfor har hun ingen sosiale medier kontoer? skjuler hun noe?

Kommer sannheten om hvorfor Lena flyttet til Oslo frem?
Blir familiens hemmelighet avslørt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Prinsessen får gave fra bokbransjen H. K. H. prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18. år 21.01.22 «Bokbransjen har gått sammen om å gi prinsessen en dannelsesgave. Og hva er vel mer dannende enn en bokpakke? I et videointervju i regi av NRK svarer prinsessen på spørsmål fra andre ungdommer. En av ungdommene spør hva prinsessens nyttårsforsetter er. Prinsessen svarer: Å lese mer bok og være mer aktiv. Bokpakken består av et utvalg av de siste års vinnere av Brageprisen, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Bokhandelens sakprosapris, Vesaasprisen, Rosettaprisen, Bastianprisen, Uprisen, Årets tegneserie og Arbeiderlitteraturprisen» (bok365.no, 21.01.22)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er minst 75 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest/hørt i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "På tronen" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Audiens" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Blått blod" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Dronningen" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Hoffnarren" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Drømmeprinsen" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Det verste har allereie skjedd" av Marta Söderberg
  • "Øya synker sakte" av Sanne Mathiassen
  • "League" av Nina Borge
  • "Blindsone" av Anders Totland
  • "#naken" av Nina Rossing
  • "Kjendiscrush" av Kirsti Kristoffersen
Alle bokanbefalinger for dette verket